Boer Geert is uitgeboerd

31 januari 2020

Boer Geert (seizoen 2014-2015) stopt met boeren. Vandaag geeft hij nog een klein feestje en dan draagt hij de aardbeien, groente- en fruitkwekerij officieel over aan zijn opvolger Hein die al twee jaar meedraait in het bedrijf. De vrolijke 70-jarige Geert heeft zin in de jaren die voor hem liggen: “Eerst verhuizen naar een mooi vrijstaand huis hier verderop in de straat en dan ga ik een leuke reis maken. Ik ben al jaren niet meer echt op vakantie geweest.”

Yvon en Geert

Geert weet zeker dat hij met gemak de kwekerij kan loslaten: “Ik ben hier al twee jaar naartoe aan het werken en zeker de laatste maanden heb ik echt naartoe geleefd. Ik heb al heel lang geen bloemkool meer gesneden, geen aardbeien meer geplukt, niks meer van het land gehaald. Ik ben er klaar mee, het hoeft van mij niet meer. Lichamelijk wordt het ook steeds zwaarder. Straks ga ik lekker wandelen met mijn hondje en leuke dingen doen. En als Hein vraagt of ik even kan komen helpen, dan kom ik natuurlijk. Hartstikke leuk en dan is het ook geen verplichting meer.”

Is dit dan het einde van boer Geert? “Nee, zeker niet!”, lacht Geert. “Die naam blijft bestaan. Overal waar ik kom, roepen mensen “hee boer Geert”. En ook de kwekerij houdt gewoon mijn naam. Mooi toch? Wat ik hwel zal missen, is het geklets. Ik praat natuurlijk de hele dag met de klanten over van alles, maar vooral over de nieuwtjes uit het dorp.”

Tijdens Boer zoekt Vrouw ontmoette Geert Hetty met wie hij een aantal jaren samen was. Daarna kreeg hij een relatie met Geertje die hij nog kende van de dagdate, ook dat hield geen stand. Maar boer Geert zit niet stil: “Ik ben laatst toch weer door mijn brieven gegaan en heb toen wat vrouwen gebeld. Toch wel even spannend want het is inmiddels ook alweer vijf jaar geleden dat die brieven zijn geschreven. En één van die vrouwen heb ik nu een paar keer gezien en dit weekend komt ze bij mij. We hebben heel leuk contact. Zij gaat ook bijna met pensioen dus dat komt heel mooi uit.”