Cheesecake van Herman
Herman heeft het recept van zijn overheerlijke cheesecake uitgeschreven, zodat je het thuis ook kan maken!

Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet een springvorm van 24 centimeter in.
Baktijd: 1 uur
Ingrediënten:
Voor de bodem:
100 gram boter
1 pak Bastognekoekjes, verkuimeld
Voor de vulling:
900 gram roomkaas
370 gram poedersuiker
4 eetlepels bloem
100 ml room
6 eieren
Vanillestokje
1 citroen: sap + schil
Bereiden:
Bodem: smelt de boter en voeg de koekkruimels toe. Druk het geheel goed aan in de springvorm en zet dit weg in de koelkast. Rasp de citroen.
Vulling:
Meng de roomkaas, poedersuiker, bloem, room, vanillestokje en de geraspte ctiroenschil + sap. Voeg de eieren één voor één toe. Meng het geheel tot een gladde massa.
Samenstellen:
Haal de bodem uit de koelkast en schep het mengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake in 60 minuten in een voorverwarmde oven bij 160 graden. Laat de cheesecake goed afkoelen na het bakken.