Boerin Hilda en Tsjitse wonen samen

19 december 2022

Anderhalf jaar geleden was boerin Hilda meteen onder de indruk van de brief van de Friese Tsjitse. Nu is er heel mooi nieuws: de twee wonen samen op Terschelling! “Ik ben heel blij dat ik hem niet meer elke zondagavond op de boot hoef te zetten, terwijl het net zo gezellig was.”

Hilda & Tsjitse

Boerin Hilda en Tsjitse waren allebei klaar met het heen en weer pendelen tussen Leeuwarden en Terschelling. “Het kostte gewoon te veel energie, het was te veel geregel met zijn werk en elke keer zo’n bootreis is ook niet gratis. Dus we waren er allebei al snel over uit dat Tsjitse bij mij zou intrekken.” Tsjitse woont nu zo’n drie weken bij Hilda en het loopt allemaal op rolletjes. “Het voelt meteen heel goed, we ergeren ons helemaal niet aan elkaar; alsof het zo moest zijn. Het is heerlijk om elke ochtend samen wakker te worden."

Hilda vindt het heel leuk dat Tsjitse altijd positief is. “En dat hij niet op zijn mondje is gevallen en over veel dingen meedenkt. Ook over de boerderij en hoe we bepaalde dingen het beste kunnen aanpakken. En gelukkig is hij net als ik altijd bezig.”

Boerenhulp

 

Tsjitse moet nog wel zijn draai vinden op Terschelling. “Hij heeft alles voor mij achtergelaten in Leeuwarden. Zijn werk, zijn vrienden; dat is echt wel een groot iets. Gelukkig kon hij meteen aan de slag bij een boer die net nieuwe knieën heeft gekregen en een aantal maanden boerenhulp nodig had. Tsjitse hoopt daarna steeds nieuwe opdrachten te krijgen en zo zijn netwerk uit te breiden.”

Twee paardentrailers vol spullen

 

De twee wonen nu nog in het appartement van Hilda, maar volgend jaar is het plan dat zij in de boerderij van haar ouders gaan wonen. “Mijn ouders trekken dan hopelijk in een tweede woning op het erf. Er staan nu al heel veel spullen van hem op de boerderij. Hij zei dat hij niet veel spullen had, maar ik heb toch twee paardentrailers bij hem opgehaald”, lacht Hilda. “Ook zijn kraan en aanhanger heeft hij meeverhuisd.”

De hond van Tsjitse, Tjibbe, woonde al een half jaar bij Hilda. “Hier was het voor hem gewoon veel fijner; elke dag naar het strand en lekker rennen. Terwijl als hij bij Tsjitse was, hij hem alleen in de ochtend en avond zag.”

Hilda & Tsjitse

Ontspannen op het strand

 

Ontspannen doen Hilda en Tsjitse allebei graag op het strand. “We vinden het heerlijk om de auto te pakken en naar het strand te rijden. Lekker uitwaaien, wandelen met de hond en daarna een bakje koffie drinken bij een strandpaviljoen. En samen is het allemaal nog veel leuker!”