Michelle

De logés van Michelle

'Ik ben de oudste van vijf kinderen: drie zusjes en een broer. Met mijn ouders en broer werk ik samen in het bedrijf. We zijn echt familiemensen'

Boerin Michelle
michelle maarten
michelle jeugdfoto

Wat zoek je in je toekomstige partner?

Iemand die lief is voor mij. Iemand met wie ik samen kan zijn, die er altijd voor me is. Iemand die handig is zou ook wel leuk zijn! Ik vind het leuk als iemand initiatief neemt en actief is. Die het leuk vindt om spontaan samen dingen te doen. Ik hou niet van lang vooruit plannen.

Wat krijgt je partner als hij een relatie met jou begint?

Een heleboel energie! Ik ben heel lief en zorgzaam. Eigenlijk te lief en te zorgzaam. Als ik een vriend heb, doe ik daar alles voor waardoor ik mezelf weleens voorbij loop. Dat was in het verleden en inmiddels heb ik daar wel van geleerd en kan ik daar - hopelijk - een goede balans in vinden.

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik heb twee keer samengewoond. Dat waren niet de juiste personen. Ik heb er veel van geleerd maar dat waren niet de mannen waar ik oud mee wilde worden.

Verwacht je van je partner ook dat hij meewerkt op de boerderij?

Nee. We zijn al met genoeg mensen in het bedrijf. Het is niet handig als er nog eentje bijkomt.

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Dat maakt me niet uit. Ik kan iets van iemand leren maar het is ook leuk dat je iets in elkaar herkent. Ik hou alle opties open. Ik ben wel spiritueel, ik kan heel ver meegaan in het spirituele, maar sta wel met beide benen op de grond. Het zou leuk zijn als een jongen mij gewoon mijn ding laat doen. Dat je allebei iets hebt waar je in op kan gaan. Dat je het kan waarderen van elkaar, maar je niet teveel ermee wil bemoeien.

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Die dag is ergens waar het warm is, met mijn blote voeten op het strand. Eerst van de zon, zee en elkaar genieten en dan naar de sterren kijken. Kampvuurtje erbij.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ergens waar natuur is en water. Wat nog echt op mijn bucketlist staat is het Noorderlicht in Fins Lapland. Ik kan genieten van strand en mooi weer, maar ook van wit en sneeuw.

Hoe sta je in dit programma?

Om nieuwe mensen te ontmoeten en natuurlijk de ware vinden zou ook super leuk zijn.

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ik ben de oudste van vijf kinderen: drie zusjes en een broer. Met mijn ouders en broer werk ik samen in het bedrijf. We zijn echt familiemensen. Mijn ouders wonen op het bedrijf, ik woon in de buurt en mijn broer ook. Er woont niemand van de kinderen meer thuis.

Lievelingsliedje:

Ik hou van zoveel verschillende soorten muziek. Ik luister heel veel muziek, heb altijd Spotify opstaan. De band Of Monsters and Man vind ik heel leuk, maar ik kan ook naar Beyoncé luisteren, housemuziek vind ik op een houseparty ook leuk. Als een liedje een mooie melodie heeft en een goede tekst kan ik ernaar luisteren. Maar ik ben ook naar een concert van Andrea Bocceli geweest, vond ik geweldig. Muziek kan mij echt raken. Het ligt er wel aan hoe ik me voel.

Mooiste film?

Ik kijk films eigenlijk nooit vaker dan een keer, dan heb ik het wel gezien. Ik heb eigenlijk geen uitgesproken voorkeur. Science fiction vind ik leuk, actiefilms, romantische films. Alleen horrorfilms vind ik niks, dan kan ik niet slapen.

Favoriete tv-programma’s?

Ik kijk niet zo heel veel tv, kijk vooral Netflix eigenlijk. Ik heb net Beau Five Days Inside gekeken. Dat heeft Beau zo mooi gedaan. Als een programma echt is, dan raakt het mij, dan vind ik het mooi en kan ik mee gaan zitten brullen. Break Free over mensen die naar het buitenland gaan en niet meer terugkomen vind ik ook mooi. Ik hou van programma's waar je bij mee kan zitten janken.

Welke bekende Nederlander vind je knap?

Jon Sno van The Game of Thrones. Niet eens per se zijn uiterlijk maar vooral dat stoere. Ik moet ook een stoere vent hebben. Iemand die er staat, en lief is voor mij.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

Dominicaanse Republiek. Daar heb ik samen met mijn neef twee weken gebackpacked. Dat is 1,5 jaar geleden. Het is eigenlijk geen backpackers land, daar zou het te gevaarlijk voor zijn. Maar we hebben alles gedaan wat eigenlijk wordt afgeraden. Het was geweldig met alle locals. We kwamen op plekken waar weinig of geen toeristen komen. Ik hou heel erg van zee en strand. Daar vind ik rust en kan ik mezelf zijn.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Ja, in zo'n land wel. Ik weet dat mijn broer dan mijn taken overneemt. Dan weet ik dat het goed komt.

Kijk je series?

Ja, Homeland vind ik geweldig. Echt een goeie serie, blijft spannend. Heel irritant eigenlijk want je moet steeds wachten op de volgende aflevering. Het is niet so voorspelbaar. The 100 is ook een mooie serie op Netflix. En The Game of Thrones.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Ik vind het achter ons bedrijf heel mooi, daar is natuurgebied. Daar ga ik 's avonds vaak even wandelen met de honden. En ik hou van het strand. Vooral als het hard waait. Heerlijk even lekker uitwaaien. Meestal ga ik naar Zandvoort, dat is een beetje alternatief.

Amsterdam is voor mij...

de stad waar mijn zusje woont en waar ik het heerlijk vind voor een dag, maar waar ik graag weer in de auto stap naar mijn boerderijtje op het platteland waar het lekker rustig is.

Kun je goed koken?

Ik moet elke dag koken, maar ik vind het eigenlijk echt verschrikkelijk. Het liefst eet ik bij anderen. Als vrienden komen eten vind ik het wel oké om te doen. Ik vind het gewoon heel saai om alleen te eten. Mijn hobby zal het nooit worden. Als er mensen komen eten maak ik vaak sla met tagliatelle en een hamburger en een honing-mosterd dressing. Mijn moeder maakte dat vaak en nu maak ik het.

Favoriete drankje?

Dat was cola, maar dat drink ik niet meer omdat het zo slecht is. Nu drink ik veel water of thee of spa rood. Of heel af en toe cola zero.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Het gezellig maken!

Wat is het mooiste dat je ooit hebt gekocht?

Mijn kristallen en mijn Mariabeelden. Daar word ik heel blij van als ik die koop. En natuurlijk mijn honden.

Wat zou je doen met één miljoen?

Mijn huis opknappen en een mooie reis maken. Ik zou dan ook iets doen waarmee ik iets voor anderen kan betekenen. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan voor Vluchtelingenwerk. Dan zou ik ook meer willen doen voor mensen die het minder goed hebben.

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Ja, elke dag. Ik ben elke dag dankbaar voor wat ik heb.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Ik heb drie honden. Indy, een Alaskan Malamute. Moos, een Malteser Yorkshire en Gina is een beetje van alles en nog wat. Twee varkens, twee geiten, drie grote kippen en drie kleine.

Mooiste plek op je bedrijf?

Het bordes bij de sorteerder. Dan kun je over de sorteermachines heenkijken.

Ben je vaak op die plek?

Ja, daar kijk is 's ochtends altijd naar de kwaliteit van de champignons en ik loop er 's middags ook altijd om te kijken of iedereen z'n werk doet.

Leukste klus?

Ik vind het leuk als het moeilijk wordt om er dan toch voor te zorgen dat de klanten de juiste bestelling krijgen. Dat de klanten toch tevreden zijn aan het eind van de dag.

Vervelendste klus?

De administratie vind ik minder leuk.

Favoriet moment van de dag?

Als ik heb opgestart bij de ene locatie en dan naar de andere locatie rijd, dan zie ik altijd de zonsopgang. Dat is dan zo mooi. Daar maak ik ook vaak een foto van. Dat is echt mijn favoriete moment van de dag. Ik begin altijd vroeg: tussen half 6 en kwart voor 6.

Als boer ben ik blij als...

Ik ben blij als de klanten tevreden zijn en het personeel fijn heeft gewerkt. Dat zijn allebei mijn verantwoordelijkheden.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

We hebben een heel gezond en lekker product, daar mag ik iedere dag mee werken. We bieden werkgelegenheid aan heel veel mensen en we maken klanten blij over de hele wereld. Ik heb echt het gevoel dat ik iets toevoeg aan de wereld. We hebben een maatschappelijk functie, veel gezinnen kunnen door ons leven. We sponsoren de voetbalclub. Voeding en gezondheid is een groot issue en daar dragen we aan bij.

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Ik heb vroeger in een juwelierszaak gewerkt, dat vond ik leuk voor toen. Ik was verkoopmedewerkster maar kon niet verder doorgroeien. Ik heb het ondernemen wel meegekregen van huis uit, ik wil graag mijn eigen ding doen. Ik ben echt een mensenmens, het klantcontact is voor mij belangrijk. En ons personeel. Ik zou er niet tegen kunnen om altijd alleen te moeten werken, ik moet wel mensen om me heen hebben. Maar ik moet op z'n tijd wel mijn rust hebben anders word ik weer overprikkeld, ik ben wel heel gevoelig.