Bezoekersvragen voor Wim en Astrid

23 september 2009

Hoe gaat het nu met Wim en Astrid?

Wim en Astrid

Cythia uit Assen vraagt…
Ik vind jullie een super leuk stel, sloeg de vonk direct de eerste dag al over?

“Nou, nog niet de eerste dag,” zegt Wim. “Ik geloof dat het de tweede dag was. Het gevoel werd geleidelijk aan opgebouwd. Alleen kun je natuurlijk niet alles laten merken, omdat je drie dames op bezoek hebt.” Bij Astrid sloeg de vonk meteen over. Zodra ze de oproep van Wim zag, was ze verkocht. “Ik bekeek de oproep van Wim bijna iedere avond en was daardoor ook al erg vertrouwd met hem. Ik had meteen al het idee dat wij erg goed bij elkaar zouden passen,” zegt ze. Ze vertelt dat het gevoel tijdens de speeddate eigenlijk alleen maar werd versterkt. Lachend zegt ze: “Maar ja, je weet natuurlijk niet hoe hij daar over denkt.”

Janneke uit Volendam vraagt…
In de uitzending waarin je werd voorgesteld, Wim, gaf je aan dat een christelijke vrouw je voorkeur heeft. Astrid is niet gelovig, hoorden we tijdens een van de uitzendingen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie daar nu over denken.

Astrid: “Ik ben van huis uit katholiek opgevoed en ik heb op katholieke en christelijke scholen gezeten. Ik bezoek geen kerken, maar ik sta wel open voor het christelijke geloof.” Wim vertelt dat hij ook niet per se een christelijke vrouw wilde. Het was slechts een voorkeur. Wim:”Astrid staat er wel heel open tegenover, ze is zelf ook christelijk opgevoed. Ze doet er alleen niets meer mee.” En hoewel Astrid wel weet dat het geen voorwaarde was van Wim en het geloof niet het allerbelangrijkst voor hem is in een relatie, voegt ze toch nog lachend de woorden ”Ach, wie weet, misschien pak ik het ooit weer op!” aan haar antwoord toe.

Anna uit Goes vraagt…
Het leek er op dat jullie het goed konden vinden met zijn drieën. Hebben jullie nog contact met Cynthia?

Wim:”Ja, we hebben zeker nog contact. Toevallig hebben we afgelopen zondag nog een reünie gehad. Daarnaast bellen en mailen we nog met Cynthia en Els. Els spreken we wel iets minder dan Cynthia, omdat zij iets vaker op vakantie is. “Ja, en ze woont ook verder weg, “ voegt Astrid toe. “We spreken haar ongeveer een keer per maand.” Astrid: “Het contact met Cynthia is heel intensief. We mailen wekelijks, we bellen elkaar en zo nu en dan komen we bij elkaar thuis. Dat is hartstikke leuk. “

Anita uit Opmeer vraagt…
Wat is voor Astrid belangrijker, de boerderij of Wim. Zou ze ook voor Wim gevallen zijn als hij op het flatje naast haar woonde?

Astrid: “Nou, dat denk ik wel. Ik viel eigenlijk al voor Wim toen ik zijn foto zag. Ik hou wel van zo’n ruwe bolster met een blanke pit. Qua uiterlijk is Wim helemaal mijn type en toen ik de dingen hoorde die hij zei, viel ik helemaal voor hem. Dus los van de boerderij vind ik hem ook erg leuk!”

Fancy uit Bakel vraagt…
Ik heb begrepen dat Astrid zelf kinderen heeft, klopt dit? Zouden jullie samen ook nog kinderen willen?

Wim: “Astrid heeft twee kinderen, dus het onderwerp ‘kinderen’ is natuurlijk aan bod gekomen, maar ik denk niet dat wij samen nog kinderen zullen krijgen.” Astrid voegt daar aan toe:”Ik heb twee kinderen, een zoon van 19 en een dochter van 14. Wim en ik krijgen samen geen kinderen meer hoor, ik ben bijna 45!”

Ina uit Dalfsen vraagt…
Jullie zijn nu Bekende Nederlanders, hoe gaan jullie daar mee om?

Wim: “Ach, je laat het over je heen komen. Je wordt natuurlijk overal herkend en dat is een aparte gewaarwording. Het is niet heel vervelend hoor, maar als mensen de hele dag door naar je roepen, dan word je er wel een beetje moe van.“ “We hebben natuurlijk vier maanden lang verstoppertje gespeeld, zegt Astrid, “ en nu ziet iedereen ons samen. Iedereen roept je bij je naam en sommige mensen willen een praatje met je maken. Ik begrijp wel dat de mensen dat doen, dus ik groet vriendelijk terug. Ik hoop alleen niet dat het nog jaren doorgaat. Je moet er maar een beetje laconiek mee om proberen te gaan. En zolang de mensen ons thuis wat privacy geven en niet aan de deur komen, is het tot nu toe eigenlijk nog wel leuk. “

Peter uit Brummen vraagt…
Is die mooie Cadillac die in het weiland staat al gemaakt? Rijdt die weer?

“Dat was geen Cadillac, maar een Buick,” zegt Wim lachend. “Die is inderdaad weer gemaakt. Astrid en ik hebben er zelfs samen al een ritje in gemaakt!”