Een kijkje in Elines dagboek

10 april 2017

Vrijwillig verliet Eline de boerderij van Riks. Haar Boer zoekt Vrouw Internationaal-avontuur kwam hiermee ten einde. Hoe heeft zij de dagen met Riks en de andere vrouwen beleefd? We geven je een kijkje in haar dagboek.

De voorbereiding

Eindelijk klaar met de voorbereiding. Koffer staat bij de deur, paspoort zit in de tas. Nog een laatste check of ik niets vergeten ben, en dan lekker naar bed.
Mijn laatste nachtje hier in Nederland. Morgen gaat het grote ‘Riks-avontuur’ beginnen in Canada.

De reis

Inmiddels zes uur onderweg. Calgary komt steeds dichterbij. Mijn drukke buurvrouw is eindelijk in slaap gevallen, dan wel met een arm over mijn leuning, maar toch, de rust is wel fijn. Even een momentje om aan dit grote avontuur te denken, en uiteraard aan Riks. Hoe zal het zijn om straks in zijn eigen omgeving te zijn?
Over iets meer dan twee uur de overstap naar Saskatoon. Weer een stapje dichter bij Riks en zijn boerderij.

Logeerdag 1

Wat een ruimte, wat een rust. Lange wegen met heel af en toe een tegenligger, en dan ineens zijn we aangekomen op de boerderij van Riks. Wat fijn om Riks weer te zien, ik voel een lichte spanning maar dat verdwijnt al snel. Is dit wel de man waarvoor ik alles ga achterlaten in Nederland? Twijfels…!

Logeerdag 2

07:00. We gaan aan de slag met het melken van de koeien, beetje vreemde ervaring, maar wat een fijne plek op de boerderij.
Ik denk dat ik hier wel kan aarden, wel krijg ik een kriebeltje in mijn buik als ik aan mijn zoontje denk. Gaat hij het hier wel naar zijn zin krijgen, is dit wel zijn plek? En dan komen er ook twijfels over mijn gevoel voor Riks. Is hij leuk genoeg om mijn leven geheel op zijn kop te zetten? Nog meer twijfels…!

Logeerdag 3

Gek, we zijn nog maar met zijn tweetjes over, Claudia is gisteren vertrokken. Mijn twijfels worden groter, het is hier zo’n totaal andere wereld. Is dit wel de plek waar ik Maury wil grootbrengen?
Marit vraagt veel aandacht van Riks, wat Riks wel oké lijkt te vinden en ik eigenlijk ook wel. Eind van de dag eindelijk een moment samen met Riks, waar ik mijn gevoel naar hem toe kan uiten.
We geven het nog een kans en dat voelt best fijn.

Logeerdag 4

Na het melken op weg naar de kerk, naast de boerderij en zijn kindjes, die ik gister mocht ontmoeten, een groot deel uit Riks’ leven. Zo groot dat dit mij afschrikt.
Het geloof zou geen issue hoeven zijn, maar kan Riks het accepteren dat ik anders in het leven sta? Mijn gevoel voor de boerderij groeit, terwijl mijn gevoel voor Riks er niet lijkt te komen. Al met al lijkt het mij beter om de boerderij vandaag te verlaten en dit grote Canada-avontuur achter mij te laten.

Terugreis

Met een goed gevoel terug naar huis. Dit is een bevestiging dat ik een juiste keuze heb gemaakt om niet langer te blijven.
Blij dat ik dit mocht meemaken, maar heel blij om naar huis te gaan.

Weer thuis

Wat fijn om thuis te komen, dat thuisgevoel dat Canada mij niet kon geven.

Bekijk hoe het met Eline gaat nu ze weer in Nederland is