Saskia

Provincie
Utrecht
Soort boerderij
Biologische melkgeitenhouderij
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2018
Boerin Saskia seizoen 2018
Saskia
Ik ben de moeder van het gezin hier, ik zorg graag voor iedereen, maar ik vind het ook lekker als er af en toe voor mij wordt gezorgd!

Over Saskia

Boerin Saskia seizoen 2018

Wat zoek je in je toekomstige partner?

Iemand om leuke dingen mee te doen, op vakantie te gaan. Iemand bij wie ik me thuis voel, bij wie ik mezelf kan zijn en dat ik niet meer alleen ben.

Wat krijgt je partner als hij een relatie met jou begint?

Mij! Haha. Ik ben niet super uitbundig, maar ben wel goedlachs en voor veel dingen in! Ik laat me graag verrassen.

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik ben 19 jaar getrouwd geweest, voor ons trouwen kenden we elkaar 4 jaar. Ik was 20 toen ik trouwde. Mijn man werd helaas ziek in 2004 en is toen vrij snel overleden. Sindsdien heb ik geen relatie meer gehad.

Verwacht je van je partner ook dat hij meewerkt op de boerderij?

Nee. Het is natuurlijk wel 7 dagen per week, 24 uur per dag. Daar moet je tegen kunnen. Maar ik kan ook best een keer een dagje vrij zijn. Maar hij mag natuurlijk wel meewerken, dan zijn we eerder klaar!

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Nee juist niet. Als we alles hetzelfde hebben, wordt het ook een beetje saai. Hij mag wat uitbundiger zijn dan ik. 

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Samen wakker worden, ontbijtje op bed vind ik wel leuk. En dan samen er op uit, slenteren in een stad of de sauna vind ik altijd wel fijn. En daarna natuurlijk lekker eten.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Er staat nog heel veel op mijn lijstje! Praag, Berlijn, Londen, daar ben ik allemaal nog nooit geweest. En ik zou graag een keer naar het noorden gaan: Stockholm, Oslo.

Hoe sta je in dit programma?

Ik vind het wel heel spannend of mannen wel schrijven. Ik hou zelf niet zo van schrijven, ik vind een verjaardagskaart al lastig.

Uit wat voor soort gezin kom je?

Mijn vader was timmerman en mijn moeder zorgde voor de kinderen. Ik heb 1 zus en 2 broers. 

Lievelingsliedje:

Ik ben fan van Bruce Springsteen. Die heb ik altijd in de auto aan. Momenteel draai ik "This Hard Land". Gaat ook nog over boeren! Verder hou ik van Marco Borsato en van Bløf. Zoutelande vind ik een prachtig liedje. Ik ben een paar jaar geleden bij Concert at Sea geweest, de regen kwam met bakken uit de lucht maar was wel gezellig. Frank Boeijen, Stef Bos, hou ik ook van. Het foute uur van Q-music vind ik ook gezellig om naar te luisteren. Verstand op nul, het zingt lekker weg. In de stal staat altijd de radio aan. 

Mooiste film?

Ik hou van films, ga ook regelmatig naar de bioscoop. Ben onlangs naar Bankier van het Verzet geweest. Ben ook naar Soof geweest met mijn zus, enorm gelachen. 

Favoriete tv-programma’s?

Ik kijk graag naar De Grote Verbouwing op SBS, de Engelse versie. Ze verbouwen vanalles. Of het kookprogramma van Jeroen Meus, Dagelijkse kost, op Belgie 1 en op BVN. 

Welke bekende Nederlander vind je knap?

George Clooney natuurlijk. Bruce Springsteen vond ik vroeger ook een knappe vent, maar ja die is ook een dagje ouder.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

Ik ben 20 jaar geleden, zonder de kinderen, met mijn man naar Ghana geweest, dat was een hele mooie reis. En met het gezin zijn we in 2003 naar Kreta geweest. We hadden een prachtig huis met een zwembad en het was lekker weer. De kinderen vlogen toen voor het eerst. We gingen wel vaker weg, maar dit was echt twee weken. We zijn ook weleens met het gezin op wintersport geweest. Nu komt het er niet meer van. Vorig jaar ben ik alleen naar Boedapest gevlogen, mijn zoon studeerde daar toen. Toen moest ik alleen vliegen, dat was best spannend.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Ja, mijn kinderen zorgen wel dat het hier draait, dat is geen enkel probleem.

Kijk je series?

The Bridge vond ik echt fantastisch. Alle Scandinavische series, en boeken trouwens ook, vind ik geweldig.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Dan vind ik toch wel deze plek het mooiste.

Amsterdam is voor mij...

Ik ben er weleens geweest met mijn zus of met een vriendin, maar eigenlijk vind ik het te toeristisch.

Kun je goed koken?

Ik kook wel vaak ja. Ik vind het leuk om dingen uit te proberen, maar ik moet er wel een receptje naast hebben. Hou ook van boerenkool en een gehaktbal ofzo.

Favoriete drankje?

Ik drink graag koffie, thee, water. Ik lust geen bier en wijn. Bij speciale gelegenheden vind ik koffie met een likeurtje - Kalua of Baileys - of een Irisch Coffee ook lekker.

Wat zijn je eetrituelen?

Als we met z'n allen eten, eten we in de keuken aan tafel. Standaard eten alle kinderen op maandag en woensdag hier. Als ik alleen ben, of samen met Job, eten we met het bord op schoot. Op zaterdag maak ik altijd tosti's bij de koffie om 10 uur voor iedereen die er is. En zaterdagmiddag frituren we vaak iets lekkers om 1 uur: bitterballetje, kroketje, zoiets.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Ik ben best opruimerig. Ook in mijn werk ben ik redelijk netjes. De ramen in de keuken zijn netjes, maar die in de woonkamer minder omdat ik daar minder vaak ben. Ik ben de moeder van het gezin hier, ik zorg graag voor iedereen, maar ik vind het ook lekker als er af en toe voor mij wordt gezorgd!!

Wat is het mooiste dat je ooit hebt gekocht?

Mijn hond vind ik mooi. We hebben Deense Doggen gehad en nu hebben we Bono, een grote lobbes.

Wat zou je doen met één miljoen?

Een nieuwe stal bouwen. En mijn huis lekker verbouwen. 

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Jazeker. Ik ben blij dat we twee jaar geleden van koeien naar geiten zijn overgegaan. We zijn wat minder groot dan toen en met de geiten heb je meer contact. Daar geniet ik van. En natuurlijk dat we het met z'n allen doen.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

400 melkgeiten, 100 opfokgeiten, 50 lammetjes en 4 dekbokken. Mijn zoon Levi en zijn vriendin Lisette wonen op het erf met hun twee kinderen. Zoon Thom en zijn vriendin Selina in een ander huis op het erf en mijn jongste zoon Job studeert buitenshuis en komt in het weekend naar huis. Verder heb ik twee honden: Bono en Pink. En paard Pointer.

Mooiste plek op je bedrijf?

Mijn keuken omdat ik dan zo mooi van me af kan kijken. De keukentafel vind ik de gezelligste plek in m'n huis.

Ben je vaak op die plek?

Elke dag. Met degenen die aan komen waaien, veel met de kleinkinderen en soms ook alleen.

Leukste klus?

De hele kleine lammetjes voeren. Soms heb ik 's avonds geen zin, dan denk ik: kan niemand anders het doen? Maar dan doe ik het toch en krijg ik er energie van. Of ik word er juist heel rustig van en val dan bijna in slaap op de tuinstoel met het geitje en het flesje in m'n handen.

Vervelendste klus?

Overal het onkruid weghalen. We hebben veel bestrating hier dus we zitten met de hand het onkruid er uit te halen. Heel vervelend werk.

Favoriet moment van de dag?

Koffie drinken met z'n allen 's morgens. Dan nemen we de dag door, wat gaat er allemaal gebeuren? Een à twee keer per week met z'n allen avondeten vind ik ook leuk. En dan is het ook leuk om het eens een keer niet over het bedrijf te hebben! Zeker als de kleinkinderen erbij zijn krijgen we daar ook de kans niet voor.

Als boer ben ik blij als...

alles goed gaat, we veel melk hebben en alles gezond is. Als de lammetjes het goed doen.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

Dat je uit je bed stapt en op je werk bent, dat is wel heel erg handig. En dat je tussendoor naar de winkel kan, of even shoppen. Het is wel zeven dagen per week, maar aan de andere kant kan ik ook doordeweeks weleens een dagje naar de sauna met mijn zus.

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Ik heb mijn diploma tot coupeuse, het naaien van kleding, maar daar heb ik nooit wat mee gedaan. Ja, nu herstel ik weleens de overalls of de paardendekens, meer doe ik er niet mee. Of ik naai de knopen eraan. Ik heb vroeger wel mijn eigen trouwjurk gemaakt. En hij hangt nog in de kast!

Fotogalerij

Kleine Saskia
Jonge Saskia
Mama Saskia