Interview met Jacob

18 oktober 2012

Jacob heeft afgelopen zondag de boerderij van Willem verlaten. Fans konden vervolgens vragen stellen aan hem. Wij legden een selectie aan hem voor.

Willem Jacob

Jenny uit Roermond:

Willem vertelde dat hij jou gezelligheid miste toen je wegging op de boerderij. Waarom denk je dat hij toch niet voor jou heeft gekozen?

Dat is een interessante vraag inderdaad. Daar weet ik zelf ook nog niet helemaal het antwoord op. Hij baseerde zich op zijn eerste basisgevoel, maar wat dat precies is, is niet met woorden duidelijk gemaakt. In het begin, tijdens de speeddate en de dagdate, verliep het contact tussen ons wat minder spontaan. Ik was erg zenuwachtig. Dat kan een aanleiding zijn, maar dat blijft gissen. Dat wil ik nog wel aan Willem vragen.

Janne uit Dedemsvaart:

Zou je nog een keer op deze manier een levenspartner proberen te vinden?

Als zich weer een hele bijzondere boer aandient, sluit ik het niet uit. Liefst wel bij Boer zoekt Vrouw, want zij gaan erg zorgvuldig om met de kandidaten.

Anneke uit Oosterwolde:

Heb je het ware geluk al gevonden?

Nee, omdat ik op televisie pas afgelopen zondag de boerderij verlaten heb, heb ik nu pas het idee dat ik weer een beetje wat mag gaan onderzoeken Ik sta er wel voor open. Kreeg toevallig vandaag een mailtje van iemand die interesse in mij had.

Leon uit Groningen:

Was er sprake van onderlinge spanning in positieve zin met de andere kandidaten?

Nee. We waren geen concurrenten in de liefde naar Willem of elkaar, we waren individueel gericht op Willem. We hebben plezier met zijn vieren gehad in de dag dat ik er mocht zijn. Ik waardeer de andere mannen in wie ze zijn als man en mens.

Elseline uit Raamsdonksveer:

Het leek alsof jullie het ontzettend gezellig hadden met zijn vieren. Houden jullie na de serie contact met elkaar?

Inderdaad, er was een gezellige en plezierige sfeer. Contact houden we wat mij betreft wel, maar het is even afwachten hoe de andere mannen daar instaan en in welke vorm. Dat komt wel goed.

Marco uit Bolsward:

Wat vond je van het bedrijf van Willem? Een zorgboerderij lijkt mij een bijzondere plek om te werken.

Het sluit helemaal aan bij mijn beroep, want ik ben jobcoach. Helaas nu even niet en mag ik zelf op zoek naar nieuwe baan. Maar in principe help ik mensen die een beperking hebben in het vinden van een baan en geef ik begeleiding. Dus de zorgboerderij voelde helemaal als mijn plek. Ik vond het er fantastisch.

Ilse uit Zoetermeer:

Jullie verbleven natuurlijk niet in Willems eigen huis, maar in dat van vrienden op het erf. Zijn jullie wel bij hem thuis geweest? Een huis vertelt natuurlijk veel over iemand.

Nee, ik ben niet in Willems huis geweest, helaas. Daar was ik wel nieuwsgierig naar. Een huis vertelt inderdaad iets over iemand. Ik kom ook altijd thuis bij mijn cliënten en daar kan ik al veel uit opmaken.

Kim uit Krommenie:

Je had zo enorm naar je zin op het platteland. Zie je een toekomst op een boerderij voor je?

Ja, dat was ook wel het doel van schrijven, welk soort boerderij doet er niet zoveel toe. Maar het belangrijkste is natuurlijk de lieve man die erachter zit. Uitgangspunt is dat er liefde ontstaat.