Marleens Liefdespeiler van aflevering 2

12 februari 2017

Liefdesdeskundige (en schrijver en journalist) Marleen Janssen zit elke zondagavond op het puntje van haar stoel. Boer Zoekt Vrouw is voor haar een verrukkelijk hapje. Het laat precies zien hoe we de paringsdans dansen, welke rol seksualiteit speelt en welke liefdesdraden worden gesponnen. Marleen wijst je op ontwikkelingen die je zelf nog niet zag. Op www.marleenkijktBZV.nl lees je haar wekelijkse blog.

Marc

1. Marc probeert tijdens de speeddates het karakter van de vrouwen te doorgronden
1 ♥
"Marc maakt er iets te veel een project van. Iemands karakter doorgrond je niet in een paar minuten. Daar heb je jaren voor nodig. En dat heet dan weer een relatie. Ik zeg: Marc, gooi los dat haar en probeer het een beetje relaxed aan te vliegen."

2. Marc probeert zich open en kwetsbaar op te stellen tijdens de speeddates
4 ♥
"Heel goed Marc. Laat maar zien wie je bent en laat maar zien dat je er eigenlijk ook niks van snapt en het allemaal doodeng vindt. Het is ook doodeng. Maar ook weer niet. Probeer het te zien als een leuk feestje waar je toevallig tegen wat gezellige mensen aanloopt."

Riks

1. Riks is totaal niet zenuwachtig en flirt er op los tijdens de speeddates 
5 ♥
"Riks is door alle aandacht een beetje aangeraakt door het ‘jonge goden’-virus. Dat snappen we en het is hem vergeven. Erop los flirten is sowieso het beste wat hij kan doen in deze fase. Er valt niks te verliezen."

2. Riks stelt zich open en kwetsbaar op tijdens de speeddate
4 ♥
"Heel goed Riks. Niet alleen flirten en dollen, maar ook je serieuze kant laten zien. Tonen wie de echte Riks is, want ander word je een clown. En daar houden maar heel weinig vrouwen van."

David

1. David probeert zich over zijn paardenaversie heen te zetten als hij de vrouwen ontmoet
 5 ♥
"Dit vind ik goed. Een vrouw die van paarden houdt is meer dan die liefhebberij. Een nieuwe liefde brengt altijd hobby’s, familie en vrienden en eigenaardigheden mee en niet alles is heel erg leuk. Geef het een kans.’"

2. David heeft heel attent bij elke vrouw een persoonlijke vraag bedacht
5 ♥
"Pluimpje op je hoed, David: persoonlijke vragen stellen en aandacht geven zijn je beste wapens. En het is ook het eerlijkste, want je zit daar niet louter voor je eigen lol maar omdat je een relatie wilt. Je wilt je dus verbinden en sommige mensen vergeten iets te snel dat je dus ook moeite voor de ander hoort te doen."

Klik hier om terug te gaan naar de Liefdespeiler

Olke

1. Olke praat tijdens zijn speeddates vooral over Texas en of zijn dates daar zouden kunnen wonen
 1 ♥
"Kom op Olke, niet alleen over jezelf praten, maar die leuke vrouwen ook vragen stellen. Het gaat niet alleen om jou, het moet van twee kanten komen. En hoe doe je dat? Juist: door de ander aandacht te geven."

2. Olke weet niet zo goed hoe hij moet omgaan met persoonlijke ontboezemingen
 1 ♥
"We zijn allemaal zoals we zijn, de een is wat communicatiever dan de ander, dat weet ik. Dus die persoonlijke ontboezemingen zijn lastig voor een gesloten Fries als Olke. Tip: je kunt dat ook gewoon zeggen tegen iemand."

Herman

1. Herman is helemaal in zijn element tijdens de speeddates
 4 ♥
"Goed bezig Herman. De zenuwen zijn voorbij, nu kan je gewoon zichzelf zijn. En ‘jezelf zijn’ is de beste reclame. Dan weten die meiden ook wat voor een vlees ze in de kuip hebben. Met mooidoenerij schiet het niet op in de liefde."

2. Herman durft te bespreken dat hij geen ervaring in de liefde heeft
 4 ♥
"De meeste vrouwen houden van mannen die zich kwetsbaar op durven te stellen. Wat heb je aan een vent die zich als een aap op de borst klopt? Niks. Gewoon eerlijk zijn en zo dicht mogelijk bij jezelf blijven is het devies."