Olke vertelt over Texas

24 augustus 2016 - Pagina delen op:

Wat mist Olke uit Nederland, en wat vindt hij helemaal geweldig aan Texas?

Welk lekkernij mis je uit Nederland?

Nederlandse winterkost. Ik houd van stamppotten. Zuurkool met aardappelen, worst en lekkere jus, of wortelstamp: heerlijk.

Waar in Texas zou je een date mee naar toe nemen?  

Er is hier strand, dus ze kan mee naar het strand. Een keertje winkelen in Dallas, of de River Walk In San Antonio. Je kunt daar heel leuk op een terrasje zitten, erg gezellig.

Wat voor band heb je nog met Nederland?

Mijn twee oudste zussen wonen er. En ik volg de Nederlandse sport. Tijdens het WK voetbal ben ik voor Nederland èn voor Amerika. Als ze tegen elkaar spelen, ben ik voor Amerika omdat ik weet dat Nederland beter is. Dan ben ik voor de underdog. En schaatsen, dat mis ik hier. Ik ben een Fries he. Als ik in Nederland ben, ga ik altijd even schaatsen. Dan maakt het niet uit of het zomer of winter is. Ik ga altijd even naar Thialf en noren huren. Ik hoop dat ik het nog kan!

Hoe vaak per week eet jij een burger?

Niet zo vaak hoor. Ik denk maximaal eens per twee weken. Ik hoef niet zo'n dikke burger, dan lig ik daarna op apegapen! Ik hou meer van een chicken sandwich.

Vind jij jezelf een echte cowboy? Waarom wel/niet?

Nou nee. Ik vind de cowboyboots en de bloesjes wel mooi. Ik heb ook zo'n echte cowboyriem, maar die heb ik eigenlijk nooit om.

Welk deel van Amerika zou je altijd nog een keer willen bezoeken?

Ik wil nog wel een keer een trip door Amerika maken. Elke staat heeft namelijk wel wat. De landerijen in Wisconsin zijn prachtig. Het is mooi om andere landschappen te zien. Ik denk dat Californië de mooiste staat is, daar ben ik al wel een keertje geweest.

Wil je nog iets zeggen tegen alle Nederlandse dames?

Ik hoop dat de vrouwen schrijven en met me willen praten. Face to face. Ik hou niet van mailen en texten doe ik ook niet. Ik kijk het liefst iemand in de ogen. Dat doe ik liever dan aan de telefoon met elkaar praten.

Lees meer