Robert

Provincie
Overijssel
Soort boerderij
Vleesvee (120 stuks vee en jongvee)
Geboortedatum
Seizoen
Seizoen 2021-2022
Robert
Robert
"Ik wil gelukkig worden met een vrouw. Ik wil de liefde en dingen delen met mijn vriendin."

Over Robert

Robert

Uit wat voor soort gezin kom je?

Ik heb drie zussen en een broer. Ik ben de jongste en de verwendste! Mijn ouders wonen nog op de oorspronkelijke boerderij, ik woon zelf vier kilometer verderop in een boerderijtje. Ook een deel van het vee staat hier bij mij, 30 koeien om precies te zijn. Samen met mijn vader run ik het veebedrijf. Hij is er dagelijks mee bezig en ik een dag of vier per week. De overige dagen werk ik als chauffeur.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken?

Elke avond is bij mij anders. Naast boer ben ik ook vrachtwagenchauffeur in het veetransport. Op zondagavond zit ik weleens tv te kijken of ik ga naar vrienden. Maandag ben ik aan het werk op de boerderij en in de winter ga ik ’s avonds naar de schaatsbaan. In de zomer ga ik op maandagavond maaien of tv kijken, zoiets. Dinsdag ga ik in de loop van de dag mijn collega opzoeken die ergens in het land op de vrachtwagen zit, dan los ik hem af. Hij rijdt dan met mijn auto terug, ik ga dan door tot een uur of 1, 2 ’s nachts. Mijn taak is om vee op te halen op bedrijven en elders weer te lossen. Op de woensdag werk ik ook als chauffeur, ik begin dan meestal in de middag tot laat in de avond. Donderdag rij ik ook op de vrachtwagen en op vrijdag en in het weekend ben ik weer boer. Dus heel veel vrije avonden heb ik niet.

Kun je jouw werk makkelijk loslaten?

Ja hoor. Mijn werk als chauffeur gaat dan natuurlijk gewoon door met collega’s en op de boerderij doet mijn vader dan meer.

Heb je hobby’s?

In de winter ga ik elke maandag schaatsen op een baan in Enschede, langebaanschaatsen. Ik zit bij een schaatsclub en op maandag hebben we les. Verder ben ik zeer geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Ik kijk veel films, lees boeken en ik ga ook vaak naar gebieden die belangrijk zijn geweest in de oorlog, zoals Bastogne of Normandië. Ik hou van de verhalen over de oorlog, heb ik altijd al gehad.

Wat is je favoriete tv-programma/serie/film?

Op tv kijk ik graag naar Veronica Inside. Die mannen hebben zo’n humor, daar hou ik wel van.

Naar welke muziek luister je?

Ik heb zelf pianoles gehad. Qua muziekstijl hou ik van soft rock: Meat Loaf, Bon Jovi, Kensington, Golden Earring… In de vrachtwagen zit ik vaak te zappen op de radio. ’s Nachts heb ik ‘m vaak op Sky Radio staan, want dan kan ik niet goed tegen dat geklets.

Wat is het mooiste plekje op/rondom jouw bedrijf?

Op de boerderij hebben we een prachtig stukje land. Dat is het eerste land ik zelf heb gekocht, dat speelt misschien ook mee. Als ik daar sta, is het echt idyllisch. Mooie rij bomen en dan de koeien eronder. Daar kan ik echt van genieten.

Wat is de mooiste plek in Nederland?

Giethoorn. Daar wil ik elk jaar wel een keer naar toe. Het liefst buiten het seizoen. En dan op zo’n fluisterbootje. Als ik buitenlands bezoek heb, vind ik Giethoorn ook echt het mooiste om te laten zien.

Favoriete drankje?

Ik hou wel van een biertje op z’n tijd, maar niet te veel. En overdag koffie.

Wat is het meest dierbare dat in jouw huis staat?

Een jaar geleden, op 24 juni 2020, is mijn buurman en een goede vriend overleden. We belden elkaar elke dag. Hij wist pas twee maanden dat hij ziek was, darmkanker, toen hij overleed. Ik heb nog een foto van hem gemaakt bij mij op de trekker en die hangt bij mij in huis. Ik mis hem echt.

Kun je goed koken? Wat kook/eet je graag?

Eigenlijk niet. Ik eet altijd onderweg of bij mijn moeder. Een blik snert opwarmen lukt nog net. Ik hou van de Hollandse kost, wat dat betreft ben ik een echte boer. Aardappelen, een lekker stuk vlees en sla.

Wat zoek jij in een partner?

Ik wil gelukkig worden met een vrouw. Ik wil de liefde en dingen delen met mijn vriendin.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

Ik ben iemand die wel echt ruimte nodig heeft. Ik hou er niet van als me wordt opgedragen wat ik moet doen, ik ga graag mijn eigen gang. Het moet niet te betuttelend zijn. Maar natuurlijk is het in een relatie geven en nemen. En als het de liefde van mijn leven is, heb ik er natuurlijk veel voor over, maar ik ben wel moeilijk te bedwingen. Ik denk dat de juiste vrouw het beste in mij naar boven krijgt. Want uiteindelijk heb ik ook maar een klein hartje.

Hoe zag jouw liefdesleven er tot nu toe uit?

Ik heb niet veel relaties gehad, een paar korte. Ik ben wel een paar keer hopeloos verliefd geweest, maar het is nooit iets geworden.

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit?

Dan gaan we wat leuks doen. Iets bekijken, naar een stad bijvoorbeeld, een beetje cultuur snuiven. Met de hele dag op het strand maak je mij niet blij. Ik hou niet van saai, ik wil bezig zijn.

Verwacht je dat je partner ook meewerkt op de boerderij?

Nee, ik vind het juist mooi als ze haar eigen ding heeft. Maar ze moet het wel mooi vinden, ze zou wel van het leven op het platteland moeten houden.

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?

Ik zou nog wel een keer mee willen vliegen in een straaljager. Iedereen doet z’n oren dicht als er een overvliegt, ik vind het juist mooi. En ik hoop ooit de Elfstedentocht te kunnen rijden.

Wie inspireert jou?

Winston Churchill. Als mensen zeggen dat Johan Cruijff hen inspireert, denken ze dat ze zelf ook goed kunnen voetballen, maar het is niet zo dat ik me aan Winston Churchill spiegel. Als ik films over hem kijk, spreekt zijn karakter me aan. Het was een aparte man, misschien herken ik dat wel een beetje bij mezelf. Zijn uitspraken vind ik mooi. In de film “The Gathering Storm” zit de uitspraak “I’m fond of pigs. Dogs look up at us, cats look down at us. Pigs treat us as equal.” Mooi toch? Ook als politicus heeft hij echt goede dingen gedaan voor de wereld.

Wie woont er nog meer op de boerderij?

Balou mijn hond, een Boerboel. Ze is groot, heeft grote poten, maar is echt een lieve waakhond. Het is echt een erfhond. Ze is goed voor eigen huis en haard. Het is een hele intelligente hond en ze weet precies wanneer iets of iemand niet deugt.

Wat vind je het leukste om te doen op het bedrijf?

Alles met vee, met vee bezig zijn vind ik het mooiste. Een koe vangen, of een controle doen en een koe goed bekijken, ik vind het allemaal mooi.

Wat vind je het minst leuk om te doen op het bedrijf?

Papierwerk. Gelukkig doet mijn vader het meest.

Favoriet moment van de dag?

Ik ben een avondmens. Dan kom ik op gang. De ochtenden zijn niet zo aan mij besteed. Komt ook door het chauffeurswerk, dat begint vaak pas in de middag.

Maak deze zin af: als boer ben ik blij als…

…alles lekker loopt. Als het goed draait, dat is het belangrijkste.

Waarom heb jij het mooiste beroep van de wereld?

De vrijheid natuurlijk. Ik heb het mooiste plekje van de wereld, het mooiste vee. Ik kom elke dag bij andere boeren, maar ik ben niet jaloers. Ik zie vaak grote bedrijven, maar dat is niet mijn ambitie.

Als je een dag kon wisselen van werk, welk beroep zou je kiezen?

Piloot, het liefst op een straaljager. Machtig mooi. Ik hou van groot, kan ook genieten van een grote vrachtwagen.

Je mooiste vakantie ooit was naar…

Amerika, samen met mijn zus rondtrekken in het Wilde Westen. Arizona, Sante Fe. Ik was echt een beetje een cowboy. We zijn er drie weken geweest.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Dan zou ik een nieuwe stal neerzetten en als er nog wat over is, koop ik er toch nog een beetje grond bij. Stop je duiten in kluiten, zeggen ze weleens. Niet per se om uit te breiden, maar het is gewoon een goede investering.

Fantaseer eens. Over 10 jaar….

Dan woon ik hier nog, heb ik hopelijk die nieuwe stal en die lieve vrouw. En ik zou heel graag kinderen willen. Ik kan heel goed met kinderen, met mijn zes neefjes en nichtjes, met de buurkinderen. Ik sta er ook zeker voor open als een vrouw schrijft die al kinderen heeft.

Fotogalerij

Robert
Robert
Robert
Robert
Robert