Alewijn: "Sandra vindt Olke meer dan leuk, vanuit hem is het nog niet echt duidelijk."

22 maart 2017 - Pagina delen op:

Alewijn Brouwer schiet al vanaf de dagdates zijn pijlen af op de boeren. Dit doet hij in onze online Liefdespeiler, waarin je de voortgang van de liefde tussen de boer en zijn vrouwen voorspelt. Afgelopen zondag, na het keuzemoment van vier boeren, is Alewijn weer volop aan het analyseren geweest op basis van zijn kennis over het gedrag van mens en dier.

Alewijn geeft hartjes aan de vrouwen, hoe meer hartjes, hoe meer liefde hij ziet tussen haar en de boer! Ook krijgt hij een stelling voorgelegd, dit is een voorspelling van wat er aanstaande zondag gaat gebeuren. Hoe meer hartjes hij geeft, des te meer is hij het eens met de stelling.

David

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer David en zijn vrouwen?
Susanne ♥ ♥ ♥ ♥ --> "Susanne heeft kriebels maar kan het niet plaatsen. Ik denk dat ze qua liefde dicht bij Mara staat maar er toch nog net onder."
Mara ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> "Mara zegt dat ze zich op haar gemak voelt bij David en voelt zeker wat voor hem. Toch is ze iets minder relaxed dan in het begin. Ik blijf erbij dat de klik tussen David en Mara in het begin het sterkst was. Volgens mij heeft Susanne haar nog niet ingehaald."

2. David is in de war van zijn twee vrouwen en probeert meer duidelijkheid te krijgen
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥
"Ja, het probleem met David is dat hij sociaal gewenst gedrag aan het vertonen is. Hij wil niemand kwetsen of te kort doen, is daarom naar beide vrouwen, en vorige week ook nog richting Jorien, heel voorkomend. De valkuil is dat hij daardoor de indruk geeft alle drie de vrouwen speciaal te vinden en iets bijzonders te hebben. Ook Jorien zag daardoor haar vertrek niet aankomen. Net als bij Olke spoort Yvon hem aan tot meer individu-gerichte aandacht. Hij moet meer van zijn gevoel laten zien, zodat de vrouwen hem (en een mogelijke relatie met hem) ook beter kunnen inschatten. Gaat hem dit lukken? Ik denk ten dele wel."

Herman

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Herman en zijn vrouwen?
Fleur  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> "Herman zit dicht tegen Fleur aan bij het foto’s kijken. Behalve dat laat Herman zich niet helemaal in de kaart kijken dus het blijft gissen. Fleur geeft aan zich lekker te voelen. Ze ziet bovendien veel overeenkomsten met Herman. Ook vanuit Fleur lijkt toch een iets sterkere affectie uit te gaan dan vanuit Anne. 
Anne ♥ ♥ ♥ --> Anne voelt zich thuis bij Herman. Herman gedraagt zich het meest natuurlijk en waanzinnig relaxed met beide vrouwen. Herman geeft aan nog geen keus te willen maken. 

2. Herman krijgt steeds meer gevoelens voor zowel Anne als Fleur en kan dat niet goed verbergen
Alewijn geeft 
"Herman is eigenlijk van alle vijf boeren diegene die zich het beste redt met de communicatie naar de vrouwen toe. Hij is authentiek, natuurlijk, speelt geen rol en doet op zijn manier de goede dingen. Het kan natuurlijk altijd de andere kant op gaan, maar ik denk dat hij bewust of onbewust een voorkeur voor Fleur heeft. Tot het keuzemoment verwacht ik dat hij relatief probleemloos met zowel Anne als Fleur blijft omgaan."

Marc

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Marc en zijn vrouwen?
Anke ♥ ♥ ♥ --> "Marc stelt zich niet open op richting Anke en dat mist ze wel. Ze denkt wel dat ze een goed beeld heeft. Anke is er nog niet uit met Marc: is er een voldoende match? Voor Marc is het goed dat Irene zelf besloot weg te gaan, bespaart hem een moeilijke keuze.
Annekim ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> Marc zit wel het meest naast Annekim. Annekim merkt dat ze nieuwsgierig en enthousiast wordt van Marc, duidelijk meer dan dat Anke dit heeft. Vanuit Marc is het niet expliciet maar het lijkt wel wederzijds: aan het eind maakt hij de opmerking richting Annekim: 'Zo gemakkelijk kom je niet van me af'. Het lijkt een oprecht gemeende opmerking."

2. Marc laat zijn gereserveerde houding beetje bij beetje varen
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Ja dat zal ook tijd worden. Aan het eind waren de eerste signalen te zien van affectie richting de overgebleven vrouwen. Ik verwacht dat hij dit verder uitbouwt."

Olke

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Olke en zijn vrouwen?
Alberdien ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> "Alberdien wil het nog niet te leuk vinden, een soort van zelfbescherming.  Ze is bang om gekwetst te worden. Tijdens het eten kijkt Olke wel het meest naar haar. Dus ook vanuit Olke lijkt er wel affectie te zijn. En natuurlijk: ze is Fries."
Sandra ♥ ♥ ♥ --> "Sandra vindt Olke meer dan leuk, vanuit Olke is het nog niet echt duidelijk."

2. Olke voelt zich de koning te rijk met twee vrouwen en laat zijn romantische kant zien. 
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥
"Ja,  ik denk dat Olke nu goed naar Yvon geluisterd heeft en dat hij wat meer over de brug zal komen met individuele aandacht en complimentjes. Tot dusver was dat mager."

Bij Olke vond toch de meest opvallende gebeurtenis plaats. Harriët naar huis, wie had dat gedacht? In de dierenwereld is het gebruikelijk dat de jongen na het opgroeien letterlijk het bos in worden gestuurd en verjaagd door de ouders: vind zelf een nieuw territorium en een partner. Veel gezonder.
Hoe complex kan onze samenleving zijn dat familiebanden sterker kunnen zijn dat het opbouwen van een nieuwe relatie. Kan de familie het opbouwen van een relatie blokkeren? Toegegeven, het is speculeren van mij, maar in hoeverre voelt Olke zich vrij om zelf te kiezen? Onze 'Godfather' (de vader van Olke) geeft aan dat een vegetariër eigenlijk niet thuis hoort in Texas: “Dat moet veranderen”.

Het gaat ver. Maar het past in het eerdere patroon van Olke, het intensief betrekken van de familie bij de partnerkeuze. Natuurlijk, Olke zelf had ook moeite met het vegetarisme van Harriët. In hoeverre speelt het een rol in het naar huis sturen van Harriet ? U mag het zeggen, maar volgens mij hadden de twee verder wel degelijk een goede gevoelsmatige klik, dus ik ben geneigd te zeggen dat het meespeelt. Verrassend, zowel de invloed van de 'Godfather' als de invloed van het vegetariër zijn. In hoeverre ben je dan werkelijk zelf geïnteresseerd in een persoon? Maar goed, misschien waren er bij Olke toch ook dieperliggende redenen.

Riks

1. Hoeveel liefde zie jij tussen boer Riks en zijn vrouwen?
Marit  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ --> Marit laat zich erg kennen en gunt Riks en Eline het een op een gesprekje nauwelijks. Ze probeert de aandacht flink op te eisen. Marit wil er vol voor gaan. Vanuit Riks is nog niet heel veel te zien. Hoe vindt hij haar toch iets opdringerige houding? Ik denk dat ze voorlopig de beste papieren heeft. 
Eline  ♥ ♥ --> Riks neemt Eline apart om eens even te praten. Eline probeert zo goed mogelijk aan te geven hoe ze erin staat, veel duidelijker wordt het echter nog niet. Haar ogen staan nog steeds op 'zorgelijk'.  Toch geeft het gesprek voor beiden wel iets lucht: het wordt bespreekbaar en Riks toont wel degelijk interesse voor haar. In tegenstelling tot Marit toont ze zich veel gevoeliger. Het kan zijn dat ze hiermee een snaar raakt bij Riks maar ik denk dat ze nog hard zal moeten knokken om Marit voorbij te streven. Niets is onmogelijk. Als Riks nu had mogen kiezen was Eline gegaan en niet Claudia.

2. Het vertrek van Claudia heeft geen invloed op Riks, hij blijft gewoon zichzelf
Alewijn geeft ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"Ja zeker. Maar in hoeverre is dit zijn Drentse introvertheid? Laten we wel wezen, als Riks mocht kiezen was Eline naar huis gestuurd. Vanuit Riks was er duidelijk meer dan sympathie voor Claudia, mogelijk was ze zelfs nummer 1. Claudia liet de vorige keer al wat twijfels doorschemeren, dus misschien zag Riks het aankomen. Ik denk dat hij dit echt niet leuk vindt. Hij laat het echter niet zien en dat is natuurlijk goed voor het opbouwen van de relatie met de andere vrouwen."

Doe de Liefdespeiler!

Lees meer