Els geeft antwoord op je vragen..

18 oktober 2009

Els was vorige week nog met vakantie. Ze was in Oman waar haar zus woont. Daar heeft ze de uitzending gekeken. Dat kon pas op donderdag. Op zondagavond zei ze tegen haar zus: ‘ik word nu van de boerderij gestuurd.’ De redactie heeft een selectie van de gestelde vragen aan Els voorgelegd.

Wim Els

Flo uit Zoetermeer: Was je echt verbaasd dat Wim je gekozen had? Jij bent trouwens toch veel vlotter dan Wim?
Ik was toch wel verbaasd dat Wim mijn brief eruit had gehaald, dat ik erbij zat; ‘Goh dat dit gelukt is.’ Bij de speeddate dacht ik aldoende, zonder negatief naar de anderen te zijn, dat ik wel een kans maakte.
Ik vind mezelf niet zo’n vlot type. Ik doe misschien veel, maar ik vind mezelf vaak niet zo snel, neem de tijd voor dingen. Eigenlijk is Nederland juist te snel voor mij, in vergelijking met het buitenland.
Of Wim vlot is? Wat kun je zeggen na zo’n korte tijd? Ik vond van Wim zo leuk dat hij vee heeft en dat hij van reizen houdt. Die combinatie zie je niet vaak. 
 
Cynthia uit Den Helder: Je komt over als een vrouw van de wereld. Je bent bereisd, zelfstandig, welbespraakt, ziet er goed uit. Waarom wil jij dit leven verruilen voor een leven met Wim op een boerderij? Is er niet nog veel meer uit jouw leven te halen?
Ik heb het gevoel dat ik al zoveel heb meegemaakt. Ik ben 51 jaar en ik vind het juist fijn om te settelen. Ik had toch al het plan om terug te gaan naar Nederland. Mijn laatste baan was in Duitsland.
Mijn gevoel zegt dat het fijn moet zijn om op een boerderij met beesten te leven, maar goed ik weet niet hoe dit uitgepakt zou hebben. Ik heb als kind een leuke tijd op een boerderij gehad, ik voelde ik me er altijd gelukkig.

Ieneke uit Zeeland: ik denk dat je het erg vond dat je moest gaan. Is dat zo?
Eigenlijk was ik ook wel opgelucht want ik had het gevoel dat Wim toch niet zo op mij viel. Ik probeerde hem voor mij voor te winnen, maar hij bleef afstand houden. Ik kreeg weinig respons van hem.
Aan de andere kant vond ik het heel jammer omdat ik heel leuk vond om mee te doen, om op de boerderij te zijn. En ik had nog meer kansen willen hebben. Ik had ook graag quad willen rijden. Had ik ook zo gedaan, maar (lachend) die klederdracht had ik liever niet aangetrokken.

Trudy uit Emmen: Als je dingen zou mogen overdoen, welke dingen zouden dat dan zijn?
Ik denk soms dat ik iets te hyper was door de excitement. Nu ben ik wel iemand die veel verhalen kan vertellen, maar ik had misschien wat rustiger gedaan.
Ik maakte misschien te snel een opmerking of praatte te snel als eerste. Waardoor ik wellicht iemand als Cynthia minder kansen gaf. 
 
Annemiek uit Nijmegen: Wat heeft Boer zoekt Vrouw jou gebracht?
Voor mij persoonlijk was het een leuke ervaring. Het fleurt je helemaal op. Het is een positieve boost, zo van: ik word gekozen en nog een keer. Ik zie in mijn leven altijd highlights. Ik denk dat Boer zoekt Vrouw ook zo’n highlight is. Zo leuk, zo bijzonder.

Frits uit Bergen op Zoom: Irish Coffee met oploskoffie is toch niet lekker?
Best lekker hoor. Ik ben aan die smaak gewend. Mijn eerste koffie dronk ik in de periode dat ik in Engeland woonde. Daar drinken ze veel oploskoffie. Net als in Namibië en Syrië waar ik ook heb gewoond.
Het is vast beter met filterkoffie, maar Irish Coffee met oploskoffie zorgt ook voor een leuke sfeer. Het wordt gewoon altijd gezellig.