“Uiteindelijk gaat het om de persoon en moet dat matchen”

30 maart 2017 - Pagina delen op:

Irene verliet vrijwillig boer Marc in Zambia. Kijkers van Boer zoekt Vrouw Internationaal konden vragen insturen. Wij leggen er een aantal aan haar voor.

Karin: Had je verwacht dat vertrekken naar het buitenland zo moeilijk zou zijn?

"Om eerlijk te zijn niet, ik was namelijk net terug uit het buitenland. De afgelopen zes jaar heb ik in het buitenland gewoond. Ik ben begonnen in Sri Lanka, daarna ben ik voor vier jaar verhuisd naar Liberia, West-Afrika, en als laatste heb ik in Irak gewoond. Toen ik Marcs oproep zag op tv was ik net twee maanden terug in Nederland en net begonnen aan een nieuwe baan op Hollandse bodem. In die zin schopte Boer zoekt Vrouw mijn plannen aardig in de war. Ondanks dat ik niet weet of ik de rest van mijn leven (dat klinkt wel heel lang…) in Nederland blijf wonen is het, nu ik eenmaal weer terug ben, wel ontzettend fijn om weer dicht bij vrienden en familie te zijn."

 

Leo: Als Marc in Nederland zijn bedrijf had, was je dan gebleven?

"Dat is een goede vraag! Het leven dat Marc heeft in Zambia komt erg dicht bij het leven dat ik de afgelopen zes jaar heb gehad, dus de reden dat ik in eerste instantie schreef had vooral ook te maken met het feit dat ik me daarin herkende. Maar goed, in Nederland of in Zambia, uiteindelijk gaat het om de persoon en moet dat matchen. Ik voelde me niet op mijn gemak en ik was niet klaar voor een relatie. Ik denk niet dat dat anders was geweest als Marc in Nederland had gewoond."

 

Anne-Marie: Heb je achteraf spijt van je vertrek bij Marc?

"Terecht dat je die vraag stelt! Je bent niet de eerste. Natuurlijk zijn er momenten geweest dat ik me heb afgevraagd hoe dingen gelopen zouden kunnen zijn als ik was gebleven, maar uiteindelijk gaan dingen zoals ze gaan en heeft het geen zin om vast te houden aan het verleden. Op dat moment voelde het niet goed, kon ik er niet honderd procent voor gaan en heb ik mijn gevoel gevolgd. Nu richt ik me op de toekomst en op het hebben van vertrouwen in de dingen die gaan komen."

 

Angela: Zou je er later graag nog eens met hem over willen praten?

"Ik denk dat we dat nog wel zullen doen ja, maar niet alleen met Marc. Ik ben ook nieuwsgierig hoe het met Anke en Annekim gaat. Je hebt toch iets heel intens en bijzonders meegemaakt samen."

 

Mirjam: Waar denk je dat je over vijf jaar staat in de liefde?

"Nou Mirjam, als je nog tips hebt? Ik denk dat voor deze vraag een citaat van Rumi (Sufi dichter) van toepassing is: ‘Jouw taak is niet om naar liefde te zoeken, maar enkel om alle barrières in jezelf te zoeken en te vinden die je er tegen hebt opgebouwd’. Daar begint het mee en dan kan het leven niet anders dan veel liefde in petto hebben in vijf jaar. Hoe dat eruitziet staat nu nog open."

Lees meer