Een kijkje in Alberdiens dagboek

12 april 2017 - Pagina delen op:

Afgelopen zondag verliet Alberdien de boerderij van Olke. Haar Boer zoekt Vrouw Internationaal-avontuur kwam hiermee ten einde. Hoe heeft zij de dagen met Olke en de andere vrouwen beleefd? We geven je een kijkje in haar dagboek van de logeerweek.

De voorbereiding

Ik moest de hele week werken, dus heb mijn koffer pas de laatste dag voor vertrek ingepakt. Prima, want met een deadline presteer ik het best. Van de week wel nieuwe sokken en onderbroeken gekocht. Nieuw uitgaanssetje gekocht en cadeautjes voor Olke en zijn zoon en dochters.

De reis

Wekker op 04:45, prima reis gehad. De tien uren vlogen voorbij. Ik heb gewoon wat gelezen, film gezien: The secret life of pets. Prachtig! En Deadliest Catch, over krabvissers bij Alaska. Op de Baring Sea. Hoe verschillend kun je tv kijken?

Van Dallas naar Winnsboro gereden. Zondagavond laat gearriveerd, gelogeerd in een B&B. Heerlijk geslapen!

Logeerdag 1

Maandagochtend in vol ornaat naar de boerderij van Olke gereden. Met Yvon allemaal opnames gemaakt, prachtige omgeving! Olke heeft ons - Harriët, Sandra en ik - het hele huis en de boerderij laten zien.

Aan het einde van de ochtend zijn we naar Silver Spring vertrokken, met vee dat niet meer geschikt is voor de productie en verkocht moet worden. Mega grote veiling. Ik vond het niet heel leuk om dit te zien. Binnen zijn we wezen kijken naar de veiling voor koopkalfjes. Uitgebreid Amerikaans geluncht. De lunch was heerlijk, maar ik vond de veiling niet prettig!

Logeerdag 2

Dinsdag, Olke geholpen met de pinken. Elke dinsdag kijkt Olke bij de pinken. Dit zijn jonge koeien. De koeien die bijna klaar zijn voor de geboorte van een kalfje gaan in een trailer naar huis om rustig te kunnen kalveren.

Wij hebben geholpen met de antibiotica inspuiten en opdrijven naar de trailer. Aan het eind van de middag is het keuzemoment. Harriët moet helaas naar huis. We zijn allemaal van slag! Gelukkig hoorden we later dat Harriët er prima onder is en blij dat ze weer naar huis en de kinderen gaat.

’s Avonds voor het eerst met z’n drieën lekker gekletst en lekker buiten gegeten. Heel gezellig! Toch anders dan met z’n vieren. Besloten dat we binnenkort met z’n drieën in de hottub gaan.

Logeerdag 3

Woensdag: Ontbijt gemaakt voor Olke. Gebakken eieren met spek. Hij is zeer blij met zijn ‘famke’ en ‘sunshine’. Daarna het dorpje Winnsboro verkend. Allemaal leuke winkeltjes, we nemen Olke op sleeptouw overal mee naar binnen. :)

’s Middags picknicken bij een meertje waar de nog onvruchtbare koetjes grazen. Heel erg leuk! De koetjes kwamen in een halve kring om ons heen staan. Zo nieuwsgierig! Sommige koetjes sabbelden zelf aan onze picknickdeken. Prachtig! Was een hele mooie middag, we zijn beiden een beetje verliefd op Olke.

’s Avonds uit eten, maar voor die tijd nog even in de hottub. Sandra wilde eigenlijk ineens niet meer, kwam te dichtbij denk ik, maar toch gedaan. Eten was erg lekker, big steak! Olke stelt veel vragen over emigreren naar Texas (hoe snel?) en onze voorgaande relatie. Beetje dwingend naar mijn gevoel. Merk ook uit vraag en antwoord dat Olke erg conservatief is in zijn denken. Oei! Ik weet niet of dat wel past?

Logeerdag 4    

Donderdag: Thanksgiving! Sandra en ik hebben boerenkool gemaakt met rookworst en spekjes voor het eten straks bij de familie. Was erg leuk! Olkes vader en moeder had ik al ontmoet. Kennis gemaakt met de broers en zussen van Olke en de rest, van jong tot oud. Een volle, vrolijke boel! Doet me denken aan ons familiefeest thuis op ‘beppe’ haar verjaardag!

Vriendschap gesloten met Appie, een zus van Olke. We hebben een klik. Ook eindelijk weer even Fries gesproken! Omdat Sandra geen Fries spreekt doen Olke en ik inmiddels alles in het Nederlands.

Onze boerenkool was erg welkom voor de familieleden met een Hollandse achtergrond. Alleen mocht dat pleziertje niet baten. De ovenschaal met boerenkool moest even opgewarmd in de oven en bij contact met het, denk ik, koude aanrechtblad spatte de schaal in duizend stukjes uiteen! Ik hoop niet dat dit een voorteken is.

Aan het einde van de middag, weer thuis, zijn de kinderen van Olke bij ons geweest om kennis te maken. Het zijn prachtige en leuke kinderen. We hebben een heel goed gesprek gehad! De kinderen spreken geen Fries of Nederlands, maar ze noemen Olke wel ‘heit’. Dat is vader/papa  in het Fries. Dat vond ik erg leuk!

Donderdagavond nog even alleen met Olke gewandeld. Een mooi moment samen. Vond het wel erg vervelend dat Olke weer begon te hameren op zo snel mogelijk naar Texas verhuizen. Hoe snel? Ik vind dat een lastige vraag. Daar gaan toch echt wat vakantiemomenten aan vooraf en je moet elkaar echt beter leren kennen voor je zo’n stap kan zetten! De twijfel is gezaaid!

Logeerdag 5

Hele nacht gepiekerd, gewikt en gewogen. ’s Ochtends een wandeling gemaakt.. even alleen. Ben bij de kalfjes geweest. Olke heeft geregeld dat ik de stierkalfjes mag voeden met de fles. Dus nogmaals naar de kalfjes. Een prachtig moment!

Het blijkt alleen wel dat deze kalfjes zo snel mogelijk afgevoerd worden voor verkoop. Net op het moment dat ik daar ben stopt er een vrachtwagentje om de diertjes op te halen. Ik ben bang dat ik hier niet mee om kan gaan! Alles bij elkaar geteld: ik kan niet naar Texas verhuizen. Ben een te grote emotionele dierenvriend! Past niet bij een megafarm in Texas.

Weer thuis

Ik heb Olke verteld dat ik afhaak. Sorry! Ik wens Olke en Sandra een prachtige citytrip en heel veel plezier bij de zoektocht en ontdekkingsreis naar elkaar! Ik ben weer thuis bij mijn familie en mijn 'Britse korthaarmannen', Rubio en Grizly. Ze hebben me heel erg gemist!

Ik ben een illusie armer, maar een prachtige ervaring rijker! Ik ben helemaal oké! Alle kleine dingen bij elkaar opgeteld, worden groot. Olke is toch niet mijn vent, jammer! Bedankt voor alle leuke, lieve en prachtige mensen die ik heb mogen leren kennen op deze reis!

Bekijk hoe het met Alberdien gaat nu ze weer in Nederland is

Lees meer