Hoe leuk is boer Geert Jan?

Zwartwit foto van Geert Jan lachend
Hoe leuk is boer Geert Jan?
27 augustus 2019

Boer Geert Jan door de ogen van zoon Mark.

"Hallo ik ben Mark, de zoon van Geert Jan. En ik vind dat jullie allemaal, alle leuke vrouwen, een brief moeten sturen naar boer Geert Jan. Waarom jullie moeten schrijven? Omdat het een hele lieve, leuke boer is, erg spontaan. Typisch hem? Gewoon een grote knuffelbeer, verhalenverteller, grappig, houdt wel van zelfspot, ook wel om mensen een beetje.. soms een grapje te maken. Dus je moet ook wel tegen zelfspot kunnen. Prettig gestoord, niks is te gek voor hem. Je kan alles verwachten van hem, het is nooit saai met hem. Het is gewoon een toffe peer.

Het soort vrouw dat hij zoekt: het moet een hele lieve, aardige vrouw zijn. Zorgzaam. Niet te afhankelijk van hem dus dat ze wel haar eigen leven heeft en haar eigen ding wil doen. Maar ook dat je af en toe mee op de tractor gaat of leuk werken aan het land of met de paarden. Maar niet dat je de hele dag op zijn lip zit te hangen, daar houdt hij niet zo van.

Hier ben ik met Geert Jan op rondreis geweest in Amerika, drie weken lang. Dat is een hele leuke herinnering. Hier lag hij te slapen, toen waren we in San Francisco, toen heb ik even een plakplaatje op zijn gezicht gedaan voor als hij wakker werd. Was een grote verrassing, dus dat vond hij wel grappig.

Wat het zo bijzonder maakt om met mijn vader op reis te zijn is, het is altijd gezellig. Hij heeft altijd een praatje, erg nieuwsgierig, vraagt altijd dingen aan iedereen. Dan krijg je weer een heel gesprek, of een heel verhaal en dan sta je zo weer een uur te praten met iemand die je eigenlijk helemaal niet kent. Je maakt altijd wat leuks mee. Het is eigenlijk nooit saai met Geert Jan naast je.

Ik zou het leuk vinden dat hij een vrouw vindt dat hij iets minder eenzaam is, dat hij gewoon een leuk maatje om zich heen heeft waar hij zijn leven mee kan delen. Waar hij leuke dingen mee kan gaan doen. Op de boerderij paar dingen kunnen gaan doen. Dat zou een mooie toevoeging voor zijn leven zijn.

Nou dames, schrijf gewoon een leuke brief naar Geert Jan. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen. Het is een hele leuke, lieve, aardige man. Vol avonturen, gezelligheid, verhalen, er zal nooit een stil momentje vallen. Hij praat altijd graag dus schrijf gewoon naar deze leuke boer van Nederland, dan komt het helemaal goed."

Advertentie