Boer zoekt door: zijn er brieven voor de boeren?

9 februari 2018

Zeven vrijgezelle boeren uit de afgelopen negen seizoenen Boer zoekt Vrouw krijgen opnieuw de kans om de ware te vinden in de online rubriek ‘Boer zoekt door’. Na afloop van de tv-special op 7 januari stelden de boeren zich opnieuw voor op de website. Vrijgezel Nederland werd opgeroepen om te schrijven naar deze boeren. Zijn er leuke brieven binnengekomen?

Boer Gerard
Boer Gerard denkt te weten waar hij op valt: een lange, donkerharige vrouw die eensgezind is en tegenstand kan bieden. Eén van de acht brieven viel Gerard direct op. “De brief en de foto spraken me aan. Als je iemand in het echt ziet kan het natuurlijk anders zijn. Ik ga na carnaval bellen om eens te kijken hoe en wat.” Hij hoopt op een ontmoeting met deze vrouw. Gerard neemt geen overhaaste beslissingen om zeker te zijn van de keuze die hij maakt.

Boer Klaas 
Naast een goede klik, zoekt boer Klaas een vrouw die met hem zijn grote kinderwens wil vervullen. Van een ritje op zijn motor moet ze overigens ook niet vies zijn. Klaas ontving twaalf brieven en belde ze stuk voor stuk op. Met een aantal briefschrijfsters houdt hij het contact warm en staat open voor een ontmoeting. Wel zegt hij erbij: “Ik kan nu niet uit mijn hoofd zetten dat ik nog graag kinderen wil. Als dit om wat voor reden dan ook niet mogelijk is met een van deze vrouwen, moet ik helaas doorzoeken.”

Boer Maurits
Voor boer Maurits is innerlijk heel belangrijk, “de ogen zijn de spiegels van de ziel”. Hij houdt van warmte en sympathie, dit ziet hij graag terug in een vrouw. “Ten eerste wil ik de zeventien vrouwen die mij een brief hebben geschreven heel erg bedanken.” Helaas voor Maurits en de vrouwen, zit op het eerste gezicht zijn ware er niet bij. Dit komt vooral door dezelfde reden als bij boer Klaas. Maurits wil dolgraag een gezin stichten. De vrouwen die voor hem hebben geschreven, delen die wens echter niet. “Ik wil de brieven later nog eens bekijken, om erachter te komen wat er ik ermee wil doen. Soms ben ik zo’n twijfelaar.”

Boer Janko 
Bij boer Janko is het anders gelopen dan hij van te voren had gedacht. Ondanks dat hij een leuke brief heeft ontvangen, laat hij deze liggen. Hij heeft namelijk weer contact met iemand uit het verleden. “Ik wil eerst even afwachten hoe dat zich ontwikkelt voordat ik met een andere dame ga daten. Ik wil voorlopig rust in mijn leven.”

Boer Driek 
Boer Driek uit Zeeland hecht veel waarde aan positieve mensen om zich heen. “Negatieve mensen zijn er al zoveel op de wereld”. Maar liefst 46 brieven zijn voor hem binnengekomen. Inmiddels heeft hij zich door de stapel heen gewerkt. “Ik had een vrouw een appje gestuurd met de vraag wanneer ze kon bellen. De belafspraak is er niet van gekomen. Na enig WhatsApp contact voelde ik mij er niet vertrouwd bij.”. Hij denkt nog even na wat hij met de overige briefschrijfsters doet.

Boer Willem
Boer Willem is op zoek naar een man die bewust in het leven staat en een passie voor politiek heeft. Hij heeft negen brieven ontvangen. Drie hiervan sprongen eruit door de foto’s en de persoonlijke verhalen. “Door iemands persoonlijkheid wil ik ook graag enthousiast worden. Hij moet passen bij wat ik leuk en interessant vind.” Met een van deze boeren had Willem goed contact. Een kopje koffie drinken en kaas maken op zijn boerderij stond op de planning. Maar deze date is uitgesteld.Wel heeft Willem met een andere briefschrijver een belafspraak staan. “Wie weet ga ik hem na mijn vakantie ontmoeten.”

Boer Jan
Naast het boerenleven geeft de Zeeuwse Jan veel om sporten. Hij is hier dagelijks druk mee. Jan heeft zeven brieven ontvangen. Met twee vrouwen heeft hij regelmatig telefonisch contact. Een van deze vrouwen komt uit Groningen, dat is voor hem te ver weg om binnenkort af te spreken. Wel delen ze allebei de liefde voor sport. Gelukkig voor Jan woont de andere vrouw dichterbij huis. “Of ik ooit ga afspreken met de vrouwen moet blijken.”