Boer Riks en Nicole gaan trouwen!

21 juli 2017

Voor boer Riks uit Canada eindigde het Boer zoekt Vrouw Internationaal avontuur zonder vrouw aan zijn zijde. Hij bleek te weinig gevoel te hebben voor Marit. Tijdens hun citytrip zat Riks met zijn hoofd bij dorpsgenoot Nicole, die hij voor de opnames leerde kennen. Hij verklaarde haar na de opnames de liefde, nam haar mee naar Nederland voor de reünie en toen was al te zien dat de twee stapelgek op elkaar zijn. En nu gaan ze in september trouwen op de boerderij van Riks.

Riks en Nicole

Niet op één knie

"Het aanzoek ging wel goed, anders ging het niet door he! Bij de beverdam in de achtertuin heb ik haar gevraagd. Gelukkig zei ze ‘ja natuurlijk!’. Ze zag ’t al wel een beetje aankomen, maar op dat moment had ze het niet verwacht, dus dat was wel leuk. Ik ben niet op één knie gegaan, erg he. Maar ik heb het wel netjes gevraagd!

Riks’ kinderen Owen en Olivia waren op dat moment niet thuis. Nicole en Riks namen ze de volgende dag mee uit eten om het goede nieuws te vertellen. “Dat ging best mooi! Owen is super enthousiast. Olivia is er iets rustiger onder, ze is onzeker over hoe het er uit gaat zien straks. Het is een spannende situatie natuurlijk. De rol van hun moeder moet niet overgenomen worden. Maar het komt wel goed, daar ben ik niet bang voor!”

Huwelijksreis

“Och, hoe noem je dat nu? Onder Quebec, in de States, daar ergens. Ik heb het natuurlijk niet zelf geboekt, dat hoor je al wel, hahaha! Een mooi rustig plekje met veel bos. Zo’n klein huisje middenin de natuur waar je mooi kunt hiken en rondkijken. Niet teveel mensen, we willen geen drukte. We hadden een paar ideeën, maar Nicole wilde dit altijd al doen. Het is haar reisje, dus ik laat het aan haar over. Het maakt mij niet zoveel uit waar we heengaan, als je maar bij elkaar bent.”

Kleine bruiloft of een groot feest?

Nicole wil een kleine bruiloft, Riks een groot feest. Hoe wordt dat opgelost? “We hebben een mooie gulden middenweg gevonden! De bruiloft houden we klein, voor vrienden en familie die dicht bij ons staan. ’s Ochtends foto’s maken en dan trouwen op de boerderij, daarna eten en een klein feestje. We hopen op mooi weer, dan kan het in de achtertuin, en anders in de oude schuur.”

En waar blijft het grote feest van Riks? "Zodra we terugkomen van onze huwelijksreis geven we nog een groot barbecuefeest. Je hebt zoveel mensen die wat betekenen in je leven, maar waar je niet echt heel close mee bent. Het wordt een buurtfeest voor kennissen, vrienden en zakenrelaties.”

Op de vraag of er nog bekende boeren op het feest zijn uitgenodigd, reageert Riks enthousiast: “Niet al onze familie wist nog van onze verloving, die wilden we het eerst laten weten, voordat ze het van anderen horen. Maar alle boeren zijn welkom op de barbecue! Het zou mooi zijn als iedereen komt, maar het is niet om de hoek natuurlijk.”

En zal Riks een pak dragen? “Ik heb nog nooit in pak gelopen, met zo’n nette broek te flapperen aan de kont! Ik denk gewoon een mooi jasje, maar ik zal er over na denken, haha!”

Meer tijd voor elkaar

"Het is iets heel moois dat je dingen met je beste maatje kan doen, maar het is ook heel spannend. Je moet het met elkaar rooien op de boerderij. Alles verandert; je staat samen op en je gaat samen naar bed. Dat vind ik het mooie van mijn vak als boer, je kunt echt alles samen doen." Nicole heeft nog een leven naast de boerderij dat ze vooral moet voortzetten vertelt Riks liefdevol verder: “Ze vindt de boerderij hartstikke leuk, maar ze heeft ook vrienden en hobby’s. Mijn werk is mijn hobby, ik sta ermee op en ga ermee naar bed. We hebben er sinds juni hulp bij, zodat we meer tijd hebben voor elkaar en voor de kinderen. Met vallen en opstaan leren we elkaar begrijpen en te ondersteunen, dan moet je toch ook iets doen waar je nooit aan gedacht had, zoals minder werken.”

De toekomst

Nicole trekt na de huwelijksreis bij Riks en de kinderen in. “Als we terug zijn van de huwelijksreis, hebben we er een nieuwe inwoner bij. Dat wordt wel een hele grote verandering. Ik ben niet bang dat het niet goedkomt, zolang we blijven communiceren komt het wel goed.” Met gezinsuitbreiding is het verloofde stel nog niet bezig. “Eerst bedrijfsuitbreiding, we zijn namelijk bezig met nieuwe stallen. We gaan even een jaartje tot rust komen en dan zien we het wel.”