Een kijkje in Fleurs dagboek

3 mei 2017

Herman en Fleur zijn stapelverliefd. Een gevoel dat ze nog niet kenden. Hoe was het voor Fleur om deze bijzondere logeerweek in Frankrijk mee te maken? We geven je een kijkje in haar dagboek.

Logeerdag 2

De dag stond onbewust in het teken van de keuze die de avond gemaakt moest worden. Er werd door ons drieën al minder gegeten. Wat ik echt erg gaaf vond en naar uit had gekeken was het melken van de koeien. Zeker een hoogtepuntje als je verblijft op een boerderij.

Hoe later op de dag, hoe anders de sfeer werd. Ondanks alle zenuwen was ik behoorlijk rustig. Na het keuzemoment kwamen de zenuwen er toch echt uit. De avond na dit alles was zeer relaxed en realiseerde ik me ook steeds meer wat er de volgende dagen toch echt staan te gebeuren. En ik mag blijven.

Logeerdag 3

Ondanks dat ik erg vroeg wakker was heb ik een fijne opstart gehad. Het hoogtepuntje was toch wel mijn ijstaart. Iedereen vond hem erg lekker. Zelfs de camera- en geluidsman.

De dag was weer erg gevarieerd. Van boodschappen doen tot in de koeienstal helpen. En wat ik ontzettend gaaf vond was dat ik mocht rijden in de auto vanaf de supermarkt. Heel erg gezellig met de familie gegeten, wat ik heel leuk en lekker spontaan vond.

Na het eten sloeg de vermoeidheid toe. Tijdens het cameragesprek heb ik toegegeven dat ik mijn gevoelens voor Herman niet meer tegen kan houden. Voor mij als persoon een hele stap, maar ik realiseer me ook in het programma. Dit maakt het me emotioneel behoorlijk moeilijk.Hopelijk gaat een goede nachtrust me veel goeds en kracht geven voor de volgende dag.

Logeerdag 4

Eindelijk goed geslapen! Het zwaarste momentje vandaag was wel wanneer Anne en Herman een-op-een mochten praten. Op dat moment was het onduidelijk wat er ging gebeuren en wat ik moest doen. Achteraf heb ik me druk gemaakt om helemaal niets.

Het is een erg leuk dagje op de boerderij geweest! Daarnaast ontzettend fijn en goed gesprek met Herman gehad. Alles kunnen zeggen wat ik wilde. Ook zijn we lekker gaan lunchen in een stadje en door een geweldige brocante winkel heengelopen. Erg leuk en ontspannend.

Logeerdag 5

Zware nacht gehad waarbij ik lang wakker heb gelegen. ’s Ochtends geholpen in de stal.

Samen met Anne naar de bakker gegaan om brood te halen.Tijdens het ontbijt kwam Yvon al aan. Dat moment kregen we te horen dat het keuzemoment snel ging volgen. Vanaf dat moment is alles in een sneltreinvaart gegaan.

Het moment dat Herman zei dat hij verliefd was werd het alleen nog onwerkelijker. Na verbijstering kwam langzaam de realisatie.  Hierna gingen al snel alle camera’s uit en besefte ik wat er was gebeurd. Vanaf toen werd alles werkelijkheid waarvan ik had gedroomd en waar ik op had gehoopt!

Citytrip

Het allerfijnste was dat we de hele tijd samen konden zijn. Daarnaast erg leuke activiteiten gedaan die je normaal gesproken niet zo snel doet. De tijd ging ontzettend snel maar ik heb volop kunnen genieten!

We hebben ontzettend veel ideetjes opgedaan om samen te gaan doen! Met andere woorden, het was geweldig!

De voorbereiding

Wat neem ik mee? Normaal gesproken ga ik alleen in de zomer op vakantie, dus nu moet ik rekening houden met totaal ander weer en andere activiteiten. Na lang erover nagedacht te hebben heb ik de avond voor vertrek alles wat ik nodig denk te hebben in mijn koffer gedaan.

Maandag 08:00 op Schiphol. Vanuit mijn dorpje waar ik woon, betekent dat ontzettend vroeg opstaan. Voor zondag heb ik een hotel geboekt van Schiphol. Eén zorg minder! Mijn tassen zijn gepakt, klaar om te gaan!

De reis

Nacht in een hotel geslapen dichtbij Schiphol. ’s Ochtends om 07:45 de shuttle naar het vliegveld. Daar op de Thalys naar Frankrijk. Ik heb een aantal uurtjes in de Thalys aan mijn schoolwerk gezeten. Daarnaast wat gelezen. Het is erg prettig reizen en het gaf wat meer rust. ’s Ochtends was ik behoorlijk gespannen.

In Parijs aangekomen hebben we een snelle overstap moeten maken en met twee koffers over het station moeten rennen. Aansluiting gelukkig wel gehaald. Een uur en drie kwartier in de volgende trein, het is nu dan ook 12:15. Verder met mijn boek lezen. Laatste tien minuten waren wel erg lang, maar ook wel spannend.

Logeerdag 1

De ontmoeting met Herman stond zeker op nummer 1 van vandaag. Het was erg leuk om hem weer te zien! Ik heb er dan ook lang naar uitgekeken. De dag was ontzettend leuk en ik heb het ook erg naar mijn zin gehad. Onderling met de dames en met Herman. Ik vond het geweldig om op de boerderij te zijn!

In de avond werd het toch wat lastiger en zwaarder. Het was intussen erg vermoeiend en daarom was ik blij dat ik kon gaan slapen, na alle indrukken van vandaag.

Terugreis

Voor de reis nog bijna een hele dag gehad. Op het laatst werd het moeilijker.

Het zwaarste moment was dat de trein wegreed en ik Herman niet meer kon zien.  Hierna werd het een gehaast. De eerste trein had 20 minuten vertraging. Hierdoor werd mijn overstap steeds korter.

Mijn metrokaartje deed het niet meer en toen kon ik het juiste perron niet vinden. Met half Frans, half Engels heb ik een vrouw om hulp gevraagd die mij één minuut voor vertrek bij de Thalys bracht. In Antwerpen zijn mijn ouders me komen ophalen.

Toen ik eindelijk thuis was heb ik gelijk ontzettend goed kunnen slapen na zo’n intensieve dag.

Weer thuis

Mijn gedachtes vliegen overal heen. Wat is er in zo’n korte periode gebeurd? Mijn ouders wilden alles weten. Het is toch ontzettend fijn om weer thuis te zijn. Ook al mis ik Frankrijk en het meeste Herman.
Nu komt er een periode aan waar alles weer zo normaal mogelijk gaat verlopen. Alleen ben ik niet meer alleen, ik heb Herman!