De boeren hebben gekozen!

23 september 2018

De boeren hebben het onmogelijke volbracht: uit de tien briefschrijvers vijf dagdaters geselecteerd. In (snel)treinvaart gaan de boeren door de tien speeddates heen met de lastige opdracht de vijf leuksten te kiezen. 

Boeren kijken dramatisch uit raam

Jaap
Jaap straalt van oor tot oor na het speeddaten en vond het ‘geweldig. Echt helemaal geweldig’. Meermaals kaart zowel Jaap als Yvon aan dat het zo grappig is dat zijn vrouwen allemaal zo bloemig en kleurrijk gekleed zijn. Bij binnenkomst stelt hij zijn speeddates direct gerust. ‘Je hoeft echt niet zenuwachtig te zijn, want ik ben zelf nog tien keer zenuwachtiger!’ Hij heeft dan ook goed nagedacht over hoe zijn speeddates te beginnen, want: ‘you’ll never get a second chance voor a first impression.’

Michelle
Michelle heeft ook een pakkende beginvraag voorbereid: ‘Houd je van dieren?’ Gelukkig voor Michelle antwoorden de meeste mannen hier bevestigend op. Een aantal andere onderwerpen komt veelvuldig aan bod: champignons, spiritualiteit en de hoekbank. Yvon maakt zich achteraf dan ook zorgen of Michelle niet teveel praktisch heeft gevraagd. Michelle giechelt. Er doet zich wel een belangrijk probleem voor bij het kiezen van de dagdaters, want er zit niemand uit Brabant bij…

Steffi
Niet alleen de locomotief moet op stoom komen deze aflevering. Ook een aantal dates van Steffi moet nog een beetje op gang komen in het hoge gras. Desalniettemin weten de mannen Steffi wel gerust te stellen: ze is prachtig en heeft een sprekende uitstraling. De keuze viel Steffi dan ook zeker niet makkelijk, want ‘ze zijn allemaal kei knap en leuk’. Uiteindelijk is het haar toch gelukt vijf mannen van minstens 1,90 meter te selecteren. 

Wim
Wim lijkt te daten alsof hij het elke dag doet. Met date Paula giechelt hij over aaltjes, met Marlies kwebbelt hij over aardappelen en met Janke Trientsje babbelt hij over de motorcross. Toch zien we aan de rode blosjes op Wim zijn wangen dat het daten ook voor hem wennen is. Zijn meisjes komen één voor één stralend terug. Ze bespreken dan ook uitvoerig hoe ze hem gedag hebben gezegd: want wie heeft hem de meeste kussen gegeven?

Marnix
Voor Marnix is de dag ‘één grote rollercoaster van emoties’. Gelukkig komt date Joany met een lekker stukje droge worst aan, waardoor hij meteen een kans ziet om te praten over een interessant onderwerp: vlees. Met zijn overige dates bespreekt hij vooral zijn eigenwijze persoonlijkheid. Na afloop geeft hij ze allemaal een bos bloemen, maar daar moeten ze niet aan wennen 'want dat is één keer en nooit weer'.

Ben je benieuwd wie de boeren gekozen hebben uit de tien briefschrijvers? Op de boerenprofielpagina's staan leuke interviews en prachtige foto's van de uitgekozen dagdates!

Volgende week zien we hoe de boeren een hele dag doorbrengen met de overgebleven vijf mannen/vrouwen! Zak de vonk hier al overslaan bij sommige boeren en hun dates?

Boer zoekt Vrouw | elke zondagavond | 20:25 | KRO-NCRV | NPO 1

Voor de mooiste en leukste foto's van dit seizoen ---> Volg ons op Instagram!