Boer Gert-Jan woont samen met zijn Judith

12 september 2016

Boer Gert-Jan (seizoen 2014-2015) is dolverliefd! Naar aanleiding van de special van Boer zoekt Vrouw in december 2015 waarin bleek dat boer Gert-Jan geen relatie meer had, kreeg hij tientallen brieven, waaronder die van Judith. Haar brief sprong er meteen uit. Sinds januari dit jaar zijn ze samen en Judith en haar dochter Kyana zijn in de zomervakantie eindelijk bij Gert-Jan op de boerderij komen wonen. ‘Ze heeft sprekende ogen en het sprak me aan hoe ondernemend ze is’, vertelt een gelukkige Gert-Jan over Judith.

De brief die alles veranderde
‘Ik besloot na de special een brief te schrijven omdat ik het heel leuk vond hoe hij overkwam en wat hij deed. Ik dacht meteen: dat vind ik een leuke jongen! Naast het boeren doet hij leuke dingen, heeft hij een rijk sociaal leven en een grote vriendengroep. Daar hou ik van. We doen nu ook veel leuke dingen samen. We gaan straks mountainbiken en vanavond gaan we wakeboarden’, vertelt een verliefde Judith.

Gert-Jan hoeft niet lang na te denken over wat hem aansprak in de brief van Judith: ‘Haar foto en haar lach! Het was de enige foto die echt spontaan was. Daarnaast vind ik leuk aan haar dat ze ondernemend en sportief is. Ze heeft al een rijk leven gehad met een grote sociale kring én heeft ze in Amsterdam gewoond. En natuurlijk is ze heel aantrekkelijk’, grinnikt Gert-Jan.

De eerste date
Gert-Jan: ‘Onze eerste date was in een café bij haar in de buurt. Dat was wel heel leuk gegaan, want vlak van tevoren dacht ik: dit wordt niks! Judith was namelijk een kwartier te vroeg en ik een kwartier te laat en ik was bang dat ze al weg was. Maar gelukkig zat ze nog op me te wachten en ging onze date gewoon door. Judith en ik kunnen allebei aardig kletsen, dus de avond werd langer en langer en rond 11 uur ’s avonds zijn we naar een ander café in de buurt gegaan om daar nog een drankje te doen. ’s Avonds hebben we gelijk een afspraak gemaakt voor de volgende date, enne… ook meteen goed afscheid genomen’, lacht Gert-Jan. ‘Het was een heel leuke eerste date.’

Geen pittige autoritten meer
De ouders van Gert-Jan zijn verhuisd naar een huisje in het dorp en ongeveer een maand geleden is Judith met haar dochter ingetrokken op de boerderij en daar zijn ze alle drie heel blij mee. ‘We zitten heerlijk hier. We hebben de boerderij een beetje opgeknapt en we kunnen nu lekker gaan genieten van het samen zijn en dat ik niet meer heen en weer hoef te rijden, want dat was wel pittig! Ik vind het heel fijn dat we nu met z’n allen zijn’, vertelt Judith.

Judith is helemaal in haar element op de boerderij. ‘Ik vind het heel leuk, ik heb zelf altijd al veel met beesten gehad. Dat heb je of dat heb je niet hè? Ik vind het heerlijk om hier rond te lopen en met de koeien bezig te zijn. Ik geef de kalfjes ’s ochtends en ’s avonds melk en ik help Gert-Jan waar het kan. Mijn dochter vindt het hier ook fijn. Ze kan lekker haar gang gaan op het erf en knuffelt vaak met haar lievelingskoe Jetje. Wat heel fijn is, is dat zij en Gert-Jan dol op elkaar zijn’, vertelt Judith trots.