Boer Leo en Eline zijn vanochtend getrouwd!

7 juli 2017

Boer Leo en Eline hebben elkaar vanochtend volmondig het ja-woord gegeven in het gemeentehuis. Het kersverse getrouwde stel is sinds twee jaar bij elkaar en verklapten tijdens de Boer zoekt Vrouw Afterparty dat ze zwanger zijn. We bellen Leo na het taart-aansnij-moment om hem te vragen naar deze bijzondere dag!

Op de trekker naar Eline

“Het is goed gelopen vandaag! Eline woont een kilometer of tien verderop. Ik heb haar opgehaald met de trekker. Toen stond ze bovenaan de trap te wachten in haar mooie witte jurk.” Leo vertelt lachend wat er daarna gebeurt. “M’n nieuwe vrouw is met de trekker naar het gemeentehuis gereden en ik mocht ernaast zitten. Daar zijn ook foto’s van gemaakt. Ik heb teruggereden van het gemeentehuis naar de boerderij.”

Leo en Eline kennen elkaar door Boer zoekt Vrouw waar Leo in 2015 aan meedeed. Leo bleek na de Afterparty nog vrijgezel te zijn, dat was goed nieuws voor Eline. Leo is twintig jaar ouder. Na goedkeuring van Elines ouders kon de liefde ongestoord bloeien tussen de twee.

 

"Ik kan niet dansen!"

De taart is aangesneden, wat staat er nu op het programma? "De jonge gasten drinken een biertje en de ouwelui zitten aan de koffie. Om 18:00 uur is er een koud en warm buffet en rond 20:00 uur komen de gasten voor het feest.” Op de vraag of er vanavond nog gedanst gaat worden, heeft de oud-deelnemer van Boer zoekt Vrouw een bijzonder antwoord: “We moeten om 22:00 uur de openingsdans doen, maar ik kan helemaal niet dansen! Eline kan heel goed dansen. Ze zei nog tegen me dat we moesten oefenen, maar dat hebben we niet gedaan. Dat wordt dus nog wel een puntje vanavond, maar we gaan gewoon een beetje schuifelen, we overleven het wel.”

Gert-Jan uit hetzelfde seizoen als Leo is vanavond met zijn vriendin ook uitgenodigd voor het feest. "Hij komt nog wel eens op de koffie bij mij", vertelt Leo. Gert-Jan kondigde vorige maand nog aan een kindje te krijgen met zijn vriendin Judith! 

Aanzoek tussen de aardappelen

Een heel romantisch verhaal over het aanzoek heeft Leo niet. "Ik heb haar ’s morgens op haar verjaardag ten huwelijk gevraagd. Ze was aardappelen aan het schillen. Ik zat brood te eten en toen ze ik tegen d’r: 'ik moet je wat vragen’. Ze vond ’t een beetje raar dat ik dat zei, dus toen daagde er al wat denk ik. Toen vroeg ik of ze met me wilde trouwen. Ze moest huilen, en ik ook. En toen zei ze ja!"

Een huwelijksreis zit er voorlopig niet in voor het stel. “We hebben geen plannen, m’n vrouw is namelijk de kinderkamer aan het klaarmaken.” Eline is 24 weken zwanger, Leo vertelt dat er nog weinig van te zien is. “Als je het niet weet, dan zie je het niet! Maar het gaat goed. Het kind trappelt best, het houdt Eline wakker ’s nachts!" Of het een jongetje of een meisje wordt, willen ze nog niet weten. “Daar komen we met de geboorte wel achter! De kinderkamer wordt in ieder geval wit met groen, het kan dus alle kanten op.”