"Het was een moeilijke weg om de liefde toe te laten"

12 mei 2017 - Pagina delen op:

Tijdens het laatste keuzemoment verklaarde David zijn liefde aan Mara, waarna ze verliefd op citytrip gingen. Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen voor David. Wij leggen er een aantal aan hem voor.

Marloes: Ben je bewust minder ‘super’ gaan zeggen nadat mensen hier veel op reageerden?

“Haha, ik wist zelf helemaal niet dat ik dat zo veel zei! Heb het destijds ook niet bewust zo vaak gedaan. Ik zeg het nu wel minder ja. Maar goed, het is een positieve instelling… Beter om vaak ‘super’ te zeggen dan iets negatiefs. Ik let er nu gewoon een beetje op, maar het is ook een deel spontaniteit, mijn positieve instelling. Dan zeg je al gauw ‘super’!”

 

Priscilla: Heb je nog wel eens contact met Jorien?

“Nee, sinds haar vertrek van de boerderij niet meer. Ik hoorde wel via het programma hoe het met haar ging en ik zie haar binnenkort op de Afterparty dus dan kan ik met haar praten. Van beide kanten zit het wel goed. Het is gegaan zoals het gegaan is, maar dat is nu gewoon goed. Dus ik maak gewoon een praatje, daar kijk ik wel naar uit.”

 

Gerda: Hoe kijk je terug op je langdurige twijfels?

“Voor mij was het een hele nieuwe ervaring om met drie vrouwen in huis te zijn. Ik heb ook nooit verliefdheid toegelaten. Om een goede keuze te maken moet dat wel en dat vond ik moeilijk. Je moet ook iemand teleurstellen, dat kan ik ook niet zo goed. Ik wist wel wat mijn gevoel was, maar had ik bevestiging van Mara nodig. Ik begaf me op totaal nieuw terrein en begon het bijna zakelijk te overwegen, maar dat moet helemaal niet. Maar echte twijfel… Nee, het was voor mij meer een moeilijke weg om liefde toe te laten. Door op een gegeven moment puur op gevoel te gaan, wist ik het helemaal zeker: het is Mara.”

 

Monique: Hoe is het nu tussen jou en Susanne?

“Ik heb nog goed contact met Susanne. Mara en ik zijn een keer vlak voor de uitzendingen bij haar gaan eten. Tijdens het seizoen kun je natuurlijk niet met elkaar gezien worden, maar we WhatsAppen en houden contact, ook Mara. Ik vind het ook leuk om Susanne op de Afterparty weer te zien en te spreken. Het gaat gewoon goed tussen ons, dat is wel fijn. Je beleeft natuurlijk iets met zijn allen in zo’n logeerweek, wij zijn de enigen die weten wat er gebeurd is en dat begrijpen. Je deelt die ervaring.”

 

Marco: Als je op beide meiden verliefd had kunnen worden en je je bij allebei heel fijn voelde, waarom koos je dan uiteindelijk toch voor Mara? 

“Bij haar voel ik me op mijn gemak, ze geeft me een thuisgevoel. Iemand die me rust en warmte geeft. En ik was gewoon verliefd op Mara. Ze is fantastisch. Uiteindelijk had ik echt wel verliefd kunnen worden op Susanne, maar bij Mara had ik veel meer gevoel en was ik veel meer op mijn gemak. Je moet nog maar zien of dat na het keuzemoment zo blijft, maar het zat gelukkig gelijk goed tussen ons. We vullen elkaar goed aan en met het heen en weer reizen gaat het ook heel goed, we zien elkaar elk weekend. Ik heb de goede keuze gemaakt: we zijn nog hartstikke gelukkig!”

Lees meer