Rudie

Provincie
Groningen
Soort boerderij
Melkveebedrijf
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2018
Boer Rudie seizoen 2018
Rudie
"Ik kook voor mezelf elke dag. Ik maak bijna altijd Hollandse pot: gebakken aardappels, stukje vlees, groente. Het is geen drie gangen diner!"

Over Rudie

Boer Rudie seizoen 2018

Wat zoek je in een vrouw?

Ik verwacht dat het samen leuker is dan alleen. Ik ben op zoek naar een positieve vrouw die samen met mij de uitdaging aan durft te gaan. De uitdaging is dan met mij. Maar ook vooruit kijken naar de kansen die voorbij komen. Ontwikkel jezelf.

Wat krijgt je partner als zij een relatie met jou begint?

Ik heb een breed blikveld, ben ondernemend, zelfstandig en enthousiast. Ik heb humor en ben positief. Al dat serieuze gedoe en pietje precies.... Het moet ook gewoon leuk zijn!

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik heb nog nooit een relatie gehad.

Verwacht je van je partner dat zij meewerkt op de boerderij?

Nee, want dan had ik wel een uitzendbureau gebeld. Haha! Een beetje begrip op z'n tijd is wel handig want anders gaat het niet werken.

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Hoeft niet, mag wel.

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Samen ontbijten, leuke plannen maken en uitvoeren. In ieder geval van het erf af. Samen een activiteit ondernemen. Bijvoorbeeld naar een stad of lekker wandelen in de natuur.

Waar hoop je dat de citytrip naartoe gaat?

Het mag New York zijn, maar het mag ook een paar dagen Terschelling zijn. De omgeving doet er dan niet toe. Dan is Terschelling wel zo praktisch!

Hoe sta je in dit programma?

Het telefoontje dat ik één van de vijf ben. Dat ik genoeg brieven krijg om door te gaan in de uitzendingen. Dan is in ieder geval de kans op een leuke vriendin het grootst.

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ik heb drie oudere broers. Met de tweede broer, en zijn vrouw, heb ik het bedrijf. Mijn oudste broer woont in Amerika en de broer boven mij in Nieuw-Zeeland.

Lievelingsliedje:

Dat is wisselend. Van Top 40 tot Rock. In de stal heb ik altijd radio 2 aanstaan en luister ik naar wat er langs komt. In de trekker staat 3FM op.

Mooiste film?

Ik hou wel van mooie films, maar heb niet echt een favoriet. Ik hou van actie/thrillers.

Favoriete tv-programma’s?

Ik had een tijdje dat ik altijd Discovery Channel aanzette of National Geographic, ook voor mijn algemene ontwikkeling. Maar nu kijk ik minder bewust. Ik zet de tv aan als achtergrond.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

Nieuw-Zeeland. Na mijn afstuderen ben ik naar Nieuw-Zeeland gegaan en heb daar rondgereisd. Ik ben toen ook bij mijn broer geweest, die daar met zijn gezin woont. Ik ben in totaal wel een keer of vijf in Nieuw-Zeeland geweest. Ik vind het een mooie natuur, afwisselend. Maar op landbouwkundig gebied zijn andere landen beter.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Ja op zich wel. Als ik op vakantie ga, is het streven om niet te bellen. Vakantie is vakantie. Dat doet mijn broer ook niet als hij met zijn gezin weg is. Ik ben wel nieuwsgierig, maar als ik niks hoor weet ik dat het goed is.

Amsterdam is voor mij...

een mooie stad om te stappen! Vorig jaar gedaan met mijn oud-studiegenoten, hartstikke gezellig. Maar dan maakt het ook eigenlijk niet veel uit waar je naartoe gaat.

Kun je goed koken?

Ik kook voor mezelf elke dag. Ik maak bijna altijd Hollandse pot: gebakken aardappels, stukje vlees, groente. Het is geen drie gangen diner!

Favoriete drankje?

Een biertje!

Wat zijn je eetrituelen?

Ik ben alleen dus ik eet wel vrij vlot.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Ik heb de luxe dat ik niet veel zelf hoef te doen, daar komt iemand voor. Ik ben druk genoeg met het bedrijf en andere bezigheden en vind het heerlijk dat ik niet zelf hoef schoon te maken of de tuin bij hoef te houden.

Wat zou je doen met één miljoen?

Aflossen! En ik heb hier in huis nog één kamer over, daar kan precies een jacuzzi in!

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Ja. Vaak door met de quad over het land te rijden! Als ik even wat frisse lucht nodig heb doe ik dat weleens. Dat geeft een bevrijdend en opgeruimd gevoel.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

Ik heb samen met mijn broer en schoonzus een melkveebedrijf in maatschap. We hebben 280 melkkoeien op twee locaties. Zelf woon ik op de jongveelocatie met 150 dieren.

Mooiste plek op je bedrijf?

Dat is niet één specifieke plek. Ik vind de afwisseling mooi. Ik ben graag tussen het vee, maar ook graag met machines op het land bezig. Je raakt natuurlijk aan de plek gewend, maar in het voorjaar is het wel prachtig als alles begint te groeien en te bloeien.

Leukste klus?

Naast mijn dagelijkse werk vind ik het leuk om met de toekomst van het bedrijf bezig te zijn. We zijn toekomstgericht bezig, denken na over een efficiencyslag. In het dagelijks werk vind ik het leuk om het jongvee te voeren met de mini-shovel. Als je net hebt gevoerd staat alles lekker te eten en je ziet dat alles gezond is. Dan zijn ze mooi rustig.

Vervelendste klus?

Ons motto is: alles moet gewoon gebeuren, ook de minder leuke taken. Maar als ik één ding moet noemen is het wel bijzonder vervelend om de waterleiding te moeten ontdooien bij -10 met snijdende wind. Of midden in de nacht de kuil te moeten onderdekken met plastic voor een komende regenbui, dat is ook niet mijn favoriet. Maar ja, het moet soms gebeuren!

Favoriet moment van de dag?

Het ontbijt. Ik ontbijt om 9 uur, dan hebben we de dieren gemolken en dan ligt de rest van de dag voor me open.

Als boer ben ik blij als...

de uitdaging een succesvolle werkelijkheid wordt. Daarmee bedoel ik dat we plannen hebben om het melksysteem te veranderen wat flexibiliteit en verminderde arbeidsdruk op gaat leveren.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

De afwisseling in de werkzaamheden en vooral het eigen ondernemerschap.

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Consultant in de internationale melkveehouderij. Dat heb ik ook zes jaar fulltime gedaan, nu doe ik dat nog parttime in combinatie met de melkveehouderij.

Fotogalerij

Rudie en Rianne
Kleine Rudie
Baby Rudie
Kleuter Rudie