Hilda

Provincie
Friesland (Terschelling)
Soort boerderij
melkveehouderij met 50 melkkoeien en rijpaardenverhuur (18 paarden)
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2021-2022
Hilda
Hilda
"Ik wil graag samen dingen kunnen ondernemen. Samen wandelen, fietsen, weekendjes weg…"

Over Hilda

Hilda

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ouders en een broertje die drie jaar jonger is. Hij woont in een dorp verderop. Met mijn ouders run ik het bedrijf. Mijn vader doet de koeien en mijn moeder en ik de paarden. Maar ik doe ook steeds meer met de koeien. Sinds vorig jaar hebben we een melkrobot, waar we heel blij mee zijn. Dat neemt ons veel werk uit handen.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?

Eerst even lekker douchen, dan een hapje eten en dan het allerliefst even wat drinken met vriendinnen.

Kun je jouw werk makkelijk loslaten?

Ja. Ik regel het tot in de puntjes, zodat ik er die dag niet aan hoef te denken. Normaal doen we alles met z’n drieën, maar als ik er niet ben, nemen mijn ouders het helemaal over. En ik heb natuurlijk meiden die hier werken met de paarden.

Heb je hobby’s?

Ik ben een gezelligheidsmens. Ik hou van een terrasje of een feestje. Verder doe ik aan hardlopen, als ik loop is het iets van 10 kilometer. Ik hou ook heel erg van skiën, in de winter geef ik skiles in Gerlos in Oostenrijk. Ik zit in ieder geval niet graag stil!

Wat is je favoriete tv-programma/serie/film?

Flikken Maastricht vind ik fantastisch, echt heel spannend. Penoza vond ik ook fantastisch. Onze boerderij in Europa keek ik ook graag naar, omdat het mensen een goede indruk geeft hoe het over de grens gaat. Sowieso vind ik boerenprogramma’s interessant. Boeren worden vaak in een verdomhoekje gezet en door die programma’s staan ze positiever in het daglicht. Beste zangers vind ik ook leuk. Film weet ik eigenlijk niet, wij zijn hier op het eiland niet opgegroeid met een bioscoop. Wij zien films altijd veel later.

Naar welke muziek luister je?

Nederlandstalig. Het hele scala, Radio Continu, 100% NL… Als het maar Nederlandstalig is. Ik ben heel erg fan van Miss Montreal.

Wat is het mooiste plekje op/rondom jouw bedrijf?

In het land bij de paarden. Het is zo mooi om een gezond koppel paarden buiten te zien lopen.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Paal 3 op Terschelling. Dat is het hoogste duin hier op het eiland. Het is een hele klim, maar als je boven bent, heb je een mooi uitzicht over de Noordzee, “op West” zeggen wij hier. Je ziet de boten aankomen. Echt fantastisch.

Favoriete drankje?

Droge witte wijn! Overdag drink ik de hele dag water.

Wat is het meest dierbare dat in jouw huis staat?

Ik heb in een stolp een medaillon hangen en in dat medaillon zit gevlochten haar van twee overleden paarden: Sunny en Moonlight. Zij zijn drie jaar na elkaar overleden aan een koliek. Dat waren echt mijn lievelingspaarden. Ik had van allebei een stukje haar afgeknipt en dat is later verwerkt in dat medaillon. Inmiddels heb ik natuurlijk weer nieuwe lievelingspaarden, maar met deze twee heb ik ook veel wedstrijden gewonnen. Dat is toch ook heel bijzonder.

Kun je goed koken? Wat kook/eet je graag?

Ik kan zeker koken. Ik eet graag quiche met prei en spekjes, stamppot andijvie, pannenkoeken en pasta’s. Ik eet tussen de middag eigenlijk altijd bij mijn ouders, omdat dat makkelijk is. Mijn moeder kookt dan een warme maaltijd. ’s Avonds eet ik een broodje. In het weekend kook ik vaak voor mijn ouders, dan heb ik wat meer tijd.

Wat zoek jij in een partner?

Ik zoek een relatie om niet meer alleen op de bank te zitten, waar ik overigens niet vaak zit, haha. Ik wil graag samen dingen kunnen ondernemen. Samen wandelen, fietsen, weekendjes weg… Mijn vriendinnen zijn inmiddels wel gesetteld en dat zou ik ook graag willen. Ik zou op termijn ook wel kinderen willen, als het de juiste persoon daarvoor is.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

Eerlijkheid. Daar draait alles om. Eerlijkheid en vertrouwen.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?

Voornamelijk rustig! Ruim tien jaar geleden heb ik wel korte relaties gehad die op niks uitliepen, omdat ik nu eenmaal hier op het eiland woon, of omdat het toch niet de ware was. In de winters in Oostenrijk ben ik natuurlijk de skilerares, dus heb ik altijd wel een leuke tijd gehad.

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit?

Dan ga ik er even vanuit dat de ideale dag een vrije dag is! We gaan samen ontbijten, maken een rondje langs de paarden en het jongvee. Dat moet toch worden gecontroleerd, ook al ben je vrij. Dan gaan we een stukje fietsen, ergens lunchen, dan is het al haast 15 uur, dan pikken we nog een terrasje en terug. Daarna hoef ik niet meer per se paarden en koeien te controleren, in het weekend of op een vrije dag doe ik dat één keer.

Verwacht je dat je partner ook meewerkt op de boerderij?

Het is wel leuk als hij dezelfde interesses heeft. En alles valt te leren!

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?

Een reis maken naar Canada en dan koeien opdrijven te paard met een lasso.

Wie woont er nog meer op de boerderij?

Mijn ouders wonen op de boerderij en ik woon daar overdag. Sinds een jaar of zeven woon ik ook niet meer op de boerderij, ik heb mijn eigen plekkie in het dorp, een kilometer van de boerderij af.

Wat vind je het leukste om te doen op het bedrijf?

Buitenritten begeleiden. Het allerleukste is het om met ervaren ruiters over het strand te galopperen. Dan hebben we ook altijd veel bekijks.

Wat vind je het minst leuk om te doen op het bedrijf?

Het stro uit de kalverhokjes scheppen, dat is het zwaarste en het smerigste om te doen. Maar ja, dat moet ook gebeuren.

Favoriet moment van de dag?

Als alle werkzaamheden gedaan zijn en ik met een glimlach kan terugkijken op de dag die voorbij is.

Maak deze zin af: als boer ben ik blij als…

…de dieren gezond zijn en te eten hebben.

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?

Omdat ik altijd met dieren bezig ben. Ik ben altijd buiten en ik mag ook nog eens met de toeristen op pad. Ik zou niet anders willen.

Als je een dag kon wisselen van werk, welk beroep zou je kiezen?

Piloot. Vroeger zei ik altijd ski-juf, maar dan ben ik al geworden. Nu denk ik: ik zou weleens een dag zo’n vliegtuig willen besturen. Machtig lijkt me dat, alles van boven bekijken.

Je mooiste vakantie ooit was naar…

Oostenrijk, op wintersport met het gezin. In de winter kunnen wij het makkelijkste op vakantie, dus gingen we altijd naar de sneeuw. Ik ben weleens op zonvakantie geweest, maar ik moet me de hele dag insmeren, want ik verbrand heel snel. En de hele dag op een strandbedje is ook niks voor mij.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Op mijn spaarrekening zetten, ik heb er nu geen doel voor. Misschien later.

Fantaseer eens. Over 10 jaar….

Dan ben ik 44, ik woon op de boerderij met een leuke man en wie weet met een kindje. En hebben we nog steeds de paarden en de koeien.

Fotogalerij

Hilda
Hilda
Hilda
Hilda
Hilda