Boer Jan en Rianne gaan trouwen!

31 juli 2017

De Texelse schapenboer Jan leerde Rianne kennen tijdens Boer zoekt Vrouw 2015. Sindsdien zijn ze dolgelukkig. Rianne woont en werkt alweer twee jaar bij Jan op de boerderij. Op de BzV Afterparty van mei j.l. vertelden de twee al dat ze een kindje krijgen en nu laten ze weten ook nog te gaan trouwen in het najaar.

De bruiloft

Rianne is hoogzwanger als ze komend najaar met Jan in het huwelijksbootje stapt. Is ze daar een beetje op voorbereid? “Jazeker. Ik heb een ivoorkleurige zwangerschapsjurk gekocht. Trouwjurken hebben vaak zo’n korset, maar deze jurk is stretch, dus dat sluit mooi aan op mijn buik.” Jan is daarentegen iets minder voorbereid op de bruiloft. “Jan heeft nog niets uitgezocht want hij is as usual best wel laat, haha! Maar ik verwacht niet dat hij in pak gaat, want een jasje past niet bij hem. Misschien iets met bretels en een leuke blouse, dat ziet er toch hartstikke vlot uit?”

Jan en Rianne runnen samen een succesvolle schapenboerderij en camping waar ze  zelfs op de grote dag nog voor aan de slag gaan: “De ochtend gaan we eerst lekker werken, want dat moet ook gewoon gebeuren. Maar alleen wat er nodig is hoor.” Daarna kan het stel gewoon thuis blijven, want de hele bruiloft is op de boerderij. De foto’s worden aan het begin van de dag gemaakt en in de middag geven ze elkaar het ja-woord. “We doen alles in de stal. Trouwen en de receptie aan de ene kant van de stal en aan de andere kant staan de tafels klaar voor het diner.

Zwangerschap

Hoe gaat het met de kleine? “Het gaat goed! Mijn buik begint lekker te groeien. Ik ben nu 23 weken zwanger en we weten inmiddels ook wat het wordt… Jaaa, jullie mogen het ook weten: we krijgen een jongetje! Voor Jan z’n familie extra leuk, want daar worden alleen maar meisjes geboren.” Voor Jan wordt de zwangerschap ook steeds leuker. "Sinds kort voel ik de baby echt in m’n buik, dus Jan zit dan ook te kijken en probeert de baby te voelen. Maar daarvoor is het nog te vroeg. Binnenkort vast wel!"

Rianne voelt zich prima en ontfermt zich nog dagelijks over de boerderij, camping, winkel, vakantiewoning én de boekhouding. En ondertussen heeft ze ook al de babykamer op orde. “Die schiet al lekker op. Het behang hebben m’n ouders gedaan, de vloerbedekking ligt er nu in en het schilderen is al gebeurd. Nog een kast en dan is het klaar. De babykamer wordt niet blauw maar bruin met mintgroen, want mochten we de volgende keer een meisje krijgen, kun je alles weer gaan aanpassen”.

Lammetjes

Rianne zorgt naast de baby in haar buik ook heel goed voor de lammetjes. En dat is natuurlijk een droombaan, of toch niet? "Met lammetjes spelen is heel leuk, maar op een gegeven moment ben je er klaar mee hoor! Dan denk je ‘hou je kop eens even’. Als je vijftig lammetjes in een ruimte hebt die allemaal tegelijk roepen om een fles… Zet jij maar eens vijftig baby’s naast elkaar die allemaal aan het huilen zijn! Maar het blijft geweldig.”