Een kijkje in Marits dagboek

18 april 2017 - Pagina delen op:

Afgelopen zondag verliet Marit boer Riks, nadat er op de citytrip geen liefde opbloeide tussen de twee. Marits Boer zoekt Vrouw Internationaal-avontuur kwam hiermee ten einde. Hoe heeft zij de dagen met Riks en de andere vrouwen beleefd? We geven je een kijkje in haar dagboek van de logeerweek.

De voorbereiding

  • Oppas regelen voor de hond
  • Nieuw paspoort aanvragen
  • ETA formulier (visum voor Canada) regelen
  • Paklijstjes maken
  • Koffer pakken

De reis

AMS – CAL: goede vlucht, erg warm. Ik heb drie films gekeken en een muts gehaakt. Het is super mooi weer in Calgary bij aankomst om ongeveer 14:30. Ben eruit gepikt bij de douane, heb geen ETA formulier. 40 minuten bij douane zitten wachten.

ETA formulier overlegd en ik kon door, grrr… Vervolgens aansluiting gemist. Inmiddels is het één uur ’s nachts Nederlandse tijd.  Lekkere hamburger gegeten met Claudia op het vliegveld. Uren wachten op de volgende vlucht.
22:50 vlucht Calgary – Saskatoon. Om ongeveer twee uur Canadese tijd zijn we in het hotel. Helemaal gesloopt, nu slapen!

Logeerdag 1

Spannende dag, na een nacht in het hotel zal ik Riks weer zien. Super veel zin in, maar ook een gezonde spanning. Hoe zou het zijn om elkaar weer te zien?
Canada bij daglicht: wat is het hier rustig en wijds, waren mijn eerste gedachten tijdens de rit naar de boerderij. Bij aankomst op de boerderij voelde het meteen goed en wat woont hij hier mooi! Na de soep van Riks op naar de melkstal. De eerste keer melken voor ons die dag. Super leuk weer, dat is een tijd geleden, maar voelde heel vertrouwd.

boerzoektvrouw

Logeerdag 2

Na een korte nacht ben ik om vier uur klaarwakker. Vandaag is het eerste keuzemoment. Heb op zich een goed gevoel dat ik mag blijven. Riks en ik hebben een leuke klik en regelmatig oogcontact.

Even het kippenhok uitgemest met Claudia, terwijl Riks een gesprek had met Eline. Rond de middag heeft Claudia de keuze gemaakt om naar huis te gaan. ’s Avonds even een heerlijk avondje zonder camera’s! Uit eten geweest met z’n vieren in Rosthern. Eline, Riks, z’n knecht uit Nederland en ik. Super gezellige ontspannen avond gehad. Ik begin hem toch echt wel steeds leuker te vinden.

Logeerdag 3

Woensdag, halverwege de week. Dit is niet mijn beste dag. ’s Ochtends tijdens het melken barstte ik in huilen uit. Het werd me allemaal even te veel; een combi van de jetlag, slaaptekort en de achtbaan van emoties. Ik merk dat ik Riks steeds leuker ga vinden.

’s Middags ging ik met Riks op de trekker richting de kreek. Wat is het daar geweldig mooi en wat een stilte. Fijn om even met Riks samen te zijn. Aan het einde van de dag werden Owen en Olivia gebracht. Het gebed van Owen raakte me enorm voor het avondeten. Hij vroeg God om hem een stiefmoeder te geven. Zo ontroerend. Vanavond vroeg naar bed.

boerzoektvrouw

Logeerdag 4

We begonnen met een bezoek aan de kerk, voelde me ook daar erg thuis. Aardige dominee, een niet al te grote kerk. Vredige stilte en rust. Riks en ik hadden een prettig gesprek betreffende het geloof. Het zou fijn zijn dit samen te kunnen delen.

Bij thuiskomst zijn Riks en Eline het gesprek aangegaan en even later kwamen ze vertellen dat ze te verschillend zijn en ook Eline naar huis gaat. Ik was super blij, maar wilde wel van Riks weten of hij uiteindelijk sowieso voor mij gekozen had. Dat bleek het geval en na nog wat napraten met Riks en Yvon over afgelopen dagen, BAM! Migraine. Niet heel verrassend na de roerige en spannende week. Gelukkig bleek het mee te vallen en was ik er na twee uur slapen weer redelijk bovenop.

Logeerdag 5

Heerlijke dag samen en geen camera’s vandaag. Riks deed zijn ding en ik hielp hem her en der. Deed de kippen en hielp met melken en voerde de kalfjes. Heerlijk ontspannen dag!

Citytrip

Zaterdag, dag 1 van de citytrip. We nemen een vlucht van Saskatoon naar Calgary. Dan een autorit van Calgary naar Banff. Weer erg genoten van de omgeving. Tegen 17:00 uur aankomst in het hotel. Het bed was bedekt met rozenblaadjes en handdoeken lagen in de vorm van een hart. Hoe romantisch? Haha.

Super gave activiteiten gedaan in en om Banff. Genoten van Lake Louise en het skiën in Sunshine Village. Helaas kwam Riks’ gevoel voor mij niet echt los en was er voor hem niet genoeg om verder te gaan. Balen en verdrietig, maar hoe leuk ik hem ook vind, dit was niet de tijd om dat verder te ontwikkelen.

boerzoektvrouw

Terugreis

Ik baalde ervan om weer terug te moeten naar Nederland. Was zo op mijn plek bij Riks, de boerderij en Canada. In het vliegtuig ook wel een traan gelaten. Ik was het avontuur graag met Riks aangegaan. Ik vloog van Calgary via Toronto terug naar Amsterdam. Rond acht uur weer op Nederlandse bodem.

Weer thuis

Erg veel last gehad van de jetlag. Het heeft bijna twee weken geduurd voordat ik weer een beetje normaal sliep. Daarnaast miste ik Riks, Canada en de boerderij. Ik ben er echt verdrietig om geweest, maar heb mijn leven inmiddels weer opgepakt!

Bekijk hoe het met Marit gaat nu ze weer in Nederland is

Lees meer