Advertentie

Over Irene

Je zag de oproep van jouw boer. Wat was je eerste gedachte?

Dat is een lekker ding!

Hoe snel heb je gereageerd?

Ik heb om vijf voor twaalf uiteindelijk toch mijn brief gestuurd. Dat was vooral omdat ik geen dater ben en vooral niet op tv. Maar goed, uiteindelijk dacht ik, ik doe het gewoon. In the end, we only regret the chances we didn’t take.

Waarom heeft hij je uit alle brieven gepikt?

Mijn brief heeft hem zeker nieuwsgierig gemaakt. Ik heb ingezet op mijn buitenlandervaring gezien we dit gemeenschappelijk hebben. Daarnaast heb ik beschreven hoe ik dacht dat hij was op basis van de filmpjes die ik heb gezien. De brief heb ik afgesloten met een liedje van de Rolling Stones, dus die staan waarschijnlijk ook op zijn playlist. 
Ik heb expres geen super mooie foto’s van mezelf bij de brief gedaan. Maar twee foto’s uit het veld die spontaan zijn genomen terwijl ik aan het werk was. Zo zie ik er namelijk uit als ik rondloop in Afrika en hij zal me toch ook aantrekkelijk moeten vinden met mijn haar in een staart en zonder make-up op.

Wat heb jij met het boerenleven?

Met mijn werk houd ik mij bezig met kleinschalige duurzame landbouw in ontwikkelingslanden. Zo heb ik in Liberia een project geleid voor de Europese Unie waarbij we rondom de stad moestuinen aanlegden, zodat vooral vrouwen hun kinderen genoeg groente konden geven en nog iets konden verdienen ook. 
Tegenwoordig werk ik bij Enclude en ook hier zorgen we ervoor dat kleine boeren meer kunnen verbouwen, verkopen en vooral kunnen innoveren. Bijvoorbeeld door de inzet van mobiele technieken of door het verschaffen van toegang tot microcredit.

Hobby's?

Werken, dansen, hardlopen in het Westerpark, naar het museum met mijn zusje, naar de sauna met mijn moeder en te lang borrelen met vriendinnen.

Mooiste boek?

Siddhartha van Hermann Hesse

Mooiste film?

Gladiator

Favoriete tv-programma?

Tegenlicht

Welk liedje wil jij laten horen aan je partner?

Life is real – Ayo

Lievelingseten?

Curry, en heet!

Favoriete vakantie?

Snowboarden met vrienden in de winter. Verder ligt het eraan waar ik op dat moment woon. Toen ik bijvoorbeeld in Liberia woonde ging ik graag naar Italië omdat ik een enorme behoefte had aan cultuur, lekker eten en oude beschaving. Maar er zijn nog genoeg plekken die ik zou willen ontdekken. Iran en Colombia staan hoog op de verlanglijst.

Wat zou jij doen met één miljoen?

Een mooie reis maken waarbij ik verschillende mensen zou uitnodigen op verschillende punten van de reis en de rest investeren in een duurzaam project in een ontwikkelingsland of voormalig oorlogsgebied.

Wat is je toekomstdroom?

Dat ik net zo gelukkig en gezond mag blijven als ik nu ben alleen dan met iemand samen.

Wat zoek je in een partner?

De ideale partner vult mij aan, daagt mij uit en heeft mij lief om wie ik ben. Onvoorwaardelijk lief hebben, het gewone delen, genieten als de ander geniet, elkaar laten groeien, en de wereld samen ontdekken is voor mij essentieel in een relatie.

Hoe ziet jouw bruiloft eruit?

Hahaha, nog nooit over nagedacht. Eerst moet ik iemand vinden waarmee ik zou willen trouwen. Trouwen is voor mij geen must. Het is een prachtige manier om de liefde te vieren maar dit kan je op vele manieren vormgeven.

Wat vind jij romantisch?

Een klein briefje op de koelkast of een gedicht in je mail box. Een verrassings-trip. Samen koken (lees: hij kookt terwijl ik emotionele support geef want ik kan namelijk niet koken). En, op en top cliché maar o zo heerlijk, een goed glas wijn bij kaarslicht en mooie trektochten met verre uitzichten.

Wat zou je het meeste missen als je zou vertrekken uit Nederland?

Mijn familie en vrienden. Even op de fiets springen. Een mooi dance event of gaaf festival in de zomer in Amsterdam. Kunst, kaas en Bossche bollen.

Wat mag er niet ontbreken in jouw koffer?

Moringa thee en etherische olie. Mijn iPad met een lange lijst boeken en mijn draagbare box zodat ik Spotify kan luisteren. 
De rest kan je allemaal kopen, maar een paar set kleren is toch wel fijn. 
Van mijn moeder krijg ik sinds het begin van mijn reizen naar het buitenland altijd een talisman mee. Toen ik vertrok naar Sri Lanka gaf zij mij een Boeddha beeldje en laatst, tijdens mijn vertrek naar Irak, een klein wit engeltje. Dit mag dan ook zeker niet ontbreken. 

Wat zou jij doen om je thuis te voelen op een nieuwe plek?

Een paar spulletjes meenemen die het gezellig maken, zoals en uitklaplamp van Ikea die wel in je koffer past (tip van de eeuw) of mijn geurbrander. Dit hoeft niet veel te zijn, meestal heb ik aan 3 of 4 dingen genoeg. 
Daarnaast zal ik eropuit trekken zodat ik snel nieuwe mensen kan leren kennen. Een goede buur heb je wel nodig in de bush.

Hoe eet jij je vis het liefst?

Verwerkt in sushi of gegrild met citroen en knoflook.