Joost

Provincie
Noord-Brabant
Soort boerderij
Plantenkwekerij met 20 soorten planten
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2021-2022
Joost
Joost
"Ik zoek een spontaan iemand, iemand met pit, iemand die makkelijk in de omgang is en met wie ik de wereld kan ontdekken."

Over Joost

Joost

Uit wat voor soort gezin kom je?

Uit een gezin met drie kinderen, ik ben de oudste. Ik heb een zusje van 43 en een broertje van 39 jaar. Zij hebben beiden een gezin met twee kinderen. Mijn ouders wonen in het dorp en komen regelmatig hier op het bedrijf.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?

Ik eet een hapje en dan ga ik meestal nog even een rondje doen door de kas. Daarna ga ik op de bank liggen met mijn laptop om tv of een film te kijken. Mijn telefoon heb ik dan in mijn andere hand. En soms moet ik ’s avonds nog een vrachtje wegbrengen naar de veiling.

Kun je jouw werk makkelijk loslaten?

Nee. Daarom doe ik mee aan Boer zoekt vrouw, want dat moet maar eens veranderen. Ik ben nu dag en nacht met mijn werk bezig omdat er niks anders te doen is.

Heb je hobby’s?

Ik ga graag een biertje drinken in de kroeg. Ik denk er vaak aan om naar de sportschool te gaan, maar verder dan eraan denken is het nog niet gekomen, haha. Vroeger had ik met een stel vrienden een speedboot, ik heb nog een oude Chevrolet pick-up gehad waar ik mee ging toeren, daarvoor had ik nog een caravan… Maar dat is allemaal een beetje achter de rug.

Wat is je favoriete tv-programma/serie/film?

Ik kijk graag naar Netflix, maar heb inmiddels alles daar wel gezien. Ik kijk eigenlijk alles tegelijk. Ik kan op mijn laptop een serie kijken en tegelijkertijd naar een voetbalwedstrijd op tv.

Naar welke muziek luister je?

Jaren 80 muziek, rock. Bijvoorbeeld The Golden Earring of Journey: Don’t Stop Believin’. Daar kan ik de hele dag naar luisteren. Ik hou van een beetje stevige muziek. In de kas hebben de jongens altijd Radio 538 opstaan.

Wat is het mooiste plekje op/rondom jouw bedrijf?

Als ik op zondagmorgen alleen tussen de plantjes loop, als er geen personeel is, dan is het op z’n mooist. De rust, het groen en een opgeruimde kas.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Dat moet ik nog gaan ontdekken!

Favoriete drankje?

Bier! En overdag koffie en een glaasje cola.

Wat is het meest dierbare dat in jouw huis staat?

Ik ben absoluut niet materialistisch. Ik weet ook nooit iets te vragen met mijn verjaardag. Jaren geleden kreeg ik een asbak en die gebruik ik nog steeds. Alhoewel ik probeer te stoppen met roken of in ieder geval flink te minderen.

Kun je goed koken?

Ik kook wel voor mezelf, maar verder dan een magnetronmaaltijd, een gebakken ei, biefstukje of een ander stukje vlees komt het meestal niet. Mijn lievelingseten is Chinees, een lekkere bak met babi pangang en bami. Heerlijk!

Wat zoek jij in een partner?

Ik zoek een spontaan iemand, iemand met pit, iemand die makkelijk in de omgang is en met wie ik de wereld kan ontdekken. Iemand met wie ik gezellig op stap kan. Ik ga graag de deur uit, maar liever niet alleen.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je bij elkaar past, dat je een klik hebt. Ik wil niet iemand die me om 18 uur gaat bellen dat het eten klaar is. Ik heb liever iemand die om 19 uur zegt: ‘Kom, we gaan ergens een hapje eten’. En iemand die het accepteert als ik veel aan het werk ben. Ik ben het niet gewend om een relatie te hebben. Ik hoef met niemand rekening te houden, dus ik denk dat ik het lastig ga vinden als iemand mij aan banden gaat leggen. Ik hou van spontane acties, ben iets minder van het plannen en meer van het gewoon dóén.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik heb nog nooit een echte relatie gehad, het waren allemaal losse flodders. Ik weet niet hoe dat komt, ik ben een beetje terughoudend om me helemaal open te stellen, denk ik. Ik hoop dat daar nu verandering in komt.

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit?

Een dagje of een weekendje weg, het maakt me niet eens zoveel uit waar naartoe. Gewoon gezellig op pad, hapje eten, strandwandeling, naar een stad, als ze graag naar een museum gaat, ga ik mee. Ik wil de wijde wereld in.

Verwacht je dat je partner ook meewerkt op de kwekerij?

Nee. Ik heb genoeg personeel, maar als haar interesse er zou liggen mag dat natuurlijk.

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?

De Staatsloterij winnen!

Wie inspireert jou?

Ik lijk wel een beetje op Peter Gilles, die bekende zakenman uit Brabant. Dat zeggen ze tenminste hier weleens, omdat ik altijd alles zie en in de gaten hou.

Wie woont er nog meer op de kwekerij?

Niemand. Ik geef al mijn liefde aan de planten!

Wat vind je het leukste om te doen op het bedrijf?

Het meest relaxte is om ’s avonds met de vrachtwagen naar de veiling te rijden. In m’n uppie, geen gedoe aan mijn hoofd. Ik vind het ook leuk om het gras te maaien, dat is dankbaar werk, is alles weer netjes. Daar ben ik zo’n twee uur per week mee bezig. Ik hou ervan als het bedrijf er netjes en strak uitziet. Nu m’n huis nog!

Wat vind je het minst leuk om te doen op het bedrijf?

Kantoorwerk vind ik niks.

Favoriet moment van de dag?

’s Avonds als alles klaar is, alle auto’s weg zijn en het werk voor die dag gedaan is.

Maak deze zin af: als kweker ben ik blij als…

…alles perfect verloopt en als alles goed groeit en mijn hele kas vol staat.

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?

Ik hou heel erg van mijn bedrijf en mijn plantjes. We proberen een mooi product te leveren aan de consument en samen met mijn oom, mijn broer en de medewerkers proberen we elke dag een mooi product af te leveren.

Als je een dag kon wisselen van werk, welk beroep zou je kiezen?

Als ik niet in de kwekerij was gaan werken, had ik iets in de logistiek gedaan, in de transportsector. Het lijkt me nog steeds wel leuk om een dagje op de vrachtwagen te zitten, dat doe ik overigens ook weleens voor het bedrijf.

Je mooiste vakantie ooit was naar… Met wie? Waarom zo mooi?

Ik ga bijna elk jaar twee weken naar Thailand op vakantie, elk jaar naar dezelfde plek. Het is daar prachtig, mooie stranden en lekker ontspannen. In het verleden ging ik met een vriendengroep, maar inmiddels zijn de meesten onder de pannen. Nu ga ik meestal met een vriend.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Het bedrijf vernieuwen en een nieuwe kas neerzetten.

Fantaseer eens. Over 10 jaar….

Dan ben ik tegen de 60 en hoop ik niet meer zoveel te werken als nu, dan heb ik niet meer de dagelijkse leiding over het bedrijf en kan ik het rustiger aan doen. En hopelijk heb ik dan een leuke vrouw en zijn we veel op reis.

Fotogalerij

Joost
Joost
Joost
Joost
Joost