Een dochter voor champignonkweekster Michelle

4 januari 2022

We beginnen het nieuwe jaar goed met mooi babynieuws! Boerin Michelle en Maarten zijn de trotse ouders geworden van hun dochter Jasmijn. “Het is zo’n mooi meisje en ze is zo welkom. We zijn heel blij met haar”, vertelt een hele trotse moeder.

Michelle, Maarten en Jasmijn

Jasmijn is geboren op 16 november en inmiddels bijna twee maanden oud. “We hebben de eerste weken er bewust voor gekozen om deze tijd te gebruiken om elkaar te leren kennen en te wennen aan elkaar. En daar zijn we zo blij mee. Het gaat nu ongelooflijk goed. De borstvoeding loopt super, Jasmijn groeit als kool en er zijn zelfs al wat nachten dat ze acht uur achter elkaar doorslaapt.”

Verliefde gevoel

Michelle en Maarten zijn helemaal verliefd op Jasmijn. “Als ze zo schattig ligt te slapen, dan voel ik helemaal dat verliefde gevoel: ‘dat is ons kindje.’ Ze begint nu ook te lachen, fantastisch om te zien. En wij zien het niet, maar in onze omgeving vinden ze dat Jasmijn vooral op Maarten lijkt. Ze heeft alleen mijn neus en verder heeft ze alles van Maarten.”

Maarten is vanaf het eerste moment een geboren vader. “Ik heb een keizersnede gehad, en door de ruggenprik kon Jasmijn niet meteen op mijn borst liggen. Daarom kreeg Maarten haar op de borst. Nou, die blik, dat was meteen liefde op het eerste gezicht tussen die twee.”

Verrassing

Michelle en Maarten wisten niet of ze een jongen of meisje kregen. “De jongensnaam waren we ook nog steeds niet helemaal over uit. We hadden er wel één, maar die voelde nog niet perfect. Jasmijn vinden we allebei een hele mooie naam, dus het had gewoon zo moeten zijn.”

Het werk op de champignonkwekerij heeft Michelle helemaal los kunnen laten. “Iedereen doet een beetje extra, en daardoor heb ik echt verlof. Dus ik bemoei me ook helemaal nergens mee. Heel fijn dat we het zo goed geregeld hebben. En we zouden heel graag nog meer kindjes willen. Genoeg plek hier op de boerderij!”