Boer Jan en Rianne zijn ouders geworden van Melle!

31 oktober 2017

Boer Jan (seizoen 2015) en Rianne zijn trotse ouders geworden van Melle Pieter Christiaan. Afgelopen nacht is het kleine mannetje geboren. De gelukkige vader vertelt trots over de geboorte van zijn eerste kind.

Melle

Vroeg

Melle is 4 weken te vroeg geboren. Rianne had niet meteen in de gaten dat ze weeën had. Pas uren later hebben ze de verloskundige gebeld. “Vanaf toen ging het heel snel.” De ambulance kwam om hen met de snelle boot van Texel naar het ziekenhuis op het vaste land te brengen. Nog geen half uur later was kleine Melle al geboren, een kerngezonde zoon. De jonge vader kan zijn geluk niet op. “Melle is 48 cm en 2660 gram, het was gelukkig niet een hele lange uitputtende bevalling”, laat de vermoeide, maar dolgelukkig vader weten.

De naam

De naam Melle Pieter Christiaan hadden ze al vrij snel verzonnen. “Rianne komt natuurlijk uit Friesland en Melle is een van de weinige ‘normale’ Friese namen”. Van Jan mocht het wel iets Fries, maar niet al te gek. Met de namen Pieter en Christiaan is hij naar zijn twee opa’s vernoemd. Op wie Melle het meeste lijkt, komen ze niet helemaal uit. “Hij is gewoon prachtig.”

Plicht roept

De plicht roept al weer voor schapenboer Jan dus hij moet snel terug naar het Waddeneiland. Maar natuurlijk bezoekt hij vrouw en zoon zo veel mogelijk in het ziekenhuis. Hopelijk mogen ze volgende week naar huis. “Wij zijn zelf ook een beetje moe, vannacht amper geslapen dus we zitten nu een beetje bij te komen.”

Melle2