Interview met Klaas

22 november 2012

Afgelopen week konden fans van Boer zoekt Vrouw vragen stellen aan Klaas. Wij legden een selectie aan hem voor. Lees hier zijn antwoorden.

Willem Klaas

Xiamon uit Amsterdam

Ik vraag me af wat voor jou de reden was om aan het programma mee te doen. Je kwam pas net uit een lange relatie en je gaf aan dat je je leven zonder partner wilde vormgeven. Waarom dan toch meedoen aan een programma waarbij je opzoek gaat naar een relatie?

De moeilijkste vraag meteen als eerste. Nadat ik een aantal maanden daarvoor mijn vorige relatie had beëindigd kwam de oproep van Willem langs; dat ik schreef had een aantal redenen: ik wilde nieuwe wegen inslaan, was geïnteresseerd in de persoon van Willem en zijn bedrijf en had op een of andere manier het intuïtieve gevoel te moeten schrijven. Een sprong in het diepe zou je kunnen zeggen.

Ik miste de ervaring om te kunnen invoelen dat het zo snel instappen in een nieuwe relatie op die afstand voor mij zo moeilijk zou zijn. Dat ik mijn leven zonder partner wilde vormgeven klonk in deze context enigszins absurd, maar sloeg op mijn doordeweekse leven in Delft en natuurlijk niet op Willem die ik –als het gelukt was- in eerste instantie vooral in weekenden en vakanties zou gaan zien.

André uit Alblasserdam

Hebben Willem en jij nog contact?

Willem en ik hebben nog wel af en toe contact op afstand. Dat het niet lukte, vonden we beide heel vervelend, maar we zijn niet vervelend uit elkaar gegaan. Anders dan de beelden soms suggereren, was er tussen ons veel gevoel en dat is wat mij betreft niet zomaar verdwenen. Of het contact blijft, zal de toekomst uitwijzen.

Susan uit Vught
 
We zijn een aantal maanden verder. Sta je inmiddels weer wat meer open voor een relatie?

Ik ben op dit moment niet zo bezig met een relatie. Vind het belangrijk om na alle relationele gebeurtenissen van dit jaar wat meer aan mezelf te werken. Op deze manier hoop ik de volgende keer er wel voor klaar te zijn als er zo’n leuke man als Willem voorbijkomt…

Marijke uit Sluis

Wat een prachtige citytrip hebben jullie gemaakt! Is dat jouw hoogtepunt van Boer zoekt Vrouw geweest?

Vooral het bezoek aan de schapenboerderij met herberg en yurts in de bergen vond ik onwerkelijk mooi. De beelden daarvan spreken voor zichzelf. Ik zag in mijn fantasie Willem en mij zoiets met z’n tweeën beginnen. Het echte hoogtepunt van BzV blijft voor mij de bijzondere ontmoeting met Willem, een man die op verschillende manieren indruk op me heeft gemaakt.
 
Marijn uit Boekel

Je gaf aan graag eerst een leven in Delft op te willen bouwen. Voelde je je wel thuis op de boerderij bij Willem?

Ik ben van huis uit plattelander en de sfeer van een boerderij ken ik goed. Maar na jaren in de stad was dat in eerste instantie wel weer wennen. Verder was de Achterhoek voor mij tamelijk onbekend terrein, zelf ben ik tussen de weilanden in Friesland opgegroeid. De boerderij waar Willem werkt (maar niet woont voor alle duidelijkheid) is wel een prachtig en veelzijdig bedrijf.