Wilfred

'Ik zou graag met iemand 's avonds de dag doornemen. Ik vind het erg om 's avonds binnen te komen en er niemand is'

Boer Wilfred
wilfred baby
wilfred jeugd

Wat zoek je in een vrouw?

Ik zoek een sportieve vrouw met een beetje pit. Er moet een goede klik zijn en ik moet me thuis voelen bij haar.

Wat krijgt je partner als hij een relatie met jou begint?

Ik vind het wel leuk om samen op pad te gaan, om romantische dingen te doen. Ik hou wel van verrassingen. Ik zou graag met iemand 's avonds de dag doornemen. Ik vind het erg om 's avonds binnen te komen en er niemand is.

Hoe zag je liefdesleven er tot nu toe uit?

Rustig, te rustig naar mijn zin. Ik heb een paar korte relaties gehad, maar nooit samengewoond of iets dergelijks.

Verwacht je van je partner dat zij meewerkt op de boerderij?

Dat mag, maar ze mag ook haar eigen carrière hebben. Ze mag van mij alle kanten op.

Zoek je een partner die op jou lijkt?

Ik vind het wel leuk als ze dezelfde sport leuk vindt: skeeleren, schaatsen en skiën, dat zou ik echt tof vinden. Het is ook leuk als ze haar dingen heeft. Het is leuk om iets samen te doen, maar ook dingen los van elkaar. Ze moet vooral niet de hele dag achter me aan zitten zeuren, daar word ik niet gelukkig van. Haha!

Hoe ziet je ideale dag met je partner eruit?

Samen ontbijten en samen wat leuks gaan doen. Dagje op pad, het maakt niet zoveel uit waar naartoe en dan gezellig met een etentje afsluiten, dat zou ik mooi vinden.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik wil nog altijd een keer naar Rusland: Moskou of St. Petersburg. Iedereen is tegen Rusland en dan denk ik: ik ga eens kijken. En Scandinavië lijkt me leuk: Noorwegen, Zweden, Finland. Spanje en Portugal trekt me juist weer niet. De combinatie natuur en steden vind ik leuk. Je moet mij niet vier dagen in een stad zetten, dan vind ik het niet meer leuk. Twee dagen, één overnachting, dat vind ik prima.

Hoe sta je in dit programma?

Ik zou het echt te gek vinden als er straks drie dames hier op het bedrijf komen logeren!

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ik ben de jongste van drie kinderen, ik heb een oudere broer en een oudere zus. Zij hebben allebei twee kinderen en wonen in de buurt. Mijn ouders wonen op drie kilometer afstand van mij.

Lievelingsliedje:

Ik hou van Nederlandstalige muziek. Ik vind Marco Borsato leuk en Guus Meeuwis. Ik heb meestal Q-Music of Radio 538 opstaan. Het maakt mij niet zoveel uit, ik vind de afwisseling leuk. Zo'n concert van Vrienden van Amstel vind ik ook leuk om te zien hoe dat allemaal gaat. Ik ben ook weleens naar een concert van Guus Meeuwis geweest.

Mooiste film?

Ik kijk wel films, maar ik heb geen lievelingsfilm. Rocky vind ik wel leuk. Ik hou van actiefilms. Romantische films vind ik ook wel leuk.

Favoriete tv-programma’s?

Ik volg natuurlijk altijd Boer zoekt Vrouw. Flikken Maastricht vind ik leuk. The Voice kijk ik ook maar dat vind ik minder. Ik hou ook wel van sport kijken: schaatsen, wielrennen, allerlei sporten. Voetbal kijk ik steeds minder.

Welke bekende Nederlander vind je knap?

Bekende mensen boeien me niet. Ik denk dat ik wel iets meer op donker haar val dan op blond, maar dat is geen uitgesproken voorkeur. Het maakt me niet zoveel uit. Het is alles er omheen.

Je mooiste vakantie ooit was naar...

Stage lopen in Canada. Ik heb er toen acht weken gezeten. Dat was een enorme belevenis. Het was stage, maar het voelde als vakantie. Ik heb toen alles rond de Rockies gezien. Later ben ik nog een keer naar Canada gegaan en ben toen rondgetrokken. Ik ga best veel op vakantie: altijd wel twee weken per jaar. In de zomer een week en in de winter een week. Ben in Gambia geweest, Sri Lanka en in de winter ben ik fanatiek skiër. Sinds zes jaar ga ik op singlevakanties. Ik vind dat bijzonder omdat je moet improviseren, je weet van tevoren niet hoe het gaat lopen. Je leert jezelf dan goed kennen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en daardoor heb je open gesprekken en leer je elkaar snel goed kennen.

Kun je je werk makkelijk loslaten op vakantie?

Ja. Geen enkel probleem. Als ik op vakantie ben, ben ik op vakantie. Mijn broer neemt dan mijn taken over of een werknemer.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Ik kom overal en vind heel veel mooi. Als er ijs ligt, vind ik de molentocht mooi. Maar een andere keer weer iets anders. Ik vind het wel het mooiste als er ijs ligt. Rondje Kinderdijk vind ik ook mooi. Maar hier de Waal ook. Ik hou er niet van om steeds naar dezelfde plek te gaan. 

Amsterdam is voor mij...

Het is leuk om er een dagje te zijn, maar dan vind ik het ook goed. Ik ben niet zo'n stadsmens. Ik heb toevallig met vriendinnen afgesproken om binnenkort naar wat musea te gaan: het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum bijvoorbeeld.

Kun je goed koken?

Nee, ik kan mezelf redden maar daar is alles mee gezegd. Ik krijg twee keer per week maaltijden thuisbezorgd voor de hele week.

Favoriete drankje?

Ik geef niet veel om alcohol. Ananassap uit blik vind ik lekker. Ik hou van ananas, heb ik in Sri Lanka ook veel gegeten.

Wat is je sterkste punt in het huishouden?

Opruimen is het enige wat ik hoef te doen. Ik heb iemand die voor me schoonmaakt.

Wat is het mooiste dat je ooit hebt gekocht?

Ik heb ooit een oldtimer gekocht uit 1933 en daar rij ik soms nog steeds mee rond. Als je daar mee rond rijdt, zwaait iedereen naar je. Dat is zo leuk.

Wat zou je doen met één miljoen?

Geld maakt mij niet gelukkig, het gaat voor mij om de kleine dingen.

Ben je in staat te genieten van wat je hebt bereikt?

Eigenlijk wel. Ik ben er trots op dat ik nu naar een nieuwe koeienras ben overgegaan en dat ik biologisch ben gegaan. Uit de bulk, ik doe niet wat iedereen doet, ik ben geen standaard boer, ik ben geen meeloper. Een oudere man uit het dorp zei ooit: doe nooit wat een ander doet want dan loop je altijd achter de feiten aan. Ik bedoel te zeggen: dan ben je niet de eerste.

Welke bewoners treffen we nog meer aan op je boerderij:

We hebben nu 22 Jersey koeien, we hopen binnen een jaar naar 120 uit te breiden. Verder heb ik een boerenfox: Bobby.

Mooiste plek op je bedrijf?

Ik vind de kalf afdeling wel mooi, de kleintjes, daar kan ik van genieten. En ook mijn uitzicht aan de straatkant van de boerderij vind ik mooi. Elk jaargetijde is het een ander uitzicht.

Ben je vaak op die plek?

Op de kalfafdeling ben ik meerdere keren per dag om de dieren te verzorgen. Dat uitzicht, daar loop ik de hele dag omheen.

Leukste klus?

Landwerk vind ik mooi. Maaien, schudden. Dat is maar een paar keer per jaar en nooit hetzelfde.

Vervelendste klus?

De nageboorte afhalen vind ik een rotklus. Dat stinkt. Maar ja, dat hoort er ook bij.

Favoriet moment van de dag?

Er zit voor mij niet veel verschil in de momenten. De ene keer is dat 's ochtends, de andere keer is dat 's avonds, dan ben ik blij als het werk erop zit. Maar eigenlijk vind ik alles de hele dag leuk.

Als boer ben ik blij als...

alles naar mijn zin loopt. Als alles gezond is en de melkrobot functioneert. Als er weinig problemen zijn, dan ben ik blij.

Wat maakt boer zijn voor jou tot het mooiste beroep van de wereld?

Mijn eigen tijd indelen vind ik heel belangrijk. En lekker in de natuur zijn.

Wat was je geworden als je geen boer zou zijn?

Handelaar vind ik leuk. Iets met handel. Bijvoorbeeld handelaar in onroerend goed, dat trekt me wel. Ik ben niet het type dat van 8 tot 5 bij een ander gaat werken.