Remco

Provincie
Friesland
Soort boerderij
Melkveehouderij
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2018
Boer Remco seizoen 2018
Remco
"Amsterdam is voor mij een attractiepark voor toeristen. Goede stad voor de verkoop van onze kaas. De fabriek die onze melk afneemt heeft daar 13 winkels zitten. Ik kom wel op Schiphol, Arena, Ziggo Dome, maar niet in de stad."

Over Remco

Boer Remco seizoen 2018

Wat zoek je in een vrouw?

Iemand met wie ik alles kan delen, een maatje. Het liefst iemand die ook gek van koeien is, dat zou mooi zijn. Ik wil graag samen het leven op de boerderij voortzetten.

Wat krijgt je partner als zij een relatie met jou begint?

Ik doe echt alles, of in ieder geval heel veel, voor een vriendin. Ik kan wel romantisch zijn, maar wel met mate he haha. Ik breng gezelligheid, maar ook zeker een goed gesprek. Vooral samen er op uitgaan, leuke dingen doen, tentfeestje. Met vrienden dingen doen. Mijn vrienden die een vriendin hebben gaan ook allemaal nog altijd mee. Mijn vriendin moet wel in de hechte vriendengroep passen.

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik heb drie langere relaties gehad, langer dan een half jaar. Ook een keer een jaar gehad. Maar toen was ik nog niet zo toe aan het vaste en die ander wel en daar liep het dan op stuk. Die meiden wilden samenwonen, kinderen. Ik was nog wat losser. Nu denk ik dat ik er wel aan toe ben. Ik mis wel echt iemand om mee heen. In mijn vriendenclub gaan ze settelen, huisje boompje beestje, en nu denk ik er toch serieuzer over na. We gaan nog wel met elkaar op stap, maar het is toch soms anders dan eerst. Door de ziekte van mijn vader kwam ik ook niet echt toe aan de liefde. Nu is alles weer goed geregeld op de boerderij, alles draait, en krijg ik meer behoefte aan een relatie.

Verwacht je van je partner dat zij meewerkt op de boerderij?

Ik verwacht het niet, maar zou het wel leuk vinden. Het mooiste zou zijn als ze de boerderij leuk vindt. Als ze hier wil werken, kan dat.

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Het moet wel iemand zijn die ook lekker gek kan doen en alles wil aanpakken. Geen verlegen, gesloten type.

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Een combinatie van hier op de boerderij en even eruit lijkt me leuk. Wat zij wil! Ik kan echt wel uitslapen hoor. Terrasje pakken, uit eten, of iets actiefs.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Waar ik altijd nog een keer heen wil is Nieuw-Zeeland. Daar is het altijd mooi weer. Die hebben geen sneeuw. Als je die boerderijen ziet, geweldig. Het vee altijd buiten.

Hoe sta je in dit programma?

Ik ben zo benieuwd hoeveel brieven ik zal krijgen. Ik hoop echt dat ik bij de laatste vijf zit die doorgaan op tv. Lijkt me heel gaaf om alles mee te maken, zo'n logeerweek enzo.

Vertel eens wat over je familie:

Ik ben de oudste van acht kinderen, ik heb drie zusjes en vier broertjes. Een zus is de deur uit. Nu ze wat ouder zijn, word het steeds makkelijker. Ik woon zelf niet meer op de boerderij, ik woon een stukje verderop. Mijn moeder woont er met zes kinderen. Mijn vader heeft een paar jaar geleden een aantal beroertes gehad en woont op een zorgboerderij een dorp verderop.

Lievelingsliedje:

Ik hou van boerenrock, daar krijg ik energie van. Bijvoorbeeld Normaal ("De boer dat is de keerl") en Bökkers ("Dan ken ie mie nog nie"), dat is een band uit Salland. Die treden ook op op ons tentfeest.

Mooiste film?

The Gladiator. Die heb ik heel vaak gezien, kan ik nog steeds zien. Ik hou van die oude Romeinse tijd.

Favoriete tv-programma’s?

Boer zoekt Vrouw kijk ik altijd. Het huis zit hier ook vaak vol met vrienden als dat op tv is. De Wereld Draait Door kijk ik ook altijd. Als ik klaar ben met melken begint dat vaak precies en dat kijk ik dan onder het eten.

Welke bekende Nederlander vind je knap?

Geraldine Kemper. Zij is ook lekker gek, pakt alles aan.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

De Zwarte Cross. Dan ga ik vier dagen lang, verstand op nul en flink feesten. Dan slapen we in een caravan. Dit jaar is dat de enige vakantie die ik gepland heb. Vorig jaar ben ik niet geweest en daar heb ik zoveel spijt van gehad. Ik ga dit jaar zeker weer. Sfeer is daar geweldig, nooit ruzie, nooit gedoe. En gigantische optredens van wereldbands. Dat is voor mij echt een uitlaatklep.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Ik ben natuurlijk voor het thuisfront altijd te bereiken. Mijn broer neemt het dan over, die kan het hartstikke goed, daar lig ik niet wakker van. Ik ben ook een keer naar Mallorca geweest met vrienden, dat is dan een week en dat vind ik eigenlijk wel te lang.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Die wil ik nog wel gaan ontdekken! Ik heb niet echt zo van: wow, daar wil ik nog naar terug ofzo.

Amsterdam is voor mij...

een attractiepark voor toeristen. Goede stad voor de verkoop van onze kaas. De fabriek die onze melk afneemt heeft daar 13 winkels zitten. Ik kom wel op Schiphol, Arena, Ziggo Dome, maar niet in de stad.

Kun je goed koken?

Nachoschotel is mijn favoriet. Nacho's, gehakt, paprika, geraspte kaas en dan in de oven. In een restaurant kijk ik ook altijd of ze nacho's hebben. Ik maak het veel te weinig, mijn moeder kookt altijd.

Favoriete drankje?

Bier en Rivella/Apfelkorn

Wat zijn je eetrituelen?

Doordeweeks eet ik bijna alitjd alleen omdat de rest van het gezin dan al heeft gegeten. Alleen op zondag eten we tussen de middag met z'n allen warme broodjes en een warme pan soep. Mijn vader is er dan ook.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Rommel maken. Ik ben echt wel netjes, maar ben 's avonds te moe om schoon te maken. Ik heb wel iemand die komt schoonmaken, maar het wordt ook niet echt vies want ik slaap alleen maar in mijn huis.

Wat is het mooiste dat je ooit hebt gekocht?

Ik heb toevallig gisteren een koppel pinken gekocht, daar word ik echt gelukkig van.

Wat zou je doen met één miljoen?

Melkrobots plaatsen, dat staat echt op mijn verlanglijstje. En ik zou een huis kopen voor mijn moeder en mijn broertjes en zusjes zodat ik zelf op de boerderij kan wonen. En als er dan nog wat over is, koop ik nog een mooie auto.

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Ja! We hebben weleens meegegaan aan een koeienkeuring of kalverenkeuring en als we dan prijzen winnen, kan ik echt genieten. Of als we een goed jaar hebben gehad met boeren, ben ik blij.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

We hebben 100 melkkoeien, 50 stuks jongvee, 3 honden, 1 papegaai, 4 katten. Verder wonen mijn moeder en zes kinderen op de boerderij, ik woon zelf in een huis verderop in de straat en mijn zus woont samen met haar vriend en dochtertje in een ander dorp.

Mooiste plek op je bedrijf?

Een stuk weiland midden in het bos. Lekker rustig en je hebt een mooi uitzicht hier op de boerderij. Als daar de pinken lopen kan ik daar zo een half uur zitten niksen.

Ben je vaak op die plek?

Als het mooi weer is loop ik er regelmatig heen. Vaak wel met een doel, kijken hoe het gras erbij staat bijvoorbeeld.

Leukste klus?

Tussen de koeien zijn. Of het nou is om te melken of te insemineren of bekappen of voeren, als het maar met de koeien is.

Vervelendste klus?

Onkruid bestrijden. Dat moet met de hand want we zijn biologisch. Dat is veel werk.

Favoriet moment van de dag?

Ik ben een avondmens. Als ik 's avonds melk weet ik dat het bijna klaar is en dat ik bijna vrije tijd heb. Dan kan ik mijn hobby's doen: organiseren van feesten, barbecueen met vrienden, koeienkeuringen, met vrienden een biertje drinken op het terras. In ieder geval er op uitgaan, niet stilzittten. Dat doe ik wel als ik bejaard ben!

Als boer ben ik blij als...

alles lekker loopt op de boerderij, daar word ik gelukkig van. Als het mooi weer is, als de koeien naar buiten kunnen.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

Ik ben gek op koeien! En de vrijheid die ik heb. Het is keihard werken maar ik kan wel mijn eigen tijd plannen.

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Ik denk organisator van de Zwarte Cross. Dat festival vind ik echt geweldig, ik zou daar weleens bij mee willen lopen. Ik organiseer zelf ook feesten, natuurijk veel kleinschaliger dan de Zwarte Cross. Dus ik ben heel benieuwd hoe ze dat precies doen.

Fotogalerij

Jonge Remco
Kleine Remco
Remco als kok