Boeren staan te trappelen zich voor te stellen

16 augustus 2021

En zondag 29 augustus draaien ze om! ;-) Uit 466 aanmeldingen zijn tien boeren geselecteerd, die hopen in de twaalfde serie Boer zoekt vrouw de liefde te vinden. Ze willen niet meer alleen zijn, maar hart, hoofd, leven én boerderij delen met hun partner.

Dit zijn de boeren

Zondag 29 augustus stelt Yvon de boeren voor aan de kijker. “Ook al maken we al zeventien jaar Boer zoekt vrouw, steeds als ik voor de eerste keer de boeren ontmoet, is het super spannend. Ze gaan een enorm kwetsbaar avontuur aan, geven zich bloot, laten zien wie ze zijn. Waar ze goed in zijn, maar ook hun angsten en de dingen waar ze minder trots op zijn komen aan bod.”

KRO-NCRV volgt de boeren in deze zoektocht want liefde is er voor iedereen. Yvon Jaspers: “Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar wat er in de komende maanden gaat gebeuren. Wie gaan er schrijven? Wat doet dat met hen? Gaat het ze lukken om de ware te vinden? Ik weet in ieder geval dat hun leven totaal zal veranderen. En dat ze niet kunnen wachten op dat tasje met brieven straks. Ik verheug me nu al!”

Ook dit jaar zijn de boeren verspreid over het land te vinden en qua leeftijden is het voor elk wat wils. Een boer gaat voor het eerst - hopelijk - de liefde ontdekken, de oudste is weduwnaar en trotse opa van zeven kleinkinderen. De ene heeft paarden, de ander schapen en de volgende staat voor dag en dauw op om de koeien te melken. En er zijn boeren met bloemen, planten, groenten en fruit.

Na de uitzending hebben geïnteresseerde vrijgezellen tot zondag 12 september 23.59 uur de tijd hun brief te posten of via boerzoektvrouw.nl te reageren. In 2022 is de serie op tv te zien.

Foto: Linelle Deunk