Boer Tom en Marieke krijgen een kindje!

29 december 2018

Tulpenboer Tom uit seizoen 2015 en zijn vriendin Marieke worden ouders van hun eerste kindje. Met de kerstdagen net achter de rug, vinden we een moment om Tom te spreken over dit fantastische nieuws.

Tom en Marieke

“Het is een mooi moedertje, ja echt!” Tom klinkt razend enthousiast als we hem vragen hoe het met de aanstaande mama gaat. “Marieke doet het supergoed. Ze is natuurlijk soms wel een beetje misselijk en wat vermoeider af en toe, maar het valt hartstikke mee. Het is heel erg leuk om haar een zwanger buikje te zien krijgen. Het is echt heel erg leuk dit!” Marieke is inmiddels 14 weken zwanger, wat betekent dat ze dus ook al in verwachting was tijdens de Boer zoekt Vrouw Afterparty van 8 december jl. “We wilden het al zo graag tegen bepaalde mensen zeggen op de Afterparty, maar we wilden het eerst aan onze naasten vertellen.” 

Op de dag van de Afterparty had het stel ’s ochtends de 12-weken echo en was ook de vader van Marieke jarig. “We beplakten een doos met pakpapier. Daarin verstopten we een heliumballon en de echo-foto met roze en blauwe slierten eraan vastgebonden. Het was zijn mooiste verjaardagscadeau ooit. Dat verwacht je natuurlijk niet.” Hetzelfde cadeau gaven ze de volgende dag aan Mariekes zus en haar man voor hun nieuwe huis en een paar dagen later aan de rest van de familie en vrienden voor onder de kerstboom. “Er waren allerlei gelegenheden waarbij niemand dit nieuws zou verwachten, het was echt superleuk om het op deze manier te vertellen aan iedereen!”

Het geslacht van het kindje houden ze, ook voor zichzelf, geheim tot na de bevalling. “We vinden het allebei gewoon heel erg spannend en leuk om het als een verrassing te houden. We hebben dan twee namen uitgekozen en het lijkt me superleuk om op het laatste moment pas te weten wat het is.” De babykamer wordt dan ook genderneutraal ingericht met natuurelementen, zoals een mooie houten kast die ze al hebben uitgezocht. “Oh, en een vintage kleed met meerdere kleuren zegt Marieke. Ik blijf natuurlijk een man hè!” Grapt Tom over het feit dat hij niet weet wat vintage is.

Waar de tulpenboer het meeste naar uitkijkt als de kleine er eenmaal is? “Ik zie het kindje al rondhuppen in en rondom het huis. Het is een mooie plek waar we wonen. Hier in het weiland en op het erf zie ik het kindje al op een traptrekkertje rondrijden. Laat maar komen hoor, die kleine. Ik heb er echt heel veel zin in!”