“Ik hoopte dat hij voor mij zou gaan”

20 april 2017 - Pagina delen op:

Tijdens het laatste keuzemoment verklaarde David zijn liefde aan Mara, Susanne moest de boerderij in Roemenië helaas verlaten. Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen voor Susanne. Wij leggen er een aantal aan haar voor.

Mirjam: David vond Mara en jou allebei heel erg leuk en twijfelde enorm wie hij uiteindelijk zou gaan kiezen. Dat lijkt me best moeilijk en spannend, omdat jullie beiden zo goed bij hem zouden passen. Hoe heb jij dit zelf ervaren?

“Poeh, ik had ook zeker niet in David zijn schoenen willen staan! Het lijkt me heel moeilijk om na zo’n korte tijd een goede keuze te maken, zeker als je tot het allerlaatste moment nog twijfels hebt met wie je verder wilt. Dat David twijfelde vind ik niet gek, ik twijfelde zelf ook. We hebben het heel leuk gehad met z’n drieën, waardoor ik soms zelfs vergat waarom we daar waren en dat er nog een keuzemoment aan zat te komen.

De spanning op de laatste avond en de dag van het keuzemoment was bij mij wel echt sky high. Ik had bijna niet geslapen en ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder zó zenuwachtig ben geweest. Ik zie Mara en mij nog zitten op de bank, haha. Met de uiteindelijke keuze van David voor Mara heb ik geen moeite gehad. Tuurlijk vond ik het op het moment zelf jammer dat ik weg moest, maar na het zien van de afleveringen denk ik dat hij de beste keuze heeft gemaakt. Ik vind ze heel goed bij elkaar passen.”

 

Steffie: Je zei dat je het jammer vond dat je niet zo veel van jezelf hebt laten zien. Denk je dat dat de reden is dat David voor Mara heeft gekozen?

“Lastige vraag... Of hij anders voor mij had gekozen weet ik echt niet. Afgelopen zondag zag ik dat hij tegen Yvon vertelde dat hij kriebels had en nieuwsgierig was. Die nieuwsgierigheid heeft misschien te maken met dat ik te weinig van mezelf heb laten zien.

Eigenlijk kwam ik pas tijdens onze picknick meer los en kon ik mijn twijfels meer loslaten. We hebben die date een leuk, open gesprek gehad en hebben elkaar naar mijn idee toen pas beter leren kennen. Maar ja, dat was pas op de laatste dag natuurlijk. Hij gaf mij op dat moment wel het gevoel dat hij voor mij zou gaan, dus ergens kwam het wel als een verrassing. Ik kan er een analyse voor mezelf op loslaten, maar tijdens het keuzemoment vertelde David dat hij zijn gevoel heeft gevolgd. En dat is natuurlijk het belangrijkste!”

 

Marja: Wat is je leukste herinnering aan je tijd in Roemenië?

“Dat wordt lastig kiezen! Er zijn voor mij héél veel leuke herinneringen aan de logeerweek. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor ons prachtige ‘romantische’ kampvuur met marshmallows. We kregen ’s morgens het idee – toen scheen de zon nog – om die middag een kampvuur te maken met wijn en marshmallows. We hadden zoveel takken gezaagd en grasgemaaid die dag ervoor dat we genoeg materiaal hadden.

Maar ja… ’s middags was de zon weg. Wij in de regen sjouwen met takken en boomstammen, oude kranten en een aansteker... Een grote illusie natuurlijk om dat hoopje natte zooi aan te krijgen. Maar David gaf niet op hoor! Dus onze deobussen gingen eraan, de benzine werd erbij gehaald. Na wat ploeteren en David die bijna zijn wenkbrauwen kwijt was, hadden we eindelijk een kampvuur. En ik moet zeggen… niet de meest romantische plek, maar toch een te gek moment!”

 

Ria: Hoe is het om weer thuis in Utrecht te zijn?

“Het is heerlijk om in Utrecht te zijn! Tijdens de logeerweek besefte ik me opnieuw dat we zó blij mogen zijn met Nederland. In Roemenië heeft de tijd echt heel lang stilgestaan. In Utrecht heb ik mijn werk, mijn vrienden en familie in de buurt en geniet ik echt van al het moois van de stad. De Domtoren, de grachten, de parken, de leuke restaurants en terrassen. Echte Utrechters zeggen natuurlijk “Utereg me stadsie”. Nu ben ik zelf geen rasechte Utrechtse, maar toch is het mijn stadsie hoor!”

 

Richard: Ben je nog op zoek naar de liefde?

“Ik ben niet hard op zoek, maar ik sta er zeker voor open. Na de logeerweek in Roemenië heb ik mij vooral gestort op mijn bedrijf en heb ik mij niet bezig gehouden met mijn liefdesleven. Ook wilde ik eerst dat Boer zoekt Vrouw voorbij was. Maar nu? Heb ik heel veel zin om iemand te ontmoeten en weer lekker verliefd te worden. Dat hoeft niet per se een boer te zijn en mag ook zéker gewoon in Nederland zijn!”

Lees meer