Alewijns Liefdespeiler van aflevering 2

12 februari 2017

Alewijn Brouwer woont met zijn gezin op de rand van het beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa. Ethologie (gedrag van mens en dier) heeft een belangrijk onderdeel uitgemaakt van zijn studie biologie. Boer zoekt Vrouw is volgens hem een realistische afspiegeling van het universele spanningsveld in de man-vrouw relatie. Passie en seksuele aantrekkingskracht zijn vooral gebaseerd op verschillen tussen mannen en vrouwen. Onze rationele overwegingen: kiezen voor bijvoorbeeld betrouwbaarheid of een maatje zijn geworteld in onze modernere hersendelen. Kiezen we vanuit ons hart of vanuit ons hoofd?   

Olke

1. Olke praat tijdens zijn speeddates vooral over Texas en of zijn dates daar zouden kunnen wonen
2 ♥
"Olke zal weten dat vrouwen die reageren daar al wel over nagedacht hebben. Hij zal zich meer op de persoonlijke klik richten. Hij zal wel ter sprake brengen dat het bedrijf veel energie vergt."

2. Olke weet niet zo goed hoe hij moet omgaan met persoonlijke ontboezemingen
5 ♥
"Daar heeft Olke duidelijk moeite mee. Veelzeggend is ook dat hij een deel van de selectie aan zijn zussen heeft overgelaten (Ik zou er persoonlijk niet aan denken). Anderzijds kunnen de zussen wel wat op een neutralere manier inschatten of de relatie voor de lange termijn standhoudt. Ook niet geheel onbelangrijk. Het duidt op een hechte familieband. Of de partnerkeuze daar beter van wordt is de vraag."  

Herman

1. Herman is helemaal in zijn element tijdens de speeddates
4 ♥
"Uiteindelijk zal hij zich goed kunnen redden. Maar door zijn onervarenheid zal hij zich lang niet gemakkelijk en relaxed voelen."

2. Herman durft te bespreken dat hij geen ervaring in de liefde heeft
5 ♥
"Dit heeft hij al eerder laten blijken. Hij zal daar geen moeite mee hebben. De vraag is wel of het ter tafel komt of ter tafel moet komen."

Marc

1. Marc probeert tijdens de speeddates het karakter van de vrouwen te doorgronden
5 ♥
"Ja optimisme en een eigenwijze houding zijn voor hem belangrijk. Dus hij wil zeker meer weten over het karakter. Hij heeft voldoende sociale vaardigheden in huis om daar de juiste vragen over te stellen." 

2. Marc probeert zich  open en kwetsbaar op te  stellen tijdens de speeddates
1 ♥            
"Marc oogt hierin wat dubbel. Het feit dat hij de meeste brieven heeft gekregen, duidt vooral op zijn goede looks. Hij was hier zichtbaar aangenaam door verrast. Zijn worsteling met de selectie was mogelijk wat geveinsd en meer bedoeld om zich een houding aan te meten. Zijn populariteit kan er juist toe leiden dat hij zich minder kwetsbaar en open op gaat stellen. Ook zijn voorkeur voor iemand die sterk in haar schoenen staat geeft aanleiding voor hem om zich juist minder open op te stellen."

Riks

1. Riks is totaal niet zenuwachtig en flirt er op los tijdens de speeddates
4 ♥
"Van zenuwachtigheid heeft hij inderdaad geen last, maar het is geen flirter pur sang. Daar is hij te degelijk voor. Maar het is wel iets voor hem om dit gedrag als middel en houding in te zetten tijdens de speeddates."

2. Riks stelt zich open en kwetsbaar op tijdens de speeddate
2 ♥
"Hij heeft wel gevoel voor humor, maar over zijn gevoelens praten gaat hem niet zo gemakkelijk af."

David

1. David probeert zich over zijn paardenaversie heen te zetten als hij de vrouwen ontmoet
5 ♥
"David stelt zich volledig open voor vrouwelijke charmes. Hij gaat voor die vrouw die hem het meeste doet qua uiterlijk en karakter. Bij een klik zal hij zeker geen paardenaversie laten blijken. Bij geen klik kan hij echter zijn paardenaversie inzetten als excuus waarom het niks zal worden. Maar de werkelijke reden voor een afwijzing is dan “geen klik” en niet de paardenaversie."

2. David heeft heel attent bij elke vrouw een persoonlijke vraag bedacht
5 ♥
"David heeft in voorgaande gesprekken laten blijken dat hij ook wel de diepgang zoekt en zijn dates echt goed wil leren kennen en zich ook goed voorbereidt. Het stellen van persoonlijke vragen, verschillend per date, is zeker iets voor hem."

Klik hier om terug te gaan naar de Liefdespeiler