Marc vertelt over Zambia

23 augustus 2016

Wat mist Marc uit Nederland, en wat vindt hij geweldig aan Zambia?

Welke lekkernij mis je uit Nederland?

Ohhhhh. Een kalfkroketje van Kwekkeboom. Heeeerlijk! Met mosterd. Zonder broodje, gewoon zo uit het vuistje. Het is heel moeilijk zelf te maken, ik heb dat weleens geprobeerd maar dat is vreselijk mislukt.

Waar in Zambia zou je een date mee naar toe nemen?              

South Luangwa. Dat is een natuurpark in het Noorden. Ik ben er geweest, echt fantastisch. Terwijl je met je boekje aan het zwembad ligt, komt er zo een olifant uit het zwembad drinken.

Wat voor band heb je nog met Nederland?                      

Familie en heel veel vrienden. En dat alles in Nederland zo goed geregeld is. Dat realiseer je je als je weg bent. De vrijheid dat je lekker met je fiets boodschappen kan doen, bijzonder hoor. Ik hou van chaos, maar vind het een veilig gevoel dat je als Nederlander een sociaal vangnet hebt. De Nederlandse regering zorgt goed voor z'n mensen, waar ook in de wereld.

Ben je al eens bij de Victoriawatervallen geweest?

Ja. Veel te vaak! Ik ben daar iets van 8x gaan raften. Is voor mij net zoiets als naar het Tikibad gaan. Vrienden van mijn studie waren laatst hier op bezoek en wilden gaan raften daar. Dan zeg ik tegen de guide: "If you flip, I will tip". Haha!

Welke dieren van de Big Five heb je al gezien?

Ik heb alles gezien. Voor mij is het niet meer zozeer WAT ik zie, maar HOE. Kill vind ik mooi. Als een dier een ander dier opjaagt en doodt. Wilde honden die jagen heb ik nog nooit gezien. Klinkt verwend he?

Wil je nog iets zeggen tegen alle Nederlandse dames?

Bedenk goed dat Zambia geen vakantieparadijs is. Je moet je goed aanpassen aan de Afrikanen. En je moet zeker niet materialistisch zijn.