Rob

Provincie
Noord-Holland
Soort boerderij
Witlof/bollenbedrijf
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2021-2022
Rob
Rob
"Ik zoek een warme, gezellige vrouw die zorgzaam is, ook voor Olivier. Om samen leuke dingen te doen."

Over Rob

Rob

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ik heb twee broers, ik ben de oudste. Mijn ene broer heeft drie kinderen en bij de andere broer is een kindje op komst. Mijn ouders wonen naast me in een kangoeroewoning, we hebben een verbindingsdeur. Gelukkig zijn ze beiden nog hartstikke gezond, het bedrijf is nog altijd mijn vaders hobby.

Wat voor gezin heb je?

Ik heb een zoon van 8, Olivier, uit mijn eerste huwelijk. Een lief mannetje, altijd vrolijk, met het syndroom van Down.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?

Dan kruip ik even achter de computer, het nieuws lezen, mijn mail doorbladeren en dan ga ik tv kijken. Altijd het Journaal en dan kijk ik gewoon wat er is. Kan een serie zijn, een romantische film, maakt niet uit.

Kun je jouw werk makkelijk loslaten?

De handel gaat altijd door, ik word altijd gebeld. In mijn achterhoofd ben ik er altijd mee bezig, maar mijn compagnon neemt het over als ik er niet ben. Maar ja, als er storing is, belt hij toch even en dat is logisch. Ik kan het dan van een afstand oplossen.

Heb je hobby’s?

Mijn zoon en ik gaan vaak leuke dingen doen: we gaan vaak naar een spottersplek om vliegtuigen te kijken, of naar IJmuiden naar boten kijken. Ik moet ook vaak naar Zeeland voor mijn werk. Als het kan, neem ik Olivier mee en kunnen we zo via de Antwerpse haven even boten kijken en dan weer terug. Koelbox mee en dan maken we er een gezellig dagje uit van. Ik heb in het verleden aan volleybal gedaan (en ik was heel goed in de derde helft!). Vanwege een blessure ben ik nu even gestopt.

Wat is je favoriete tv-programma/serie/film?

Ik hou van romantische films, maakt me niet uit wat het is. Op tv kijk ik altijd naar het Journaal en een serie als Flikken Maastricht vind ik ook leuk om te zien.

Naar welke muziek luister je?

Naar alles. Nederlandstalig, Engelstalig, alternatieve muziek, ik vind het allemaal grappig om te luisteren. Ik ben heel breed wat dat betreft. Hier in huis staat altijd 100% NL op, in de schuur staat de radio op Radio 5 of Radio 10.

Wat is het mooiste plekje op/rondom jouw bedrijf?

Als ik ergens heen ben geweest en ik kom terug kan ik trots naar mijn bedrijf kijken: wat heb ik het mooi voor elkaar. Ja, daar ben ik trots op.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

De klimduin in Schoorl, dan kijk je zo over alles heen.

Favoriete drankje?

Een biertje. In het weekend, op een verjaardag of bij de derde ronde wil ik dat graag drinken. Overdag drink ik veel koffie en thee.

Wat is het meest dierbare dat in jouw huis staat?

Ik heb een foto in de keuken staan van Olivier en mij waarop we op de trekker zitten en we elkaar zo lief aankijken, bijna verliefd. En ik heb twee erfstukken van mijn overleden opa en oma, dat zijn een glazen beeld van een vis en een glazen vaas met mooie kleuren. Die zijn mij ook zeer dierbaar.

Kun je goed koken? Wat kook/eet je graag?

Elke dinsdag eten Olivier en ik bij mijn ouders, daarna gaat Olivier naar zijn moeder. En de andere dagen kook ik zelf. Het liefst eet ik aardappel en groente. Er wordt me vaak gevraagd of ik elke dag witlof eet, maar dat is niet zo, haha. Dat eten we ongeveer eens in de veertien dagen. In allerlei varianten: gekookt, uit de oven, noem maar op.

Wat zoek jij in een partner?

Ik zoek een warme, gezellige vrouw die zorgzaam is, ook voor Olivier. Om samen leuke dingen te doen. Samen op de bank, of samen een uitje. Naar de klimduin, naar het bos, naar Schiphol, zodat ze onderdeel wordt van mijn en Oliviers leven.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

Dat je open staat voor elkaar. Dat je alles bij elkaar kwijt kan. Dat je alles kan uiten, het over alles kan hebben. En ook gewoon iemand die oprecht vraagt: hoe was jouw dag? Dat mis ik. Alleen is maar alleen.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik ben vier jaar getrouwd geweest. Toen Olivier twee was zijn we uit elkaar gegaan. Daarna heb ik geen serieuze relaties meer gehad.

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit?

Dan ga ik even uit van een zondag, dan hoef ik het minste te werken. Ik probeer altijd iets te combineren dus dan gaan we bijvoorbeeld samen naar de Wieringermeer, kan ik even naar mijn perceel witlof kijken en daarna gaan we lekker wandelen in het bos vlakbij. Daar is ook een speeltuin bij waar Olivier dan lekker kan spelen.

Verwacht je dat je partner ook meewerkt op de boerderij?

In principe niet, maar met hand- en spandiensten is dat altijd wel fijn.

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?

De kleinste dingen zijn belangrijk in het leven. Ik denk niet zo in grote dingen, geef mij maar de kleine dingetjes, het gezellig met elkaar hebben. Ik hoef niet naar het buitenland, Nederland is ook mooi.

Wie inspireert jou?

Mijn grootste voorbeeld is Hennie van der Most, de oprichter van onder meer Preston Palace. Dat is ook de man die in Duitsland van een kerncentrale een pretpark heeft gemaakt. Hij kan van een stuk ijzer een machine maken. Hij is dyslectisch en dat ben ik ook. Hij heeft de beste mensen om zich heen verzameld om een hele goede ondernemer te worden. Het gekke is: dat heb ik precies hetzelfde. Ik heb ook heel veel goede mensen om me heen en daardoor heel veel kennis, want dat verrijkt je.

Wie woont er nog meer op de boerderij?

Ik heb de helft van de tijd mijn zoontje hier. Verder heb ik samen met mijn ouders een deelhond: Beau.

Wat vind je het leukste om te doen op het bedrijf?

Ik kan het meest genieten van het eindproduct, daar doe ik het allemaal voor. De witlof en de tulpen hebben allebei een eigen proces en eigenlijk vind ik dat hele proces prachtig. We werken met moeder natuur. Ik kan genieten van een tulpenbol, van een witlofpeen, maar ook van een uitgekomen tulp tot een bloeiende tulp en van een witlofzaadje tot een witlofpeen.

Wat vind je het minst leuk om te doen op het bedrijf?

De papierwinkel. Daar baal ik weleens van en wordt alleen maar meer. Strafwerk noem ik het weleens. Het gaat niet meer over het product, het gaat om het certificaatje. Ik zou zo graag willen dat het andersom was.

Favoriet moment van de dag?

Ik kan genieten als alles goed loopt, als er productie wordt gedraaid.

Maak deze zin af: als boer ben ik blij als…

Alles op rolletjes loopt. Maar dat is bijna nooit zo. Er is altijd wel reuring, het stormt of regent altijd wel ergens. Het is ook altijd weer de uitdaging om dat op te lossen.

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?

Al vanaf dat ik een kleine jongen was, wist ik dat ik dit wilde gaan doen. Mijn vader heeft het bedrijf opgestart, mijn broers hadden geen ambitie in het bedrijf en ik wist dat ik graag in de voetsporen van mijn vader wilde staan.

Als je een dag kon wisselen van werk, welk beroep zou je kiezen?

Veilingmeester. Dan mag je het product verkopen. Dat zou ik wel een dagje willen doen. En dan ook nog een betere prijs eruit halen voor het product.

Je mooiste vakantie ooit was naar… Met wie? Waarom zo mooi?

Sinds een paar jaar ga ik met Olivier een paar dagen weg, ergens in Nederland. Drenthe, Overijssel, Gelderland. Dan neem ik de duofiets mee en genieten we samen van de omgeving. Vroeger ben ik met vrienden op vakantie geweest naar Turkije, Marokko, Mallorca, Griekenland en Gran Canaria. En ik ben alleen naar Canada geweest, daar heb ik een aantal geëmigreerde Nederlanders opgezocht. Dat was echt geweldig. Ik ben toen bijvoorbeeld ook naar Evert van Benthem geweest.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Alles automatiseren, dan heb ik minder mensen nodig en ben ik minder afhankelijk.

Fantaseer eens. Over 10 jaar….

Mijn droom is dat ik dan een leuke vrouw heb en ik zou het fantastisch vinden als Olivier nog een broertje of zusje kan krijgen. Of dat de vrouw kinderen heeft en dat we dan een samengesteld gezin zijn. Ik ben nu tevreden met het bedrijf zoals het is, maar we kunnen altijd groeien of specialiseren.

Fotogalerij

Rob
Rob
Rob
Rob
Rob