Olke hek

'In de oceaan zwemmen is mijn lievelingsbezigheid. In de golven zwemmen, dat vind ik mooi'

Boer Olke

Vertel eens wat over je familie:

Ik heb negen broers en zussen. Mijn twee oudste zussen wonen nog in Nederland, de rest zit hier. En mijn ouders wonen op vijf minuten rijden afstand. We zijn een grote boerenfamilie uit Friesland. Onderling praten we nog steeds Fries.

Favoriete tv-programma’s?

Ik kijk graag naar sport. Voetbal. En het nieuws. Ik volg Fox News.

Favoriete vakantieland?

Florida. In de oceaan zwemmen is mijn lievelingsbezigheid. In de golven zwemmen, dat vind ik mooi. We gaan één keer per jaar op vakantie. Vorig jaar zijn we 5 dagen naar Florida geweest. Ik met mijn drie kinderen en de vriendjes, totaal met z'n zessen.

Favoriete drankje?

Een mixdrank van sinaasappelsap met spicy rum. Heerlijk na een lange warme dag hard werken.

Wat voor gerecht zou je wel eens voor je partner willen maken?

Een lekkere gemarineerde steak op de barbecue! De steak doe ik dan 's morgens al in de marinade. In een bak met bier, kruiden, knoflook, worcester saus en een zure dressing. De hele dag in de koelkast en dan 's avonds op barbecue.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Ik heb geleerd om op te ruimen. Anders blijft het staan en wordt het een rommeltje.

Wat zou je doen met één miljoen?

Mijn investeringen afbetalen.

Wat is je toekomstdroom?

Dat ik het wat rustiger aan kan doen. Meer vakantie en mijn werk afbouwen. Als dat ooit zou kunnen, zou het fijn zijn.

Wat vind je mooi aan de Nederlandse vrouw?

Dat ze zo gewoon zijn. En er netjes uitzien, niet te veel make-up. Ik hou er niet van als vrouwen eerst heel veel werk hebben aan zichzelf voordat ze naar de winkel gaan.

Wat zoek je in een vrouw?

Dat we er samen zijn in moeilijke tijden, en samen in de mooie tijden. Samen een glaasje wijn. Een knuffel voor het slapen gaan. Er is niks aan om alleen ergens heen te gaan. Alleen naar een feestje, alleen naar de kerk. Ik ga nu soms niet naar een feestje omdat ik alleen moet. Met iemand samen heb ik een stok achter de deur.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Elke week komen mijn kinderen. Soms komen er 'business mensen' langs. En er wonen zo'n tien werknemers, Mexicanen, in de huizen op het erf.

Mooiste plek op je bedrijf?

Door het land rijden vind ik het mooiste. Ik geniet van de natuur, het maïs op het land, het groene gras.

Leukste klus?

Ik hou ervan om even rustig op de trekker rijden, zonder telefoon. Dat is genieten, maar dat gebeurt niet zo vaak. Ik zit eigenlijk altijd aan de telefoon.

Vervelendste klus?

's Nachts gebeld worden door chauffeurs die wat van me moeten. Ik zeg daar dan natuurlijk wel wat van maar de volgende keer doen ze het gewoon weer.

Favoriet moment van de dag?

Even lekker relaxen in de avond met een mixdrankje. Meestal zit ik binnen, in de airco. Maar misschien wil een vrouw wel buiten zitten bij het zwembad. Daar moet ik dan toch rekening mee houden.

Als boer ben ik blij als...

Dat alles goed verloopt en dat er geen problemen zijn. Ik ben altijd problemen aan het oplossen, het is heerlijk als ze er een keer niet zijn.

Waarmee kan een partner jou helpen op de boerderij?

Als ze het leuk vindt, mag ze me met alle plezier helpen. Bijvoorbeeld met de boekhouding of met de kalfjes. En ze mag de paychecks doen. Daar wil ik graag vanaf. haha.

Waar ben je trots op?

Dat ik nog boer ben en dat ik hier een bedrijf heb. Ik ben een paar jaar geleden bijna ten onder gegaan, maar ik ben er toch weer bovenop gekomen.