Een kijkje in Pia's dagboek

13 maart 2017

Afgelopen zondag verliet Pia de boerderij van Herman. Haar Boer zoekt Vrouw Internationaal-avontuur kwam hiermee ten einde. Hoe heeft zij de dagen met Herman en de andere meiden beleefd? We geven je een kijkje in haar dagboek van de logeerweek.

Logeerdag 1

Bij aankomst op de boerderij maakten wij kennis met de hele familie en was het tijd voor thee met taart. Er was zelfs een glutenvrije, dus dat maakte wel indruk! Snel kwam het nieuws dat er een koe aan het bevallen was en we zeiden in koor dat we dat wel wilden zien.

Het was een speciaal moment om het kalfje geboren te zien worden! Het had wel wat opstartproblemen maar deed het daarna goed. ’s Avonds hebben we samen gekookt en het was duidelijk dat dit voor Herman en mij geen probleem was.

Wat later heb ik mijn keyboard tevoorschijn gehaald en een paar nummers gespeeld. Ik vond het moeilijk te peilen wat Herman er nou echt van vond. Al helemaal omdat hij mijn inziens meteen kritische feedback gaf. Dat vond ik moeilijk en ik moest mij inhouden om er na zo’n lange dag niet boos op te worden.

Logeerdag 2

Na een kort nachtje maakte Herman ons wakker om 06:30. Voor mij op zich geen groot probleem want dat ben ik wel gewend. Ik heb kennis gemaakt met de verschillende werkzaamheden en heb genoten van het werk op de boerderij. Vooral het melk geven aan de kalfjes is erg lief.

De ‘rondtour’ op de trekker was een mooie en fijne uitlaatklep. Ik genoot van de frisse lucht en Franse omgeving.

Het broodje halen bij de bakker was een goed moment om weer even te proeven van de Franse omgeving, wat voor mij echt thuiskomen is. Helaas lukte het mij niet om echt goed hoogte te krijgen van hoe Herman over mij dacht terwijl dit er wel een goed moment voor was. Ondanks dat ik een poging deed met vragen, vielen de algemene antwoorden tegen.

Terugreis

Vandaag ben ik wakker geworden in een hotel in Vierzon. Na een lange reis met veel nadenken en tranen ben ik erachter dat het ‘goed’ is. Als ik terugdenk aan dit hele avontuur en wat er gezegd is tijdens het verblijf, is het duidelijk dat Herman niet mijn prins op het witte paard was.

Sterker nog, ik denk dat als de beslissing een dag was uitgesteld, ik zelf naar huis was gegaan. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het ook heeft gevoeld als een afwijzing van mij als persoon en dat mijn zoektocht naar de ware weer opnieuw moet beginnen.

Weer thuis

De dagen gaan voorbij met opnieuw veel momenten waarop ik geconfronteerd word met mijn verloop in Frankrijk. 

Bekijk hoe het nu met Pia gaat

De voorbereiding

Alle spullen zijn ingepakt: toilettas, knuffel, veel te veel kleren, mijn keyboard… De dagen tel ik af en de zenuwen nemen weer toe. Wat vindt hij nou eigenlijk van mij? Hoe zal de week verlopen? Er spookt van alles door mijn hoofd.

De reis

Vanmorgen ging om 05:00 de wekker. Ik heb goed geslapen en vind het spannend om dit avontuur aan te gaan. Om 06:27 is de eerste trein vertrokken vanuit Nijmegen met de bedoeling om 08:00 op Schiphol te zijn.

De Thalys was een fijne trein en met 3,5 uur waren we in Parijs.

We hadden drie kwartier om met de metro Parijs door te gaan voor de volgende trein. Dit was best krap aangezien ik me een bult sjouwde aan mijn koffer en keyboard en verschillende malen klem kwam te zitten tussen de toegangspoorten.

De trein daarna bracht ons in anderhalf uur naar Vierzon. De spanning kwam weer opborrelen. Toen ik Herman zag was dit weer weg.