Dochtertje voor spruitjesboer Johan en Lourianne

1 augustus 2017

Boer Johan (seizoen 2012) en Lourianne zijn ouders geworden van Emmalien. Op donderdag 27 juli is hun kleine 'spruit' geboren in het ziekenhuis in Groningen. De kersverse vader vertelt over de gezinsuitbreiding.

Johan en Lourianne

Geluk
“Het leek net een droom, het ging heel makkelijk allemaal. Binnen een paar uurtjes was het klaar.” Dat het als echt geluk voelde, voegt Johan er nog hoorbaar stralend aan toe.
De naam Emmalien hoor je niet vaak, waar haalde het stel de inspiratie vandaan? “We wonen toevallig aan de Emmaweg en in de Emmapolder. Zo is het een beetje gekomen.” Alleen Emma vonden ze wat te saai, en zo kwamen ze op Emmalien. “Het is eenvoudig, maar ook mooi.” Johan is zoals hij zelf zegt niet zo van de moderne aparte namen, maar dit vonden ze gewoon een mooie naam.

Mooie verjaardag
Het gaat heel goed met de kleine, vertelt de spruitjesboer verder. "Ze was 3750 gram bij de geboorte en zit nu al een fractie boven haar geboortegewicht, dus we zijn dik tevreden. Ze heeft nog een hele mooie verjaardag ook. De 27e van de 7e maand in 2017.”

Knuffelen
Op wie lijkt ze? “Ja dat is altijd lastig he. Ze zeggen dat ze mijn ogen heeft, maar ik zie er van ons allebei wel wat moois in.” Johan heeft uit zijn vorige relatie twee dochters, Janneke en Jolien. Ook zij zijn dolblij met de komst van hun zusje. “Ze zijn er heel wijs mee en willen haar de hele dag op schoot hebben en knuffelen.”

Gelukkig is het op de boerderij niet de drukste tijd van het jaar en hoeft er pas over drie a vier weken geoogst te worden. “Het is de ideale tijd, want ik heb nu tijd voor Emmalien. Ik ben net met haar naar Groningen gereden om haar aan te geven bij de gemeente."

Het stel is nu bijna twee jaar samen. Johan deed een oproepje op de website nadat zijn deelname aan het programma in 2012 hem geen vrouw opleverde. Lourianne reageerde en zo is het balletje gaan rollen. Het gezin woont samen op de boerderij van Johan.