Een kijkje in Ankes dagboek

11 april 2017 - Pagina delen op:

Afgelopen zondag verliet Anke de boerderij van Marc. Haar Boer zoekt Vrouw Internationaal-avontuur kwam hiermee ten einde. Hoe heeft zij de dagen met Marc en de andere vrouwen beleefd? We geven je een kijkje in haar dagboek van de logeerweek.

De voorbereiding

Oh oh, wat duurt het lang! Ik tel de dagen af en ik vind het heel moeilijk om het niet met vrienden te kunnen delen dat ik bijna naar Zambia vlieg om Marc weer te zien.

De reis 

Twee hele fijne vluchten gehad. Een beetje films kijken en nog geslapen ook. Helemaal prima! Nu net aangekomen in Lusaka. Yes, spannend!

Logeerdag 1

Het is heel warm hier, zeg maar gewoon heel heet! Erg leuk om Marc weer te zien en spannend… Het is ook erg wennen aan elkaar en aan de hele situatie. Het is ook wel een beetje onwerkelijk allemaal. Toch geniet ik van elke minuut. Wat een ervaring.

Logeerdag 2

Het was te gek om met de boot over het water te scheuren. Leuk hoe Marc trots over de kooien, de vangst en het hele verloop van de kwekerij vertelt. En zo mooi om zelf de vissen te voeren. Dat had ik de hele dag wel kunnen doen.

Irene besluit deze avond om zelf weg te gaan. Erg jammer. Ook omdat ik graag had geweten wat Marc zijn keuze was geweest. Het geeft mij wel de tijd om Marc beter te leren kennen. Ik kan er op dit moment nog niet veel van zeggen.

Logeerdag 3

De ochtend is heel relaxed en ontspannen. We bereiden een picknick voor en gaan daarna naar een prachtige plek aan de Zambezi rivier. Echt een wow-moment weer! Ik wilde heel graag wel even alleen met Marc zijn. Gelukkig kon dat maar ook hier waren camera’s bij. Dat maakte het wat ongemakkelijk en onnatuurlijk. Wat wel jammer was, maar ja. Het hoort erbij. Het was wel een bijzondere plek.

De bootcruise met zonsondergang was heel fijn. Marc heeft een groep hele leuke vrienden! Ze hebben met z’n allen zo hun best gedaan voor ons, erg lief en voelde heel welkom.

Bij thuiskomst kregen we nog mooi onweer als cadeau! Vanuit de hangmat is het helemaal genieten :)

Logeerdag 4

Ik merk dat ik mij steeds meer op mijn gemak voel. Marc is ook wel wat meer relaxed, minder gespannen geloof ik. Op de kwekerij mag ik de auto die stil staat proberen te starten met 10 medewerkers die de auto duwen. Helaas lukt het niet. (Gelukkig lukt Marc het later ook niet, haha)

Daarna met de tractor mogen spelen. Dat was ook te gek. Leuk al die speeltjes! (speedboot, jetski) Bij onze lunchplek een nijlpaard met baby mogen bewonderen. En een krokodil in mijn verrekijkervizier gespot. En dat was een joekel, wow! Ik schrok me dood.

Een paar uur later, na een leuke middag en na mijn middagdutje schrok ik ook toen Marc mij wakker schudde om te vertellen dat hij gevoelens had voor Annekim. Daar was ik niet geheel op voorbereid.

Logeerdag 5

Het avontuur is over. Voor mij is het iets te snel voorbij. Ik had Marc graag beter leren kennen. We hadden best veel overeenkomsten en ik vond hem steeds leuker worden. Maar helaas, de gevoelens waren er niet. En die zijn toch wel essentieel voor een eventuele relatie. Ik wens ze samen veel geluk en liefde toe!

Terugreis

Het is wel even raar wakker worden. Het was voor mij een abrupt einde. En het voelt ook best vreemd als je in een keer het huis wordt uitgezet. Dan is het koffer inpakken en weer naar Nederland. Ik ben trots en blij over de afgelopen dagen. Het was een heel mooi avontuur. Voor vertrek nog even genieten van de warmte van Siavanga, het uitzicht over het Karibameer tijdens mijn ontbijt en de baobabbomen op de terugweg in de auto naar Lusaka.

Weer thuis

Terug in Nederland is het grijs en regent het aan een stuk door. Dat is niet heel bevorderlijk voor mijn humeur! Doe mij maar 45 graden in Zambia. Desalniettemin is het nagenieten begonnen en ben ik heel dankbaar voor de afgelopen periode.

Bekijk hoe het met Anke gaat nu ze weer in Nederland is

Lees meer