“Ik hoef niet nog een keer zo in de picture te staan”

15 maart 2017 - Pagina delen op:

Kijkers van Boer zoekt Vrouw konden vragen insturen voor Pia. Wij legden er een aantal aan haar voor.

Geja: Vind je het nog steeds jammer dat Herman jou naar huis stuurde, of ben je opgelucht nu je terugkijkt?

“Ik denk zeker wel dat ik opgelucht ben. Heel veel mensen vragen ook aan mij: stel nou dat hij over een paar weken bijvoorbeeld zou zeggen: ‘Pia, zou je niet toch voor mij willen kiezen?’. Dan zou ik wel zeggen dat hij van hele goede huize zou moeten komen, wil dat nog bijdraaien. Dan moet hij het onderste uit de kan halen.”

 

Sharan: Hoe kijk je terug op het hele Boer zoekt Vrouw Internationaal-avontuur? Het is dan niets geworden tussen jou en Herman, maar heeft het je wel iets anders gebracht? Zou je met de kennis van nu weer meedoen?

“Het is zeker zo dat je met alle uitzendingen heel veel reflectie krijgt op wat je hebt gezegd en gedaan. Dat maakt je bewust. Het is eigenlijk gewoon heel leerzaam daardoor. Als ik nu ook terugkijk wat het me gebracht heeft, zijn dat vooral héél veel reacties tot nu toe. Maar ook heel veel mensen die zeiden dat ik super mezelf was en dat ze de echte Pia hebben gezien. Het is ook leuk om nu reacties te krijgen van jongens die me hebben gezien, dus het brengt me zeker iets.”
“Het nog een keer doen is wel lastig. Ik hoef niet nog een keer zo in de picture te staan. Dat is ook iets wat ik me van tevoren niet zo heb gerealiseerd.”

 

Stephanie: Jammer dat je de boerderij van Herman moest verlaten! Heb je intussen al date-verzoeken van andere mannen gekregen naar aanleiding van de afleveringen?

“Ja de mailtjes en brieven worden er steeds meer, de Facebookvriendengroep wordt steeds groter. En daar zitten ook echt wel leuke brieven en mailtjes tussen waarvan ik denk ‘nou!’. Ja, wie weet. Ik ga het denk ik binnenkort allemaal even printen en op mijn gemak doorlezen. De korte berichtjes, daar reageer je gemakkelijk op. Al helemaal via Facebook, dat zijn geen hele lappen tekst. Maar wat ik nu doorgestuurd krijg van de KRO-NCRV, daar neem ik nog wel een keertje rustig de tijd voor.”

 

Bettina: Pia, je bent een leuke meid, je komt de ware nog wel tegen. Je was denk ik te sterk voor Herman. Wat voor positiefs heb je overgehouden aan je Frankrijkavontuur?

Nou, weet je, Frankrijk is voor mij al sinds mijn jeugd een tweede thuis geweest, dus op het moment dat ik Frankrijk inreed met de trein was ik eigenlijk een soort thuis en op mijn gemak. Dan kom je natuurlijk op dat bedrijf en dat is altijd eng. Maar natuurlijk brengt het je wel wat. Het is toch een beetje het avontuurlijke, zo’n reis die je dan meemaakt. Kijk, of je liefde nou in Frankrijk is of in Nederland, dat maakt niet uit als het de ware is. Ik heb sowieso altijd gezegd dat ik niet denk de rest van mijn leven in Nederland te wonen. Ik ben vrij reislustig en avontuurlijk aangelegd, maar dit is toch weer zo’n stapje: kijk, zo kan het ook. Zo kun je ook die vent ontmoeten die het wel zou kunnen zijn. Dus ik denk dat dit het wel makkelijker maakt.”

 

Tim: Bedankt voor je mooie pianospel (op het keyboard). Helaas was het niet al te lang wat men heeft kunnen uitzenden. Zijn er mogelijkheden waardoor we daar meer van kunnen horen?

“Haha, leuke vraag! Online muziekaccounts heb ik eigenlijk allemaal niet. Dan zou ik dat moeten maken, maar het is leuk dat Tim mijn muziek zo leuk en mooi vindt. Maar nee, ik ben niet ergens te vinden. Mijn muziek is echt mijn vrije tijdsbesteding. Ik werk veel in het ziekenhuis en alle vrije tijd die ik daarnaast heb, spendeer ik aan muziek. Dus ik weet niet of het ooit ook echt een YouTube-account gaat worden, maar zeg nooit nooit!

 

Kerstin: Heb jij er nog goed contact met de andere twee meiden aan overgehouden?

“Nee, nog niet. Ik zie ze pas op de Boer zoekt Vrouw Afterparty. Vanaf dat moment gaan we contact onderhouden denk ik. Tijdens de uitzendingen had ik vooral behoefte om af en toe even contact met ze te hebben om te vragen: ‘hoe is het met jou?’ en ‘hoe kijk jij ernaar?’. Want je zit heel erg in je eigen wereldje, niemand snapt eigenlijk wat je moet voelen. Ik denk niet dat we beste vrienden worden, maar ik wil wel graag nog met ze napraten.”

Lees meer