Boer Riks getrouwd met zijn Nicole!

5 oktober 2017

Ruim twee maanden geleden liet Boer Riks weten dat hij zijn Nicole ten huwelijk had gevraagd. Nicole, die hij kent uit zijn dorp, zei volmondig ja. Op zaterdag 16 september trouwden ze en gingen ze aansluitend met z’n tweetjes op huwelijksreis. Hoe hebben ze de afgelopen weken beleefd?

riks en nicole

Trouwen in spijkerbroek

 

Na zijn aanzoek was Riks er nog niet over uit of het nou een groot feest of juist een intieme bruiloft moest worden. “We hebben uiteindelijk geen keuze gemaakt, maar gewoon twee aparte feesten georganiseerd”, vertelt Riks lachend.

De officiële huwelijksdag is op 16 september met de naaste familie gevierd. “Een intieme groep zodat iedereen waar je echt veel om geeft erbij is. Iedereen zag er stralend uit, maar Nicole in haar witte jurk natuurlijk in het bijzonder,” aldus de gelukkige boer.

Olivia en Owen zijn dolblij met Nicole en genoten aanzienlijk van de mooie dag. “De kinderen vonden het prachtig allemaal, vooral Owen. Hij was de hele dag aan het lachen. Olivia vond het af en toe nog wat lastig, maar ook zij was heel vrolijk.” Of de bruidegom in pak was? “Nee natuurlijk niet, ik moet wel mezelf blijven he”, lacht hij. Wel kocht hij speciaal voor de gelegenheid een nieuwe spijkerbroek en een sportief jack.

 

Ouderwets gezellig

Het grote feest vond afgelopen zaterdag plaats. Hier was iedereen welkom, ook de boeren en aanhang van Boer zoekt Vrouw waren allemaal uitgenodigd. “Canada is natuurlijk wel een beetje ver weg, dus helaas was er geen bekende van het programma aanwezig.” Riks en Nicole gaven een barbecue op de boerderij. En gelukkig zat het weer mee. “De laatste dag met mooi weer, vanaf nu is het echt herfst!” In de vooravond zaten alle gasten op het grote stuk land buiten, naarmate het kouder werd zijn ze de schuur ingegaan. “Het was mooi om zoveel bekenden en vrienden bij ons te hebben”, zegt Riks. “Het was echt ouderwets gezellig, geen flauwekul. Burgertje, biertje en veel gelachen.”

De huwelijksreis

Het kersverse getrouwde stel ging op huwelijksreis naar een rustig, mooi heuvelachtig gebied ergens in Amerika. “Een week de telefoon uit en alleen maar van de rust genieten samen. Als je op de boerderij bent, is er toch altijd drukte om je heen. Zo even echt samen zijn is dan wel heel uniek en fijn.” Wandelen en uitslapen is hun favoriete bezigheid tijdens de reis, iets waar ze thuis weinig aan toe komen. “Thuis op de boerderij is er dan iemand die mijn taken overneemt. Als je niet rustig weg kan, kan je net zo goed niet weggaan natuurlijk.”

Samenwonen

Na de huwelijksreis is Nicole gelijk bij Riks en de kinderen ingetrokken. Bevalt dat tot nu toe? “Als het samenwonen nu al niet goed zou gaan, wordt het nog wat he”, grapt Riks. Het bevalt iedereen gelukkig goed. Ze doen veel leuke dingen samen maar lopen elkaar vooral ook niet in de weg. “Het leven gaat natuurlijk gewoon door op de boerderij, dus daar moet ik ook genoeg ruimte en tijd voor hebben. Nicole begrijpt dit gelukkig helemaal. Af en toe een koe melken vindt ze trouwens wel leuk! Maar ze doet ook graag haar eigen ding.”