“Eenmaal van die roze wolk af heb ik alles op een rijtje gezet”

19 april 2017 - Pagina delen op:

De citytrip van Marit en boer Riks eindigde helaas niet in een bloeiende liefde, maar in het vertrek van Marit uit Canada. Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen voor Marit. Wij leggen er een aantal aan haar voor.

Karin: Waarom schreef je een brief voor een conservatieve boer in Canada?

“Ik heb Riks een brief geschreven, omdat ik vond dat hij een leuke uitstraling had en ik erg om hem moest lachen bij zijn oproepje. Ik heb zelf ook een christelijke achtergrond, bid en lees ook uit de bijbel, dus zijn geloof heeft mij niet weerhouden om te schrijven.
Ik stond ervoor open en respecteerde het ook, maar ik ben wel van mening dat je er samen uit moet komen. Tijdens de logeerweek vond ik het ‘extreme’ wel meevallen. Riks bidt voor het eten en leest zijn kinderen voor uit de bijbel. We zijn een ochtend naar zijn kerk geweest, maar hij heeft ons verder niets opgelegd.”

 

Els: Je bent verliefd, maar denk je dat Riks echt bij je past?

“Er zijn inmiddels zo´n vier maanden verstreken sinds de logeerweek in Canada. Toen ik terugkwam in Nederland heb ik het nog wel even lastig gehad. Mede omdat ik me heel erg op mijn plek voelde op de boerderij en in Canada.
Toen de eerste uitzendingen in februari van start gingen, was ik al over de gevoelens voor Riks heen. Eenmaal van die roze wolk af heb ik alles op een rijtje gezet. Ik was en ben nog steeds van mening dat het uiteindelijk niet had gewerkt tussen Riks en mij, hoe leuk ik hem in het begin ook vond.”

 

Rozemarijn: Nu je alles terug hebt gezien, heb je dan nog steeds een verliefd gevoel?

“Zoals ik al eerder beschreef waren die verliefde gevoelens al verdwenen, voordat de uitzendingen zijn begonnen.”

 

Mirjam: Had je zelf het gevoel dat Riks wel genoeg open stond voor de liefde en niet te veel eisen aan zijn toekomstige partner stelde?

“Ik heb vanaf het begin een leuke klik gehad met Riks, maar naarmate de dagen vorderden merkte ik wel dat er iets was wat hem weerhield om ervoor te gaan.
Of Riks teveel eisen stelde aan zijn toekomstige partner? Hij had bepaalde idealen die hij nastreefde in een relatie met zijn toekomstige vrouw en of die te hoog gegrepen zijn is iets voor hem om over na te denken, het is niet aan mij om daarover te oordelen, vind ik.”

 

Hendrika: Heb je nog contact met Riks?

“Ik heb nog héél sporadisch contact met Riks. Over meer dan koetjes en kalfjes gaan onze gesprekken niet. Het is goed zo! Ik heb een mooie tijd gehad en kijk ondanks de soms verdrietige en lastige momenten terug op een mooi avontuur! Ik hoop voor Riks dat hij de liefde vindt waar hij naar op zoek is.”

Lees meer