Alewijn peilt de liefde bij boer Herman!

16 april 2017

Alewijn Brouwer woont met zijn gezin op de rand van het beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa. Ethologie (gedrag van mens en dier) heeft een belangrijk onderdeel uitgemaakt van zijn studie biologie. Boer zoekt Vrouw is volgens hem een realistische afspiegeling van het universele spanningsveld in de man-vrouw relatie. Passie en seksuele aantrekkingskracht zijn vooral gebaseerd op verschillen tussen mannen en vrouwen. Onze rationele overwegingen: kiezen voor bijvoorbeeld betrouwbaarheid of een maatje zijn geworteld in onze modernere hersendelen. Kiezen we vanuit ons hart of vanuit ons hoofd?

Alewijn over Herman – Afl.3 – Speeddates

1. Herman is helemaal in zijn element tijdens de speeddates
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥
"Uiteindelijk zal hij zich goed kunnen redden. Maar door zijn onervarenheid zal hij zich lang niet gemakkelijk en relaxed voelen."

2. Herman durft te bespreken dat hij geen ervaring in de liefde heeft
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Dit heeft hij al eerder laten blijken. Hij zal daar geen moeite mee hebben. De vraag is wel of het ter tafel komt of ter tafel moet komen."

Alewijn over Herman – Afl.12 – De reünie

1. Herman is nog dolgelukkig met Fleur
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Big love, roze wolken blijven nog wel even hangen." 

Alewijn over Herman – Afl.11 – De citytrip

1. Herman en Fleur zijn hoteldebotel en willen nooit meer zonder elkaar
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Of ze nooit meer zonder elkaar kunnen is misschien wat overdreven maar hoteldebotel zijn ze zeker en dat blijven ze ook nog wel. Hoewel…. Het kan natuurlijk altijd dat een van beiden het allemaal te snel vindt gaan en even op rem trapt, zoals bij Sandra en Olke, maar dat zie ik bij Fleur en Herman nog niet gebeuren, ze zitten er beiden tot over hun oren in." 

Alewijn over Herman – Afl.10 – De keuzemomenten

1. Herman en Fleur houden zich niet langer in en ontdekken samen het pad der liefde
Alewijn geeft  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Ja bloemetjes en bijtjes alom, dat gaat voorlopig niet meer stuk. Ook in de aanloop hiernaartoe was er weinig sociaal gewenst gedrag of andere vormen van misleidende communicatie. Authenticiteit is belangrijker dan ervaring in de liefde. Misschien minder spannend om naar te kijken maar voor henzelf is het succes verzekerd en dat is ze gegund."

Alewijn over Herman – Afl.9 – Herman maakt zijn keuze

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Herman en zijn vrouwen?
Fleur  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
Anne ♥ ♥ ♥ ♥
"Tot dusver meende ik bij Herman een sterke voorkeur voor Fleur te zien. Na deze aflevering ben ik niet meer helemaal zeker. Anne en Herman maakten elkaar wat complimentjes. Anne straalt iets meer zekerheid uit en voelt momenteel meer voor Herman dan Fleur. Fleur zegt ook dat het bij haar wat meer moet groeien. De werkelijkheid is dat ze natuurlijk ook bang is om afgewezen te worden. Als ik heel eerlijk ben: het opgestoken haar staat Fleur niet heel erg goed. Ze verliest daardoor aan fysieke aantrekkingskracht. Normaal zijn dit soort kleinigheden niet van belang, maar als Herman werkelijk nog twijfelt kunnen dit soort onbenulligheden werkelijk de doorslag geven. Bedenk wel dat het rationele denken niet de keuze bepaalt, maar het gevoel. Fleur had iets meer vrouwelijke charmes in de strijd kunnen gooien.  Hoewel het nu niet overtuigend is, denk ik dat Fleur toch nog favoriet is."

2. Herman zoekt steeds meer bevestiging van zijn gevoelens bij zijn logees
Alewijn geeft  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Het uur nadert. Voordat hij zichzelf bloot geeft, wil hij weten in hoeverre zijn gevoelens voor 1 van beide, of beiden, beantwoordt worden. Hoewel hij natuurlijk van beiden wel weet dat ze iets voor hem voelen, kan de mate waarin toch zijn keus beïnvloeden. Toch kan het bijna niet anders dan dat hij altijd al een voorkeur gehad heeft."

Alewijn over Herman – Afl.8 – Nog maar twee logees

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Herman en zijn vrouwen?
Fleur  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> Herman zit dicht tegen Fleur aan bij het foto’s kijken. Behalve dat laat Herman zich niet helemaal in de kaart kijken dus het blijft gissen. Ook Fleur geeft aan zich lekker te voelen. Fleur voelt zich lekker en ziet bovendien veel overeenkomsten met Herman. Ook vanuit Fleur lijkt toch een iets sterkere affectie uit te gaan dan vanuit Anne. 
Anne ♥ ♥ ♥ --> Anne voelt zich thuis bij Herman. Zoals ik al eerder zei. Herman gedraagt zich het meest natuurlijk en waanzinnig relaxed met beide vrouwen. Herman heeft aan nog geen keus te willen maken.  

2. Herman krijgt steeds meer gevoelens voor zowel Anne als Fleur en kan dat niet goed verbergen
Alewijn geeft ♥
"Herman is eigenlijk van alle 5 boeren diegene die zich het beste redt met de communicatie naar de vrouwen toe. Hij is authentiek, natuurlijk, speelt geen rol en doet op zijn manier de goede dingen. Het kan natuurlijk altijd de andere kant op gaan, maar ik denk dat hij bewust of onbewust een voorkeur voor Fleur heeft. Tot het keuzemoment verwacht ik dat hij relatief probleemloos met zowel Anne als Fleur blijft omgaan."

Alewijn over Herman – Afl.7 – De eerste keuzemomenten

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Herman en zijn vrouwen?
Fleur  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Anne ♥ ♥ ♥
Het gebeurde in een fractie van een seconde. Herman stuurt Pia naar huis. Maar tijdens zijn requisitoir keek hij tenminste vijf keer richting Fleur. Alsof hij wilde zeggen, help mij hierbij. Pia miste duidelijk de diepgang en het 1 op 1 contact bij Herman. Yvonne zit Herman lekker uit te melken over de te maken keuzes, en natuurlijk het gaat om het gevoel. Je hoeft je ook helemaal niet te verdedigen. Maar nooit leuk om iemand teleur te stellen.  

2. Herman raakt volkomen in de war van zijn twee overgebleven twee logees
Alewijn geeft ♥
"Nou, dat ze me sterk verbazen. Zoals ik al eerder zei, iedereen zal er het zijne van vinden maar hij doet het in de communicatie beter dan onze stoere Marc. Tot dusver laat hij zich niet van zijn stuk brengen, bewaart op zijn manier de rust en de kalmte. Hij zou in de war kunnen raken als hij gaat nadenken over wie hij het leukste vindt. Dat moet hij dus juist niet doen en dat gaat hem lukken."

Alewijn over Herman – Afl.6 – Leven op de boerderij

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Herman en zijn vrouwen?
Fleur - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> Tijdens het muziek maken oogt Herman eerst wat ongemakkelijk. Naar verloop van tijd gaat hij stralen en heeft hij er veel lol in. Herman heeft nog geen voorkeur (zegt 'ie). Ik geloof het niet direct, maar ik geef toe dat ik mijn beoordeling baseer op het speeddaten. Fleur is erg positief en vindt het omgaan met de andere meiden ook leuk. Ze heeft er vertrouwen in.  

Pia - ♥ ♥ ♥ --> Pia komt er niet makkelijk tussen, ze mist de diepgang in het gesprek.

Anne - ♥ ♥ ♥ --> Voor Anne is muziek misschien het meest belangrijk. Ze voelt zich wel op haar gemak bij Herman maar straalt niet echt. Ze komt wat somber en serieus over. Herman laat het nu niet zien maar ik denk dat ze op de tweede plaats komt.

2. Herman houdt de meiden wat op afstand.
Alewijn geeft ♥ 
"Nee, Herman praat nu al veel met ze. Hij is gewend om familie om zich heen te hebben. Hij staat er eigenlijk veel ontspannender in dan bijvoorbeeld Marc."

Alewijn over Herman – Afl.5 – Logeerdag 1

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Herman en zijn vrouwen?
Fleur - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> Fleur was tijdens de speeddate duidelijk favoriet. Ook nu leek zij het meest oprecht blij dat ze door mag. Ze stelt zich bescheiden op en ik verwacht dat ze favoriet blijft bij Herman. Herman geeft aan dat het gevoel bij hem de doorslag geeft bij de keuzes. Het is dan toch de combinatie van uiterlijk en karakter die de wederzijdse aantrekkingskracht veroorzaakt.  
Pia - ♥ ♥ --> Pia vertoont veel sociaal gewenst gedrag. Ze is veel over zichzelf aan het nadenken. Nog weinig van echte interactie te zien. 
Anne - ♥ ♥ ♥ --> Anne geeft aan Herman wel erg leuk te vinden en dat laat ze ook duidelijk blijken. Wat dat betreft is de liefde vergelijkbaar met Fleur. Vanuit Herman lijkt de interesse iets minder dan bij Fleur.

2. Herman weet zich geen raad met drie meiden in zijn huis
Alewijn geeft ♥ 
"Nee. Herman bleef tijdens de dagdate onverwacht cool en relaxed. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg. Maar: je zit dan wel voor langere tijd op elkaars lip. En je moet steeds jezelf een houding geven. Kan hij ook voor langere tijd deze druk aan? Ik denk van wel."

Alewijn over Herman – Afl.4 – Dagdate

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Herman en zijn vrouwen?
Fleur - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Pia -  ♥
Anne H. - ♥ ♥ ♥
Anne B. - ♥ ♥
Lieke - ♥ ♥

2. Herman praat met zijn dates vooral over gevoelens 
Alewijn geeft ♥ ♥
"Nee, dat gaat hem moeilijk af, hij stelt zich wel open op, en tast met zijn gevoel de verhoudingen af. Dat maakt het bij Herman het meest lastig zijn voorkeuren te voorspellen. Hij is vast goed in staat te kiezen, maar je kan van zijn gezicht moeilijk een gevoelsreactie aflezen. Er is één uitzondering: Fleur, absoluut favoriet. Natuurlijk, dit gaf Herman zelf ook aan, maar bij de date was er een zichtbare chemie tussen de twee. Een ranking bij de overige vrouwen is lastig te voorspellen. Misschien is de keus hier al wel gemaakt!”   

Alewijn over Herman – Afl. 2 – Brieven brengen

1.  Herman is helemaal in zijn element tijdens de speeddates
 Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥
"Uiteindelijk zal hij zich goed kunnen redden. Maar door zijn onervarenheid zal hij zich lang niet gemakkelijk en relaxed voelen."

2. Herman durft te bespreken dat hij geen ervaring in de liefde heeft
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Dit heeft hij al eerder laten blijken. Hij zal daar geen moeite mee hebben. De vraag is wel of het ter tafel komt of ter tafel moet komen."

Klik hier om terug te gaan naar de Liefdespeiler!