“Ik begon hem net leuk te vinden”

15 april 2017 - Pagina delen op:

Boer Marc sprak nog voor het laatste keuzemoment zijn liefde uit voor Annekim, Anke moest hierdoor viskwekerij in Zambia verlaten. Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen voor Anke. Wij leggen er een aantal aan haar voor.

Marian: Anke, heb je ondanks de niet zo tactische manier van afscheid nemen wel een fijn gevoel aan alles over gehouden?

“Gelukkig wel! Het was natuurlijk even een lastig moment en even schakelen maar verder was het een mooie ervaring. Ik kijk er met heel veel plezier op terug. Ik ben uiteindelijk ook blij met de keuze van Marc en hoop dat ze samen gelukkig worden!”

 

Anne: Wat is je mooiste herinnering aan je tijd in Zambia?

“Dat is echt een lastige. Ik ben gek op Afrika, dus alleen al door het Afrikaanse land rijden met 45 graden zonder airco en de baobabbomen in het landschap zien, was een mooi begin van het avontuur. De primitieve manier van leven die je langs de kant van de weg ziet, zet je weer met beide benen op de grond. Zo kan het ook, denk je dan. Bij de kwekerij waar de boot lag gingen kinderen die in het water stonden te vissen mij nadoen. We deden een soort dansje met onze armen en dat moest ik samen met ze blijven herhalen!  Ze waren zo aan het lachen, heerlijk, en ondertussen hadden we dus samen een minifeestje gecreëerd. De picknick met zijn drieën bij de Zambezi rivier was prachtig. Het uitzicht bij Marc zijn huis ook. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

 

David: Denk je dat je echt in Zambia kon hebben gewoond of was het slechts een vakantie voor je?

“Het was geen vakantie, het was wel kijken of Marc en ik bij elkaar pasten. Emigreren doe je niet zomaar. Ik heb eerder in Zuid-Afrika gewoond. Daar woonde ik in een natuurreservaat en werkte ik in een safari lodge. Ik weet dus wel hoe het is om afgelegen in een Afrikaans land te wonen. Er is in Siavonga een aantal hotels, waar ik eventueel had kunnen werken. Of misschien was ik wel dierenartsassistent geworden van Annekim, haha! Daarnaast ben ik met een project bezig om het plastic afval wat in de natuur ligt te gebruiken bij het maken van dakpannen. Dus daar was ik in Zambia ook graag verder mee gegaan.”

 

Frank: Zou je in de toekomst naar Afrika willen emigreren?

“Dat zou ik zeker willen. In Zuid-Afrika heb ik mij altijd thuis gevoeld, maar ik weet ook dat het niet makkelijk is om in een Afrikaans land te wonen. Samen met een partner lijkt het mij wel een stukje mooier. Wanneer je alles kunt delen en samen kunt overleggen hoe je de obstakels gaat aanpakken, is het een avontuurlijke uitdaging!

 

Liselotte: Heb je al weer behoefte aan nieuwe liefde, of ben je daar nog niet aan toe?

“Ik begon Marc net wat te leren kennen, ik begon hem leuk te vinden maar ik was niet verliefd op hem. Nu de uitzendingen achter de rug zijn, sta ik wel weer open voor de liefde.”

Lees meer