Boer Gert-Jan en Judith zijn ouders geworden van Steff!

21 november 2017

En weer een boerenzoon geboren! Boer Gert-Jan en Judith zijn op 2 november ouders geworden van zoontje Steff. De kleine is zeven weken te vroeg geboren en heeft daarom een tijdje in de couveuse gelegen. Maar na een moeizame start ontwikkelt Steff zich nu zo goed dat hij in een gewoon babybedje ligt. Ook is het boerenkoppel getrouwd afgelopen zomer. Wij spreken Gert-Jan over deze mooie gebeurtenissen.

GJ3

Bevalling

De zwangerschap ging eigenlijk heel soepel, totdat Judith in de gaten kreeg dat ze vocht verloor. “Toen Judith 30 weken zwanger was, zijn we naar het ziekenhuis in Den Bosch gereden. Judith moest toen blijven omdat haar vliezen waren gebroken". 2,5 week later is Steff geboren, in hetzelfde ziekenhuis. De bevalling zelf ging uiteindelijk heel snel. “Het ziekenhuis belde me ’s ochtends dat ik moest komen, nog geen uur later lag Steff voor het eerst in mijn armen,” vertelt Gert-Jan ontroerd.

Foto: Stichting Earlybirds.
Fotografie: Yvonne Vd Zanden - Maurix

 

Iedereen gezond

Het geboortegewicht van Steff is 2180 gram, sinds zijn geboorte is hij al ontzettend gegroeid. Omdat hij wel heel vroeg geboren is, heeft hij lang in de couveuse gelegen. “Het gaat nu gelukkig heel goed met hem en met Judith. De verloskundige gaf de bevalling een 8 en Steff was ook mooi op gewicht voor 32 weken zwangerschap,” vertelt de kersverse vader opgelucht. “Een paar zusters herkenden me trouwens van Boer zoekt Vrouw”, vertelt Gert-Jan lachend.

Met zijn viertjes

Over de naam hebben ze niet lang getwijfeld, ze wilden iets kort en krachtigs. Op wie hij het meeste lijkt, vinden ze moeilijk te zeggen. “Ik hoop dat hij op mij lijkt” lacht Gert-Jan. We zijn nu lekker met zijn viertjes, dat voelt heel fijn.” Judith heeft nog een dochter uit een andere relatie.

Getrouwd

Afgelopen zomer zijn Gert-Jan en Judith getrouwd. "Toen we erachter kwamen dat Judith zwanger was, hebben we vrij snel besloten om te trouwen. We hebben het toen nog klein gehouden, maar we gaan het later nog vieren met een groot feest”.